Az ország nyolc pontján gyakorlatoznak majd egyszerre.

Böröndi Gábor bejelentett egy hadgyakorlatot, ami még a határkerítés építésénél is nagyobb lesz

Novák Katalin köztársasági elnök és Böröndi Gábor, a Honvéd Vezérkar főnöke augusztus 20-án. Kép: MTI/Máthé Zoltán

Magyar Honvédség vezérkari főnöke szerint az orosz–ukrán háború után fel kellett rázni a hadsereget, aminek része, hogy novemberben évtizedek óta nem látott komplex hadgyakorlat kezdődik Magyarország nyolc pontján – derül ki a Magyar Nemzet Böröndi Gábor vezérezredessel készített interjújából. Böröndi a beharangozott hadgyakorlat mértékét a határkertés építéséhez hasonlította, ami „közelített volumenében a novemberre tervezett gyakorlathoz”:

Hasonló nagyságú, de éles művelet volt a nem robbanó műszaki zárrendszer, közismertebb nevén a határkerítés felépítése 2015-ben.

A gyakorlattal felmérik azt is, hogy a Magyar Honvédség és a civil közigazgatás miként tud együttműködni.

Kérdezték a vezérkari főnököt a toborzásról is. Böröndi szerint „a honvédség létszáma stabilizálódott, bizonyos tiszti, altiszti kategóriákban pedig növekedni kezdett”. Utóbbi képzésre 500-an vonultak be, ami „a Magyar Honvédség utánpótlásához megfelelő létszám”. Összesen 244-en kezdhetik meg alapkiképzésüket Hódmezővásárhelyen, több mint 150-en jelentkeztek a felsőoktatási továbbtanulást támogató Önkéntes Katonai Szolgálatra, az úgynevezett Egységes alapkiképzési programban pedig 90-en vonultak be.

A legújabb intézkedésem az volt, hogy jelentős számú olcsó drónt veszünk

– mondta Böröndi, amikor a honvédség bevásárlásai kerültek szóba. A korábban beérkezett Leopard 2A4-esek után hamarosan már a legmodernebb Leopard 2A7-es újabb példányai is az országban lesznek – részletezte a vezérkari főnök. A Panzerhaubitzer 2000-es önjáró lövegekből 24-et rendeltek, ebből 23 már beérkezett. A légierőhöz beérkezett az összes H145M, megkezdődött a nagyobb H225M helikopterek szállítása. Aktív és később passzív radarok beszerzésével válik teljessé a légtérellenőrzés. Emellett folyamatban van a hadsereg digitalizációja.

Forrás: Magyar Nemzet

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
"A legújabb intézkedésem az volt, hogy jelentős számú olcsó drónt veszünk" a német játékboltokban már 100 euro alatt is kaphatsz! :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
@Peller Anikó: Javaslom nekik, h a 17ezer pumpát alakítsák át drónnak, annyit érnének, mint a megvett szarok. Majd még kiderül, h olyan magasságra sem tudnak emelkedni, h meszaros telkére bekukkancsanak.
Peller Anikó
@lampa laz: Ez jó ötlet, könnyen megoldható. A MÉH -be vannak jó présgépek.
nemkati
Csak nem az oroszoktól vették a "hadgyakorlat" ötletét? Mire készülnek?
VASTAGBŐR
Azt hittem jó kis vaccinát jelenti be ... az állatkísérletet megspórolta gyártó .. jó olcsón leteszteltétek helyette rajtuk.
Remélem jól kiszopatják az államot beperlik itthon is, mint kanadában a sereg a blankolt p-los románzsidrát

Addig itt egy kis .. summary ti ?icskák mennyire egyforma a szer

www.researchgate.net/profile/Peter-Hansen-25/publication/369660342_Batch-dependent_safety_of_the_BNT162b2_mRNA_Covid-19_vaccine/links/643910e8e881690c4bd46aa5/Batch-dependent-safety-of-the-BNT162b2-mRNA-Covid-19-vaccine.pdf?_tp=eyJjb250ZXh0Ijp7ImZpcnN0UGFnZSI6InB1YmxpY2F0aW9uIiwicGFnZSI6InB1YmxpY2F0aW9uIn19
izéke
A Leopardokat átvette a határon sergej sojgu és megköszönte a magyaroknak az ajándékot
Juhász István
Az egyik haderőnemet legalább a nemrég kinevezett OKJ-s ALEZREDES vezeti a hadgyakorlaton ? Nyilván megvan a kellő tudása, tapasztalata hozzá, hiszen ilyen hamar nem lehet főtiszti rendfokozatot szerezni, csak TUDÁSSAL, SZORGALOMMALTAPASZTALATTAL. Ő mindezekkel rendelkezik. Gondolom én...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.