Washington világosan beszél Horthy Miklós bűnrészességéről.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
"Ezzel az Egyesült Államok kormánya is megszólalt az ügyben, ami rendkívül súlyos fejlemény. Ez az Orbán-kormánynak szóló figyelmeztetés, hogy hagyjon fel az antiszemita volt kormányzó és gyalázatos öröksége tisztára mosásával, a zsidósággal szembeni támadással és az antiszemita propagandával. Horthyt elsőszámú felelősség terheli a holokauszt előkészítése, a zsidósággal szembeni propaganda és a jogfosztó törvények, majd pedig a holokausztban való részvétel miatt. Horthy nevezte ki a feladatra a deportálást végrehajtó antiszemita és németbarát Sztójay-kormányt."
nepszava.us/az-egyesult-allamok-is-eliteli-horthy-rehabilitaciojat/
Tunes1106
Úgy ahogy mondja a zsidó nem politika , kőkemény üzlet!
Tunes1106
@simmering73: Nürnbergben valahogy mégsem vonták felelősségre! Spanyolországban meg zsidó gazdagok fizették a lakhatását meg minden költségét.
CsipkeRózsa
@Tunes1106: "A hadifogságból szabadulás után Horthy a Weilheimben élő családjához tért vissza. Pénzadományokból éltek szűkösen – nagyobb támogatást csak a Vatikán nyújtott. Emellett az Egyesült Államok két utolsó nagykövete rendszeresen küldött csomagokat a család részére. 1948 nyarán volt magyar tábornokok részéről felkérés érkezett, hogy álljon a Magyar Harcosok Bajtársi Közössége (MHBK) élére – amely szervezet a szovjet csapatok kivonását próbálta elérni. Ezt visszautasította azzal az indokkal, hogy ígéretet tett a politikai tevékenységektől tartózkodásra – bár ilyen ígéretéről írásos feljegyzés nem készült. Horthy belátta, hogy életének aktív szakasza lezárult, és innentől kezdve ragaszkodott a magánember szerepéhez.[131]

"Négy évet élt Bajorországban, majd felesége romló egészsége miatt a salazari Portugáliába költözött, Estoril városába. John Flournoy Montgomery, az Egyesült Államok volt budapesti nagykövete 1949-ben alapítványt hozott létre a család anyagi támogatására." Egy, vagy két zsidó személy is támogatta az alapítványt.

hu.wikipedia.org/wiki/Horthy_Mikl%C3%B3s_(korm%C3%A1nyz%C3%B3)
Tunes1106
@CsipkeRózsa: Nagyon utálom ha idióták mocskolják az emlékét!
Tunes1106
@CsipkeRózsa: Én mocskolom? Most kaptam meg egy ismerősömtől a nagymamájának adott étkészletet amit a kormányzó felesége ajándékozott neki Kenderesen . Neki nem érték ,nekem nagyon az.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.