A Mazsihisz a kormány állásfoglalását kérte a "negatív visszhangot kiváltó nyilatkozatok" miatt.

A Mazsihisz Orbánék állásfoglalását kérte Lázár kijelentése miatt
Lázár János építési és közlekedési miniszter a Pollack 250 című kiállítás megnyitóján a Magyar Nemzeti Múzeumban 2023. augusztus 30-án. MTI/Balogh Zoltán

 Grósz Andor, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel tárgyalt, és a kormány állásfoglalását kérte "az elmúlt napokban állami vezetők részéről elhangzott, országos és nemzetközi negatív visszhangot kiváltott nyilatkozatok" ügyében – olvasható a szervezet MTI-hez eljuttatott, keddi közleményében.

A beszámoló szerint a megbeszélésen Grósz Andor hangsúlyozta: a Mazsihisz helyesli, hogy a magyar kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmus minden formája ellen. Ugyanakkor magas rangú közéleti személyiségektől olyan megnyilatkozások hangzottak el az elmúlt napokban, amelyek joggal keltettek megütközést mind a magyar zsidó közösségben, mind abban a magyar társadalmi közegben, amely felelősnek tartja Horthy Miklóst a magyarországi holokauszt tragédiájában.

Grósz Andor jelezte, hogy ezek a megnyilatkozások a meghirdetett zéró tolerancia elvébe nem férnek bele.

Ebben az ügyben a Mazsihisz és a magyar zsidóság határozott állásfoglalást tart szükségesnek a magyar kormány részéről – jelentette ki a közlemény szerint Grósz Andor.

A tájékoztatás szerint a Gulyás Gergellyel folytatott megbeszélés másik lényeges pontja a 150 éves Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem épületének tervezett felújítása volt.

Szóba került továbbá a Mazsihisz fenntartásában működő, de közfeladatokat is ellátó Szeretetkórháznak a kormány által eddig is támogatott fejlesztése, amelynek további támogatására – mint az a mostani találkozón kiderült – a magyar kormány ugyancsak nyitottságot mutat – tették hozzá.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

NKF
Hát a "bájgúnár" visszamehetne a tehenek közé!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
Nem mindegy, hogy a Lázár mit mondott?! Ugyanolyan baromságot, mint amikor azt mondta, hogy mindenki annyit ér, amennyije van... Nem kell vele foglalkozni!
NKF
Hát a "bájgúnár" visszamehetne a tehenek közé!
Aki Én
@Shikari: Ti, az úgynevezett ,,mimagyarok" egy sokkal erőszakosabb kisebbség vagytok. És még buták is.
Csak Norisz és senki más
Valamit nagyon szeretnének Andorék! Csak ők így kérnek szépen...
ómió
Grósz efftárséknak talán nem a "bolsi történelmet" kellett volna megtanulniuk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.