Bakondi György szerint rendkívüli az illegális migránsok aktivitása

Rendkívüli az illegális bevándorlók aktivitása a magyar-szerb határszakaszon

– mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kedden.

Vészjósló üzenet érkezett Orbán belbiztonsági főtanácsadójától: "Megjelentek a fegyverek. Harcban állnak a rendőrség és a határvadász alakulatok"  – Ez az oka a készültségnek

A magyar-szerb határszakaszon lévő ideiglenes biztonsági határzár Röszke közelében 2023. július 18-án. Ezen a napon Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a röszkei közúti határátkelőhelynél tartott sajtótájékoztatót. MTI/Rosta Tibor

Bakondi György beszámolt arról, hogy Ásotthalom és Mórahalom térségében 140-180 tagú csoportok jönnek át a kerítésen létrákkal, és tesznek kísérletet a védelmi erők lerohanására, emellett aktívak az embercsempészek is, akik az átjutottakat próbálnák továbbvinni.

A rendőrség és a határvadász alakulatok harcban állnak

– jelentette ki a belbiztonsági főtanácsadó.

Kiemelte, hogy az illegális migránsok rendszeresen támadják a műszaki akadályrendszert, a rendőrség járműveit, fahusángokkal, kövekkel és csúzliból kilőtt fémgolyókkal a rendőröket is, közülük idén már heten sérültek meg.

Bakondi György felhívta a figyelmet arra, hogy

Szerbiában, a határ közelében "megjelentek a fegyverek", "kis mélységben, lakott területen kritikussá vált a közbiztonsági helyzet".

Bűnbandák eleinte külterületeken harcoltak egymás ellen késekkel, pisztolyokkal, géppisztolyokkal, de már megjelentek lakott területeken is, és ott is lövöldöztek – jegyezte meg.

A belbiztonsági főtanácsadó kitért arra is, hogy a közelmúltban kézigránátos támadás érte egy olyan ember házát, aki a közösségi médiában gyakran elítélte az illegális migrációt.

Ez azért figyelemre méltó, mert ez az első eset 2015 óta, amikor bűnbandák szándékosan hajtottak végre lakosság elleni akciót – mondta, majd annak a véleményének adott hangot, hogy "ez egy új, veszélyes időszak eljövetelét jelzi".

Jelezte ugyanakkor, hogy Szerbia az európai integrációs törekvéseivel összhangban aktívan részt vesz a határőrizeti feladatokban, együttműködik a magyar és az osztrák szervekkel, gyakran különleges rendőri erőket is bevet a határtérségben.

Bakondi György demoralizálónak nevezte a rendvédelmi erőkre és a lakosságra azt az európai uniós elvárást, miszerint nyílt táborokat kell biztosítani az illegális migránsoknak, olyanokat, ahonnan a bevándorlók "kijárhatnak".

A belbiztonsági főtanácsadó úgy vélte: az illegális migráció tekintetében a jövő évi európai parlamenti választások hozhatnak változást.

"Olyan parlamenti többség és Európai Bizottság jöhet létre, amely az illegális migrációt veszélyességének, biztonsági rizikójának megfelelő súllyal kezeli" – fogalmazott.

Bakondi György az M1 aktuális csatorna reggeli műsorának is vendége volt, ahol egyebek mellett arról beszélt, hogy Magyarország erőn felül vesz részt az európai biztonságért folytatott harcban.

Példaként hozta fel, hogy a magyar rendőri erők a magyar-osztrák-szerb együttműködés keretében a szerb-észak-macedón határ, emellett az észak-macedón-görög határ védelménél és más Frontex-küldetésekben is jelen vannak.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
" Augusztus elejéig már 1385 külföldi embercsempészt engedtek szabadon a magyar börtönökbőla Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) adatai szerint ! " Van még kérdés ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Péter2
" Augusztus elejéig már 1385 külföldi embercsempészt engedtek szabadon a magyar börtönökbőla Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) adatai szerint ! " Van még kérdés ?
csak úgy....
"bakondi györgy szerint" - kevés migráncs kis pénz,sok migráncs sok pénz, gyuribácsi nem hülye..
kereső
@134.bátor: És terelés...erről beszéljünk, ne az oroszok gyalázatos pofátlanságáról, a dodiknak adott 45 milliárdról, és a magyar gazdaság gyalázatos állapotáról- az inflációról, a recesszióról, az államháztartás megborulásáról.
vacsi
@kereső: Bármiről beszélhettek - de igazi veszély a migránsáradat! A többi kezelhető.
jesz
140-180-tagú csoportok másznak át...de naponta nem egy csport, hanem több, akár ezerötszáz fő is átjut...de hogy ? menekülnek a hatérvadászaink, vagy valahol elbújva valmit számolnak?

Ügyesen megszervezték az átjutást, csak nehogy néhány itt maradjon...Ausztria tárt karokkal várja őket...meg plüssmacival, meg vonatjeggyel a továbbutazáshoz...
kereső
@KisTehen: Nem professzor volt, hanem szenátor -John McCain- és nem Magyarországot, hanem orbánt.
Fenyöfa58
@KisTehen: A szerb TESTVÉREID mit csininálnak ??? OCSMÁNY VIGYOR fizeti öket ,hogy hordják a magyar határhoz a fizetett migránsokat,hogy legyen mit mutogatni a NER mediába !!!
jáger laszló
Bakondi pánikol!!
A magyar vadászok immár harcban állnak a déli határon hiszen az LNSég gumival csapágygolyóval ,kaviccsal lő és a gázsprét is beveti!!!
Vadászaink azonban tartják a frontot 1NLőre!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
terlasz
Jól bevált riogatással készülnek az EU-választásokra.
Aljas banda.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.