A Demokratikus Koalíció közleménye szerint ki akarja végezni a magyar közalkalmazottak szakszervezeteit az Orbán-kormány legújabb törvényjavaslata.

Orbánék meg akarják semmisíteni a szakszervezeteket, hogy alacsonyan tarthassák a béreket – Közleményt adott ki a DK

Ez a javaslat megtiltaná a munkáltatóknak, hogy a dolgozók kérésére átutalják a tagdíjakat. Tagdíjak nélkül a szakszervezetek nem tudnak működni, így nem tudnak küzdeni az általuk képviselt dolgozók béremeléséért.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány továbbra is szégyenteljesen alacsonyan akarja tartani a magyar közalkalmazottak bérét, ezért akarja megsemmisíteni a szakszervezeteket.

Az orbáni infláció, a folyamatos megszorítások és áremelések miatt ugyanis egyre nehezebben jönnek ki hó végéig a fizetésükből a magyar dolgozók, emiatt nőhet a szakszervezetek tagsága, támogatottsága.

- írták.

Az erős szakszervezetek pedig sokkal jobb alkupozíciót képviselnek, ezért fél tőlük az Orbán-kormány.

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy az Orbán-kormány azonnal vonja vissza a szakszervezetek megsemmisítését célzó törvényjavaslatot.

A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány készen áll arra, hogy a kormányváltás után a szakszervezetekkel együttműködve emelje a béreket és letörje az orbáni inflációt, hogy ne az árak, hanem a fizetések és a nyugdíjak emelkedjenek.

Forrás: MTI-OS

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Ez egy nagyon jó duma, de a nemzethy matyar közszolgálati dolgozó egyébként sem tiltakozik. Ő örül, hogy térden csúszva a tekintetes még nem köpi le.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lusta
Ez egy nagyon jó duma, de a nemzethy matyar közszolgálati dolgozó egyébként sem tiltakozik. Ő örül, hogy térden csúszva a tekintetes még nem köpi le.
Kovács Máté
basod hogy modta jorbán mi nem halgattatunk el senkit aki nem ert velunk egyet
mocsok korrupt ner b+
Nanya
Ki ez a fazon?
Hol készült a fotó?
Szicília?
Cosa Nostra tablóhoz készült?
Nanya
@Philip Marlowe:
KUSS !
Idióta tudatlan pávián !
anyád keres.
valamit akar.
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 18:55 ☻ Magyarország a román cigány és bűnszervezete alatt Európa koldusháza lett. Bulágáriában is kisebb az infláció mint nálunk. "Bulgária már 2025-ben bevezetheti az eurót- a Maszol.ro." Van még egyéb kérdes idióta fidesz barom?! Kussoljatok a 3,14csába. Nem a DK van hatalmon, hanem a fidesz nevű maffiaállam! Azzal dicsekedjetek amit ez a kurva banda elért! Katasztrófa! A cigány gecinek és bandájának nincs visszaút Európába, leírták ezt a velejéig tróger, kleptokrata bűnszervezetet!
Nanya
@KisTehen: tudod te hogy mit jelent a libsi kifejezés ,te barom?
Megsúgom ,úgy hogy csak te tudd: Az,thogy teherbe baszod a qrvq jó mutterodat !
Aki Én
@Philip Marlowe: te nagyon tudatlan prosztó vagy.
Juhász István
Anno... úgy történt a szakszervezeti tagdijak beszedése, hogy a BIZALMI, persze MUNKAIDŐBEN körbejárt, és adta a beragasztandó bélyeget / Havi tagdij... /.A pénzt beszedte, leadta a TITKÁRNAK, stb. Később változott a szisztéma, lehetőséggé vált a fizetésből történő közvetlen levonás, átutalás. Ha OV terve megvalósul, a szakszervezetnek KONEC... Munkaidőben ma már nem lehet bélyegekkel szaladgálni, utánna meg senki nem marad odabent, hogy befizessen.
Aki Én
@sgl: ...ez még csak nem is hazudik, ez tényleg ennyire sötét.
twisted metal
@KisTehen: Buta vagy, ha elhiszed a saját faszságaidat! Ha te sem hiszed el, akkor geci vagy! Harmadik lehetőség nincs!
Csak Norisz és senki más
Kamara! Az a megoldás! Orvosoknak, jogászoknak KAMARA van! Hülye pedagógus nem jött még rá, hogy meg van osztva?! Szakszi?! Lehet tovább szívni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.