A kínai állampárt lapja leplezte le az elhallgatott találkozót, ahol állítólag miniszter és államtitkár is fogadkozott, hogy Magyarország minden szinten hajlandó együttműködni Kínával.

Titokban látogatta meg Orbánékat az emberi jogok sárba tiprásáért szankcionált kínai kormányzó, állítólag mindent megígértek neki

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter. Kép: MTI/Balogh Zoltán

Szeptember elején titokban Magyarországra látogatott Erkin Tuniyaz, az Ujgur Autonóm Terület, vagyis a kínai Hszincsiang kormányzója, aki ellen súlyos emberi jogi jogsértések miatt 2021 óta amerikai szankciók vannak érvényben – írja a Telex a VSquare nyomán. A látogatásról a kínai állampárt lapja, a People's Daily számolt be hétfőn a szemle szerint. Azt írták:

Tuniyaz mások mellett Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszterrel és Magyar Leventével, a külügyminisztérium parlamenti államtitkárával is találkozott.

Állítólag a kínai gazdasági és társadalmi sikerek taglalása mellett főként éppen Hszincsiangról beszélt a kormányzó. Hszincsiang tartományban az ENSZ friss jelentése szerint emberiség elleni bűncselekményeket követtek el az ujgurok ellen, korábban kiszivárgott rendőrségi dokumentumok szerint pedig kiterjedt rendőrállamot építettek ki az etnikai kisebbségek megfigyelésére és internálására.

A találkozón a magyar fél állítólag arról beszélt, hogy Magyarország fontosnak tartja a két ország kapcsolatát és minden szinten hajlandó együttműködni Kínával.

Szijjártó Péter nemrég azt mondta – idézi fel a Telex –, a Kínából érkező beruházásokért versenyben kell maradni, és az is a héten derült ki, hogy Orbán Viktor októberben Kínába utazik, hogy részt vegyen az Egy övezet, egy út (BRI) nevű gazdasági programn (BRI) konferenciáján.

Forrás: Telex.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Namely: Hogy állt össze a buta fejedben a ,,leleplezés" és a független kínai sajtó?

,,A látogatásról a kínai állampárt lapja, a People's Daily számolt be hétfőn "

Azzal leplezte le, hogy beszámolt róla.
Kezded már érteni, te szellemileg alulmaradt lúzer?
Hova van neked ekkora arcod...?
A többi butaságod meg gyermeteg ,,D" már szóra sem érdemes.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
A kínai elvtárs átadta tudását, tapasztalatát az emberi jogok végérvényes sárba tiprásáról.Elvtársi, baráti légkörben tárgyalt kormányunk tagjaival!
ómió
@kulabombaafityiszre: Tudom, bolsiék idiótája, te nyugati nehézfémhez szokott vagy! Ezért ilyen dilis!
@Aki Én: Bolsi agymentes tetüként gazdasági együttműködésről, esetleg, nem hallottál még? Vagy csak nincs mivel felfognod!?
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 10:12
Rakódjon a beledbe az kinai efftársaid nehézfém szennyeződése.
Jó a kinai kommunisták picsáját nyalni buta dínó.
balos
@kulabombaafityiszre: Ezzel legfeljebb újabb örőmkődésre buzdítód!
ómió
@kulabombaafityiszre: Látom, a nyugati efftársaid "nehézfémszennyezése" az agyadat már totál kiölte! Idiótább bolsi ennél már nem lehet belőled!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.