Bősz Anett az ellenzéki párt Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón súlyos kritikával illette az Orbán-kormányt – hozta le az MTI.

A DK bírálja az Orbán-kormányt, a bölcsődei támogatás megszüntetése miatt

Fotó: MTI/Kovács Attila

Bősz Anett, a Demokratikus Koalíció (DK) humán területekért felelős főpolgármester-helyettese a bölcsődei támogatás megszüntetése miatt szólalt fel. A DK szerint ez az intézkedés súlyos és embertelen csapást jelent a kisgyermekes családok jelentős részére.

Kiemelte, hogy a korábbi bölcsődei támogatásból azok a szülők tudták legalább részben kifizetni a magánbölcsődék díjait, akiknek a gyermekei nem fértek be egyetlen állami bölcsődébe sem.

A bölcsődei férőhelyhiány az ország számos részén problémát okoz, aminek következtében a szülőknek nehéz dolgozni menniük, mert nem tudják megoldani gyermekük felügyeletét.

Barkóczi Balázs, a DK országgyűlési képviselője, oktatási árnyékminiszter szerint az Orbán-kormány nem biztosít elegendő bölcsődei férőhelyet, és még azokat a kevés pénzeket is elveszi a családoktól, amelyekből maguk tudták volna biztosítani gyermekük elhelyezését.

Barkóczi hozzátette, hogy az Orbán-kormány először kiveszi a pénzt, majd tönkreteszi az ágazatot, és végül mindenkit magánbölcsődébe küld.

A DK képviselője azt is elmondta, hogy Dobrev Klára vezette szociáldemokrata árnyékkormány felkészült arra, hogy a kormányváltás után visszaadja a bölcsődei támogatást a magyar szülőknek, és új bölcsődéket épít hazai és uniós források felhasználásával. A DK célja, hogy ne hagyják magukra a munkába visszatérni akaró magyar szülőket.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Nagyon harmatgyenge. Senkinek sem tűnik fel, hogy a haza felvirágoztatása közben, ez nemzethy matyarul van, a normál magyar értelmező kéziszótárban ez kirablást jelent, az eltüntetett milliárdokból óvodákra és bölcsödékre már nem futotta.
human
Jajj, hát csak imádkozni kell Istenhez és már utalja is a lóvét.
"Novák Katalin hálát adott Istennek, amiért a kormány 35 milliárdból egyházi óvodákat épített"

Ja, hogy szeretnéd a gyermekedet birkaképző helyett világi oktatásban részesíttetni? Hát akkor beoptad.
ómió
Tudjuk, efftársak! A bölcsödéket kellett volna megszüntetni, ahogy ti tettétek!
kereső
Novák Katalin most büszkélkedett vele, hogy a magyar kormány 200 egyházi óvodát épittt, újitott fel. A magyar kormány- az ateista magyar adófizetők pénzéből IS!!!.A magyar családpolitika szülőanyja ezzel büszkélkedik.
kereső
DK- ez lepereg akormányról, a az uralkodóról. Mert orbán már nem miniszterelnök, hanem uralkodó- kár, hogy nem veszitek észre. Nem kéne már valami hathatósabb ellenzékiséget mutatni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.