Őrsi Gergely, a második kerület polgármestere nagyon komoly hiányosságot talált a Szilágyi Erzsébet fasor villamospályájának felújítása során.

Hatalmas baki történt egy budapesti villamosvonal felújítása során

A vonalra CAF villamosok fognak érkezni, aminek fogadására – például a Budagyöngyénél – a jelenlegi peron alkalmatlan.

Őrsi Facebook-bejegyzése így szól:

A kényelmes és akadálymentes közösségi közlekedés megteremtése lenne a cél az 56-os vonalán, ám a Budagyöngye megállójában a Főváros egyelőre nem akadálymentesített, hanem padkát épített...

Felújítottuk a Főváros helyett a Szilágyi Erzsébet fasor legrosszabb szakaszát, hogy ne kelljen több nyáron át többször korlátozni a forgalmat, és biztonságosabb legyen a közlekedés a vállalhatatlanná vált útszakaszon.

Engedélyt kértünk, hogy a munkát, amit helyettük végzünk, szabályszerűen elkezdhessük. Az engedély megadásához 26 fős különítmény érkezett, hogy rendkívüli alapossággal megbizonyosodjanak például arról, a munkavégzés során vigyázni fogunk a fákra.

Ehhez képest a Főváros alvállalkozói a Szilágyi Erzsébet fasorban végzett pályafelújítási munkálatok során több millió forintos kárt okoztak a fasori fákban, köztük egy legalább 60 éves gesztenyefában is. A kivitelezés során a fák törzsein okoztak sérüléseket, több ágat letörtek, vagy éppen nekimentek a fáknak. Nem tartották be a favédelmi előírásokat, nem védték kellőképpen a fák törzsét.

És sajnos a megállók felújítása sem teljes, hiszen 2023-ban már talán nem kegy, hanem alap hozzáállás, hogy egy villamosmegálló legyen akadálymentes, pláne, ha amúgy is hozzá kell nyúlni.

Emellett hamarosan érkeznek az új CAF villamosok az 56-os vonalára, ami azért is örömteli hír, mert ezek a villamosok akadálymentesen és kényelmesen használhatóak, főleg, ha maga a megálló is akadálymentes.

Elvárom, hogy mire újraindul a villamosforgalom, addigra akadálymentesítse a most padkával ellátott megállót a Főváros, a BKK vagy az alvállalkozó.

Forrás: Facebook
Fotó: Facebook

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
Kicsit furcsa de előbb-utóbb +szokják és boldogan veszik majd birtokukba!!??
Ha nem akkor sem változik semmi!!
csak ennyi
barátilag
J,L.
Toller Béla
Kb. egynapos munka, ne kell kétségbeesni, és nem kell mindjárt pártpolitikát emlegetni. Lapát, csákány és némi kő, arra meg aszfalt. És kész ! Ha vannak gépek, még egyszerűbb. Persze, meg kell nézni a terveket, és ha azok eleve rosszak, a tervezőt fülön kellene fogni. A rend kedvéért !
Dr. Proktor
@Maccska: Igazad van! Egy villamosmegálló kivitele sokkal fontosabb mint az egészségügy és az oktatás helyzete!
Az ország helyzetéről, odalent a szikkasztóban, már ne is beszéljünk!
Boldogság viszont, hogy a bolgárok még pár napig, hétig mögöttünk vannak...
simmering73
@KisTehen: Te vagy otthon a vasaló? Süt belőled a hülyeség.
ómió
A főváros alvállalkozói!? "Hozzáértőek", akárcsak Mutyigeri efftárs!
Sakk Matt
Szépen leképezi a kommunikáció az ellenzéket. Nem a főváros megfelelő osztályának címez egy levelet vagy csörög rá az alvállalkozóra - helyette Facebook-on beleáll úgy általában a fővárosi vezetésbe. Igaz, még nincs kész a munka, tehát nem ellenőrizhették és nem vették át, de kritizálásra már alkalmas!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.