Aszódi Attila energetikus mérnök írt arról a Portfólión, hogy akár emberi tevékenységek által indukált földrengések is lehettek augusztusban Magyarországon.

Egy mérnök szerint emberi tevékenység okozhatta a földrengéseket augusztusban Békésben

Fotó: Pixabay

Augusztus 19-én Békés vármegyében először egy 1,7-es magnitúdójú földrengést mértek, majd fél óra múlva egy 4,0-s és egy 4,1-es rengés is kipattant, és ezeket már sok ember is érzékelte.

Ilyen nagyságú rengések néhány évtizedenként előfordulnak Magyarországon, de az nem tipikus, hogy közel száz, felhőszerűen elhelyezkedő, rövid idő alatt kipattanó földrengés legyen. A másik furcsaság, hogy rengések kis mélységben pattantak ki.

Aszódi szerint jogosan merülhet fel kérdésként, hogy emberi tevékenység eredménye-e a nagyszámú, felhőszerűen elhelyezkedő epicentrum.

„Az új módszerek szerint manapság sokszor a mélységi rétegek repesztésével igyekeznek fokozni a kihozatalt. Nem tudom, ilyen technológiát alkalmaznak-e vagy terveznek-e alkalmazni a Corvinus-projektben, de a dolog mindenképpen vizsgálandó, hiszen a nemzetközi gyakorlat szerint pont ilyen felhőszerű földrengéseloszlást képes generálni a szénhidrogén-kutatás és kitermelés. Mind az USA-ban, mind Nyugat-Európában számos példa volt erre az elmúlt időszakban”

– írta Aszódi a Portfolio.hu honlapján.

Forrás: Telex.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Tunes1106
ezt már usában is elismerték, leg mocskosabb kitermelés, sok helyen betiltották a földrengés veszély okozás miatt. Az exon mobil is próbálkozott Ófölddeák környélkén de hála istennek nem jött össze nekik. 4500 méteres mélységben próbálkoztak ,voltam a fúrásnál.
Tunes1106
Palagáz kitermelés olvassatok nyugodtan utána !!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.