A felújítási terv hiteltelen a szakma szerint, az elemeit valójában önkényesen álmodták meg a tervezők.

Különös, de ez jó hír: Félbe maradt a diósgyőri vár felújítása

2021 nyarán így haladt az építkezés. Kép: Diósgyőri vár / Facebook

Elfogyott a pénz, ezért félbe maradt a diósgyőri vár felújítása – számol be a 444.hu, mután néhány napja a Facebook-on szaladt körbe két kép arról, mit is műveltek a várral felújítás címen:

A 444.hu szerint pontosan idén február óta nem haladtak az építkezéssel. Hónapokkal ezelőtt elfogyott a pénz, Miskolc ellenzéki városvezetése és a fideszes kormányzat pedig egymásra mutogat.

A hozzáértő régészek és muzeológusok szerint a felújítás annyira elhibázott koncepció alapján kezdődött, hogy a projekt leállása valójában lehetőség, mert így talán legalább egy-két hiba még orvosolható lehet. Az Archeologia.hu például ezt írja:

A terv valójában nem tudományos rekonstrukciókon, hanem sok elemében puszta fantázián alapul, és egy elképzelt, nagyon is modern funkciókat a várba költöztető turisztikai hasznosítási programot teljesít, mérhetetlen mennyiségű vasbeton és modern szerkezet beépítésével

Az itt megjelenő cikk szerint a mostani terv hiteltelen, nem egyszer nyilvánvalóan hamis, „távolról talán rekonstrukciónak látszó”, de a benne lévő elemeket valójában önkényesen álmodták meg a tervezők.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
mert bemagolta a marha !
"Vár állott, most kőhalom,
Kedv s öröm röpkedtek,"
nem egyszerü föladat okos fideszesnek lenni! :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Nagy Lajos forog a sírjában
Erre nem számított!!
Hát majd később folytatják...
csak ennyi
barátilag
J.L.
lusta
Így elcseszni valamit, bizony már művészet. Majdnem mindennel ez van, amihez nyúlnak. Eger szintén szépen halad az elcseszés irányába.
Eladott Ország
Rostás László főépítésznek (miskolci Önkormányzat) csak a szakála nőtt nagyra az építész tudása helyett. Úgy ótvar az egész vár felújítása ahogy van, de legalább kurva sokba került!
encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTx3o-KdmsgNU1BFT0RL5YJbBnDR848X6yqTnpHBLipb0BaEHyUJ9Ugox16Eho62hnPbuY&usqp=CAU
csak úgy....
mert bemagolta a marha !
"Vár állott, most kőhalom,
Kedv s öröm röpkedtek,"
nem egyszerü föladat okos fideszesnek lenni! :)
Eladott Ország
Gyönyörű a Diósgyőri vár! Aztán jött a fidesz és megmentette. Rostás úr meg benézte...
twitter.com/csorike1520/status/1704059362296180990/photo/1
Eladott Ország
Itt laknak alcsúti Guldenburgok vagy "Don Vétó" szent családja? Itt épül a Disneyland vidámpark. Az izléstelenség és giccsparádé kategóriában a különdíjas épületet látjuk. Ezt már csak Orbán Hatvanpusztai birtoka szárnyalja túl.
Lendkerék
A "felújítás" szakmai vezetője egy nyugdíjas régész, aki "várúnő"-nek hívatta magát. A régész szakma alig jegyzi, tudományos tevékenysége nagyítóval is alig látszik, nem hogy a Holdról, a műemlékes szakma egyemberként tiltakozott. De Miskolcon ő "a nagy magyar régész". A fidesz mindenféle díjakkal halmozta el, állítólag díszpolgár, meg lovagkeresztes is. A helyi sajtó is futtatta rendesen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.