A felújítási terv hiteltelen a szakma szerint, az elemeit valójában önkényesen álmodták meg a tervezők.

Különös, de ez jó hír: Félbe maradt a diósgyőri vár felújítása

2021 nyarán így haladt az építkezés. Kép: Diósgyőri vár / Facebook

Elfogyott a pénz, ezért félbe maradt a diósgyőri vár felújítása – számol be a 444.hu, mután néhány napja a Facebook-on szaladt körbe két kép arról, mit is műveltek a várral felújítás címen:

A 444.hu szerint pontosan idén február óta nem haladtak az építkezéssel. Hónapokkal ezelőtt elfogyott a pénz, Miskolc ellenzéki városvezetése és a fideszes kormányzat pedig egymásra mutogat.

A hozzáértő régészek és muzeológusok szerint a felújítás annyira elhibázott koncepció alapján kezdődött, hogy a projekt leállása valójában lehetőség, mert így talán legalább egy-két hiba még orvosolható lehet. Az Archeologia.hu például ezt írja:

A terv valójában nem tudományos rekonstrukciókon, hanem sok elemében puszta fantázián alapul, és egy elképzelt, nagyon is modern funkciókat a várba költöztető turisztikai hasznosítási programot teljesít, mérhetetlen mennyiségű vasbeton és modern szerkezet beépítésével

Az itt megjelenő cikk szerint a mostani terv hiteltelen, nem egyszer nyilvánvalóan hamis, „távolról talán rekonstrukciónak látszó”, de a benne lévő elemeket valójában önkényesen álmodták meg a tervezők.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
mert bemagolta a marha !
"Vár állott, most kőhalom,
Kedv s öröm röpkedtek,"
nem egyszerü föladat okos fideszesnek lenni! :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Rostás László főépítésznek (miskolci Önkormányzat) csak a szakála nőtt nagyra az építész tudása helyett. Úgy ótvar az egész vár felújítása ahogy van, de legalább kurva sokba került!
encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTx3o-KdmsgNU1BFT0RL5YJbBnDR848X6yqTnpHBLipb0BaEHyUJ9Ugox16Eho62hnPbuY&usqp=CAU
csak úgy....
mert bemagolta a marha !
"Vár állott, most kőhalom,
Kedv s öröm röpkedtek,"
nem egyszerü föladat okos fideszesnek lenni! :)
Eladott Ország
Gyönyörű a Diósgyőri vár! Aztán jött a fidesz és megmentette. Rostás úr meg benézte...
twitter.com/csorike1520/status/1704059362296180990/photo/1
Eladott Ország
Itt laknak alcsúti Guldenburgok vagy "Don Vétó" szent családja? Itt épül a Disneyland vidámpark. Az izléstelenség és giccsparádé kategóriában a különdíjas épületet látjuk. Ezt már csak Orbán Hatvanpusztai birtoka szárnyalja túl.
Lendkerék
A "felújítás" szakmai vezetője egy nyugdíjas régész, aki "várúnő"-nek hívatta magát. A régész szakma alig jegyzi, tudományos tevékenysége nagyítóval is alig látszik, nem hogy a Holdról, a műemlékes szakma egyemberként tiltakozott. De Miskolcon ő "a nagy magyar régész". A fidesz mindenféle díjakkal halmozta el, állítólag díszpolgár, meg lovagkeresztes is. A helyi sajtó is futtatta rendesen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.