Úgy néz ki, hogy az iskolaigazgatók meghekkelhették a Pintér-féle pedagógus teljesítményértékelő rendszer tesztjét, amelynek eredményeként minden résztvevő közel maximális pontszámot kapott – írta meg a hvg.

Hackelés vagy összeesküvés? Eredménytelen a Pintér-féle teljesítményértékelő rendszer tesztje

Illusztráció: Pixabay

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint ez megkérdőjelezi a rendszer objektivitását és a tervezett differenciált bérezési rendszer működését.

Az eredeti rendszer szerint a pedagógusokat 10 szempont alapján értékelték volna, összesen 70 pontot kaphattak volna. Ezen felül vállalt célokra további 30 pont szerezhető lett volna. A rendszer alapján a legjobban teljesítő tanárok béremelést, míg a legrosszabbul teljesítők bércsökkentést kaphattak volna.

Azonban a teszt során minden pedagógus közel a maximális pontszámot érte el, ami aláássa az eredeti terveket.

Nagy Erzsébet, a PDSZ országos választmányának tagja elmondta, hogy a teszt során a tanárok nem oszlottak felső, középső és alsó harmadra, így a tervezett bérezési kategóriák sem működtek.

A rendszer úgy tűnik, alkalmatlanná vált az eredeti céljára, és a pedagógusok teljesítményének objektív értékelésére.

A tanárok teljesítményértékelő rendszerét tavasszal kezdték el tesztelni titokban. A teszt során a résztvevő iskolaigazgatók különböző részpontszámokat adtak a tanároknak, azonban mindenki közel a maximális pontszámot kapta.

Az okokat illetően nincs egyértelmű válasz: lehet, hogy az igazgatók összehangoltan jártak el, de az is lehet, hogy külön-külön döntötték el így.

A rendszer jövője és az új bérezési rendszer bevezetése jelenleg bizonytalan. A pedagógusok bérezését 2024 szeptemberétől ennek alapján kellene meghatározni.

Forrás: hvg

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
ha a vasút fejlesztésére nincs egy peták sem, akkor a tanárok fizetésére meg pláne nincs...

Mindkettő szégyen...nagy-nagy szégyen...
A legmagalázóbb az, hogy a gyerekek valamennyien tudják, a tanáraik
gyakorlatilag csepürágók...és e szerint viselkednek(értsd: kezelhetetlenek)
kereső
Tisztelt PDSZ!!! Az nem lehetséges, hogy minden tanár aki elvégezte ezt a tesztet, az mind kimagasló teljesitményt nyujt?? Miért pont a pdsz az, amelyik megkérdőjelezi a pedagógusai felkészültségét, teljesitményét.
Meghökkentő ez a nyilatkozat.
justhpeter
Pintér és a belügy ? Felül vaskarika !
Pintér és az egészségügy ? Alul vaskarika !
Pintér és az oktatás ? Alul-felül vaskarika !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.