Gyurcsány Ferenc keményen bírálta Orbánt és kijelentette: szélsebesen haza tudná hozni az EU-tól Magyarországnak járó euro milliárdokat.

Gyurcsány 22 milliárd eurót hozna Magyarországnak – Megtenné azt, amire Orbán nem képes

Fotó: Facebook/gyurcsanyf

Feltorlódtak a gondok. A legösszetettebb kihívást a Nyugat általános elfáradása jelenti. Százmilliók csalódtak, hogy az, ami korábban sokaké volt, mára keveseké lett, döntéshozatal és jövedelem tekintetében egyaránt. Ezeket az indulatokat lovagolja meg Trumptól Orbán Viktorig a szélsőjobb, ráadásul úgy, hogy valójában tovább szűkíti a kiváltságosok körét. Mert amikor veszélyben érzed magad, bezár­kózol, és az egyszerű válaszokat ígérő megmentőt keresed, így nyílik út az államférfit játszó történelmi, politikai trollok számára.

– mondta a hvg.hu-nak adott interjújában Gyurcsány Ferenc.

Gyurcsány úgy látja, hogy az ellenzéknek is vannak problémái a maga sok partizánjával, és ezek így együtt súlyos pakkot jelentenek. Az egykori miniszterelnök szerint a Fidesz azért tudja kézben tartani az országot, mert elvették a köztájékozódás, a politikai megszerveződés, alternatívaállítás lehetőségeinek jó részét. 

Hogy mit tenne a DK? Gyurcsány azonnal rávágta:

Például az, hogy mi két hét alatt hazahoznánk azt a 22 milliárd eurót, amire Orbán nem képes, mert az, hogy markában tartsa az igazságszolgáltatást, neki fontosabb, mint az ország.

Gyurcsány szerint nem akkumulátorgyárakba, hanem az oktatásba, az egészségügybe, a tudományba kellene befektetni, az „Orbán-kormány viszont legatyásítja ezeket a területeket. Pedig, ha például meg szeretnénk duplázni a tanárok fizetését, ahhoz mindössze 250 milliárd forint kellene, ha beszámítunk minden, az államhoz visszafolyó közterhet. Ne mondják már, hogy 12 év alatt erre sose telt!”.

A DK elnöke szerint kizárólag ők jelenthetnek megoldást hazánknak.

Magyarországnak ma egyetlen reménye van, és azt úgy hívják: Demokratikus Koalíció.

Forrás: Hvg.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lusta
Azt sem árt tudatosítani a zemberekkel, hogy minél tovább lopja ki a szemüket is a föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk, annál nehezebb lesz és annál tovább fog tartani a károk helyrehozása.
lusta
@Maccska: Köszönöm, hogy egyetért a rombolással, de Ön szerint mégis meddig fog tartani a károk helyrehozása.
jáger laszló
22 milliárd $ azért 1 kicsit túlzás ,de szépen hangzik!! Erre most mit lép OV??
Na majd +látjuk!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
koszpeko
@Maccska: Te degenerált agyhelyen mosott!
Arról a 22 mrd-ról beszé amit addig nem kap meg az ország amig gazdáid hatalmon vannak.
Szevasztok
Hát még Klárika de levagytok maradva a momentumos lányok már rég hordják a pénzt a "magyaroknak".
Eladott Ország
Európa motorja, a világ legsikeresebb 12 éve után, Európa leader-ével az élén, EU segély nélkül megbukik. 2010-től kezdődően ömlöttek az eurómilliárdok és így sikerült Orbánnak kb. 20 000 milliárdról kb. 50. 000 milliárd fölé növelni az államadósságot . Most, hogy tényleg baj van az európai gazdaságban és a mérhetetlen korrupció miatt az unió sem szívesen ad már pénzt, isten irgalmazzon nekünk. Orbán a gyerekeink és unokáink jövőjét is ellopja, tönkreteszi.- Nyugodtan beszélhetünk múltidőben, mert már megtörtént. Mi történt, a meg nem szorítások, meg a magas infláció miatt már a magyar nép sem mer kölcsönadni szeretett vezetőjének? A piac biztos ad kölcsön, csak ha nincs bizalom, az baromi sokba fog kerülni és milyen kamattal, amibe nem döglünk biztosan bele?! . Magyaroszág állammadóssága ( ezer milliárd forint)
uploads.disquscdn.com/images/6135382ca8e8d91ecebcef2d27f86fd5dadffb79e9dbfe381667dffd2bbd4f50.jpg?w=800&h=738
Néro2
Háát Ferke nem píííz az fitymáknak amig jó Nemzethy adóforintokból minden nap ki tudják lopni az ország minden lakójának még a szemét is.
Erre vannak szakosodva.
Minden rohadt fityma-köpnömkő lény.
Ilyen a fajtájuk.
csak úgy....
@Maccska: lopni is törvénytelen, fideszék mégis lopnak! -persze ügyesen csinálják, hogy te és a többi kuka észresem veszi! :)
SÍva
@csak úgy...: Persze mert okosan csinálják! Hoznak rá törvényt mert nem így a legkönnyebb? Ha valamit nem akarnak arra is hoznak törvényt mert nekik ez smafu! Az alkotmánybíróság kijelentette, hogy az akkumulátor gyárakról nem lehet népszavazást tartani! Ezek kézivezérléssel mindent elintéznek és "a nép, az Isten adta nép" csak rabszolgának jó! Addig nincs baj amíg dolgozik és a száját befogja!
csak úgy....
@Maccska: elöbb-utóbb lerendezik a jódolgukat, abban biztos lehetsz!
Béla333
"A hvg360 szerzője felvetette, hogy amelyik településen az ellenzéki egység megbomlott, ott DK-s politikusok is jelen voltak, és mintha ők feszegették volna leginkább az együttműködést.

„Önöket megtéveszti a látszat. Az ellenzék kiállta a próbát. Magyarországon 140 tízezer lakosúnál nagyobb település van és 23 budapesti kerület. Ezekben sok helyen van ellenzéki koalíciós vezetés. Alig pár helyen lett éles vita az elmúlt négy évben. Sokkal figyelemreméltóbb, ahogy konfliktus zilálja az önmagában kormányzó Fideszt például Győrben vagy Csepelen. Nem tanácsolom, hogy magasabb erkölcsi mércét használjanak az ellenzékkel, mint a kormánnyal szemben” – mondta erre Gyurcsány, "
telex.hu/belfold/2023/09/14/gyurcsany-ferenc-dk-interju-hvg
ómió
És mekkora népzsebire köteleznéd el magadat ennek fejében, Böszme efftárs!?
jancsipapa
@Maccska: És ha most nem adják ,Ferkónak meg adnák ,az egyértelműen bizonyítja ,hogy nem jogállami problémáik vannak az irányulnkba ,hanam politikaiak...
namihami
De ez csak egy kormányváltás és RADIKÁLIS tisztogatás mellett lehet eredmènyes és végrehajtható! Ha a minisztériumok és egyéb döntés- és VÉGREHAJTÓhelyein ottmaradnak az Orbáni aknák, akkor ez még nagyobb beégéssel járna, mint ez a 13 év!
Ez most egy tipikus Augiász istálló, amit a teljes al- és felépítmény (főleg az oktatás és egészségügy) teljes lerombolásával és drasztikus újjáépítésével lehet csak orvosolni! És ez, ezzel a klientúrával--ami ellenérdekelt--eleve bukásra lenne itélve!
És egy új klientúra esetén ténylleg jöjjön a ""kézlevágó"" adminisztráció! Ha a mai ellenzéki teszi, akkor mindkettőt! Mert a jelen helyzet az, hogy ""Miért ne tennénk, ha a libsik is tették?"" a mai Fidesz állaspontja mindenhez!?!?!? Bár a fodeszes buli sok-sok személlyel szűkebb, de annál több nullával lett gazdagabb!
namihami
@sgl: 15.41:
Oké! Ne legyen Gyurcsány! (bár az ellenzék lehetősebb pártjának vezetője). De, akkor ki? Talán egy Adria parti ""ellenzék"" reprezentánsa? Esetleg egy (másodszorra--sokadszorra) talpraesett ""őhazájukos"" igaz-és díszmagyar? Vonagabi?!?!?! Várom/várjuk az ajánlatot!
És egy újságcikk ma már pláne nem biztos, hogy az a megszólaltatott (akár) pontos szavait idézi! Egyébként egyáltalán nem lehetetlen, hogy a Klárika rossz választás lenne! Viktornál vagy hasonlónál (pl Katica) feltétlenül!
namihami
@sgl: 17.27: Oké, de kérdem tőled, ha a DK éléről leváltanák a Gyurcsányt, akkor meddig lenne DK? Hiszen ő az alapítója, vezetője, szive-lelke a pártjának! Meddig lenne Fidesz, Orbán nélkül!?!?!
Klárika néha sajnos nem tudja visszafogni a férjér, ami közel nem akkora ballépés, mint amekkorákkal a Kmalac áll a világ elé. De, sajnos, a majdnem teljes hazai médiavertikum Orbáni irányítás alatt áll és az Orbán ballövéseiről be se számolhat, viszont a Gyurcsány szavait sokszorosan és eltúlozva kötelesek interpretálni!
koszpeko
@Maccska: Te degenerált szarcsimbók agyra írtak fel neked úgy látom fogyókúrát.
Olvass utána miért indítottak Mo. ellen kötelezettségszegési eljárásokat és miért nem kapjuk meg az Eu.-s pénzeket.
Mi és hol írta meg ezt a hitelt aniről karatyólsz?
Még mindig nem látok semmilyen bizonyitékot.
Tehát hazudsz.
Hozz linket.
koszpeko
@FLETÓ: Ki és mit lopott el?
Mesélj!
Ti nektek biztos van bizonyítékotok ha a bíróság nem is talált ellene semmit.
De ti tudjátok bazd meg, hogy Gyurcsány Ferenc lopott.
Mennyi feljelentés volt ellene?
Igazi fityfasz geci szar szemét mentalitás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.