Lázár János, az építésügyi miniszter élesen bírálta a MÁV vezetését, miután a vasúttársaság pluszforrásokat kért az 1-es fővonal helyreállításához – írta meg a Szabad Európa.

Lázár János élesen bírálta a MÁV vezetését

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A napokban sebességkorlátozást kellett bevezetni a Budapest–Győr–Hegyeshalom vasútvonalon a sínek rossz állapota miatt, amire Lázár úgy reagált, hogy elrendelte a vonal helyreállítását.

A szabadeuropa.hu szerint Lázár hangsúlyozta, hogy ha nem lépnek azonnal, a vonal lezárásához vezethet, ami súlyos következményekkel járna a személy- és áruszállításra. A miniszter a MÁV vezetésének üzente:

"Ne okoskodjanak, hanem csinálják azt, amire utasítottam őket, garantálják az emberek biztonságát, azonnal kezdjék meg a helyreállítást."

Az építésügyi miniszter válaszolt a MÁV aggodalmaira a költségvetés hiányával kapcsolatban. Lázár szerint, ha egy nyolcszázmilliárd forintos tömegközlekedési kasszában nem találják meg a 32 milliárd forintot a helyreállításra, akkor az illetékeseknek "le kellene tenniük a lantot". A miniszter határozottan kiállt az 1-es fővonal minél gyorsabb helyreállítása mellett, és kritikát fogalmazott meg a vasúttársaság vezetése felé.

Forrás: szabadeuropa.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Valójában mindenhez is értenek. Nem véletlenül kerülhettek be a MÁV igazgatóságába a Richter és a Mol vezetői is. Ez a két cég szerepel abban a felsorolásban is, akiket Lázár kastélyüzemeltetésre is alkalmasnak tart. A Richter elnöke biztosan ért a felsővezeték-szakadások javításához. Életében a vonatokat nézte az irodája ablakából. Qrva jó hogy ezek a Parragh féléknek ennyi energiájuk van. Az átlag embernek, a saját munkája után, elbaszott fizetésért, saját magára és családjára nem jut idő, ezek meg elnökösködnek, tagok lesznek mindenhol... biztos hatalmas értékteremtés folyik mindegyik beosztásban. Szépen roskad össze a szarvár, amit a fidióta hordauralom Magyarországból csinált. A MÁV vezetőinek kirúgásától a késések megszűnnek, a pálya állapota feljavul, a 50 éves vonatok megifjodnak? Tizenévig csak spórolni, az ezt okozza! Felkészül: közüzemi vízszolgáltatás. Lázár eddigi életútjából tisztán látszik a táskahordozáson kívül, hogy ez is egy nagy rakás szar lesz. Ahogy elnézem a listát, csupa hozzáértő vasutas, amúgy nem inkább a Lézerjanit kellett volna kirúgni? A tramtrain is hogy bejött. Nincs ezzel semmi baj, ezek pártkatonák. Az a baj hogy nem tudják megfelelő szakértőkkel körülvenni magukat, mert ezek kikoptak/kiöregedtek/elmentek.Van abban valami szep, amikor az allami vasuttarsasag vezetese szolgalati autot kap soforrel. És ingyenes utazásra jogosító családi jegyet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
János! Itt ne álljunk meg. Szerintem a vécés néni felelőssége is megállhat. Lényeg, hogy az Orbán-kormány tévedhetetlen.
csak úgy....
a fideszben jelenleg 3db. mindenhez érö müködi! 0rbán a hüha kategória,aki aztán valóban...,oszt jön a szerény de szintén mindent tudó és értö pintér, végül a jani,de nem utolsó sorban,akire szintén mindent rá lehet bízni.- (csak legyen benne suska)
ez meg is látszik magyarországon..., még jó,hogy nem készült trafipax fölvétel arról, mikor a románok index nélkül megelözték a világ esze által vezetett ,eltrabantosodott országot!
Eladott Ország
Ma nagyon kaszálnak a NER-nél, hullanak a fejek középszinten. - Hová lett a MÁV vezetése? -Lepsény(i)nél még meg vót! Robespiere reinkarnációi aratnak. Miért nem a fejnél kezdi a fidesz a tisztogatást? Orbán, Rogán, Semjén, Sintér... Jó lesz oda néhány pártkáder, jó fizuért, aztán majd Marikanéni csodálkozik hogy már a vonat sem jön. Sajnos ez a sok léhűtő egytől-egyig mind be lesz nyomva egy másik elnökségbe, felügyelőbizottságba vagy valami helyettes államtitkári állásba, legrosszabb esetben a Szerencsejáték Zrt.-be. Az átkosban az ilyen senkiházikat hívták ejtőernyősöknek. Kósa Lala anyja még beférne. Elnézve a névsort, vak vezet világtalant. Igazi röneszánsz emberek. Ja, „ késő röneszánsz délután 4 óra” (Hofi) Mindenhez is értenek. Ennyi nagytudású zsenivel, na majd most... induló vonatok
uploads.disquscdn.com/images/d592ae9d88531608c10544edb3a2cd2223e3e1d124520269170014a88ffaed55.jpg?w=800&h=1078
kulabombaafityiszre
Üzenget egymásnak lézer jani,meg a máv.
Tiszta dedó.Sajnos az egész kormányzás nívója ez.
Miközben a vasúti közlekedés egyre ramatyabb állapotban van.
zenebohóc
@csak úgy...: Mielőtt agyon - lájkolod magad, menj vissza az elejére és olvasd el még egyszer mit írtam, aztán értelmezd! Ha nem megy kérdezz meg itt egy-két embert a propin! Ja, ha nem ismersz itt senkit, akkor majd ajánlok én hitelest neked!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.