A bíróság szerint sincs semmi törvénytelen abban, hogy Orbán Viktor honvédségi géppel utazott magáncéllal Pisába – számolt be róla az RTL.

Döntött a bíróság Orbán Viktor ügyében: A hűtlen kezelés bűntettének az egyszerű gyanúja sem állapítható meg

A hűtlen kezelés bűntettének az egyszerű gyanúja sem állapítható meg a bíróság szerint.

A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója szerint nem történt bűncselekmény, amikor Orbán Viktor miniszterelnök honvédségi repülőgéppel utazott Pisába, ezért elutasította Hadházy Ákos ismételt felülbírálati indítványát

– közölte az ügyészség.

A miniszterelnök útja kapcsán indult ügyben korábban már megszüntette az eljárást a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség bűncselekmény hiányára hivatkozva, Hadházy Ákos ekkor fordult felülvizsgálati indítvánnyal a bírósághoz. A független politikus hivatali visszaélés bűntette és hűtlen kezelés bűntette miatt tett feljelentését.

Március elsején a kormányfő Kairóból hazafelé nem Budapesten szállt ki, hanem az onnan ezer kilométerre nyugatra lévő Pisában, majd két nap múlva több kép is készült arról, hogy feleségével Firenzében és Velencében sétál.

Hadházy Ákos szerint a kitérő alsó hangon 3-4 millió forintba került az adófizetőknek.

A külügyminisztérium adatai alapján a kiruccanás egyértelműen magánút volt, mert a hivatalos kairói látogatás véget ért március elsején. Korábban egyébként megindult a nyomozás, de a Budai Központi Kerületi Bíróság azt rögzítette, hogy hivatali visszaélést sem a miniszterelnök, sem pedig más személy nem követett el.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség a nyomozás lefolytatását követően hozott határozatával az eljárást bűncselekmény hiányában megszüntette.

A megszüntető határozattal szemben Hadházy Ákos ismételt felülbírálati indítványt terjesztett elő, de a Budai Központi Kerületi Bíróság ezt is elutasította. A nyomozási bíró végzése szerint az ügyészség a nyomozati cselekményeket elvégezte.

A bíróság szerint a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján a miniszterelnök pisai utazásával összefüggésben a rendes gazdálkodás követelményét sértő vagyonkezelői kötelezettségszegésre utaló adat nem merült fel. Erre figyelemmel a hűtlen kezelés bűntettének az egyszerű gyanúja sem állapítható meg.

A lap szerint tavaly január óta egyébként legalább 18 alkalommal repült külföldre az állami különgéppel Orbán Viktor.

Forrás: RTL

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Itt az ékes bizonyítéka , hogy Magyarországon nincsen jogállam , az ilyenek csak autokrata rendszerekben történhetnek meg , hogy katonai gép magáncélú utat tesz meg , ráadásul civil embert szállít, minden szabályt felrúgtak , ami csak létezik ! Ez is csak az EU állításait erősíti a jogállamisággal kapcsolatban ! Nem véletlen nem adják a pénzt ! Így sokáig fog tartani az orbáni infláció , ami sok embernek hozott nélkülözést .
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nanya
@Horizont: Hát,hogy is mondjam csak. ( Bocs,kb.65 éve az tanították,az oskolába hogy " háttal " nem kezdünk mondatot).
De visszatérve a tárgyra,hogy jár neki.
Én tudom ,te is tudod ,más is tudja hogy mi járna neki.
Meglesz.
Türelem! Mondom én ,pedig fogyóban van. De hátha másoknak is fogytán van.
Péter2
Itt az ékes bizonyítéka , hogy Magyarországon nincsen jogállam , az ilyenek csak autokrata rendszerekben történhetnek meg , hogy katonai gép magáncélú utat tesz meg , ráadásul civil embert szállít, minden szabályt felrúgtak , ami csak létezik ! Ez is csak az EU állításait erősíti a jogállamisággal kapcsolatban ! Nem véletlen nem adják a pénzt ! Így sokáig fog tartani az orbáni infláció , ami sok embernek hozott nélkülözést .
Clavigo
Megszokta,,megszerette,,,,most már igényeli is a Falhuggyozó Putris...( és ne qrva anyázzon az ember...)
vitriol
Melyik Bíróság? - Csak, hogy mi is tudjuk!
jesz
a népszerűség visszanyeréséhez nem elég Orbánnak, hogy ölelgetheti egy országos kedvenc, akit mindenki szeret...?
...nem...? itt az ivóban azt mondja egy elázott hazafi, hogy Matolcsy lenne az igazi ölelgető...őt az is szereti, aki nem szereti.
gina
A tolvaj biróság??? Vicc az egész szemét banda
jáger laszló
Ingyen a Pisába!!
Ez nem bűncselekmény ez csak 1 baráti kirándulás a ME úr részéről amit csinált!!??
Állapította + a bíróság!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
J.L.
lusta
Óriási sikere lesz a bírósági indoklásnak. Remélhetően rövidesen bőrkötyésben is megjeleni.
Aki Én
Tehát ha orbán magánúton használja a honvédségi repülőt közpénzen, az rendben van.
Ok...
rakitics41
Tehát a bíróság szerint nem kezeli a vagyont a doltorminiszterelnök úr hanyagul és a jogellenesen, ha hazafelé a repölő úton eszébe jut ,hogy Izlandon nem vette meg a feleségének az izlandi zuzmókat és beugrik az izlandi piacra egy adag zuzmóért, noha már a repülője Bécs felett járt!Hát ez érthető, mert olyan szabály van érvénybe hogy ebben a tisztségben amiben Orbán úr van, oda megy ahova akar, és annak költségeit a köz állja.A baj az hogy a miniszterelnök úr nem odamegy ahova mi akarjuk, amit szintén mi fizetnénk !
Nyírfa
Ha a nagy tekintetű bíróság mondja, hogy bakfitty, akkor, bakfitty.
Persze, szerintem/tünk nem annyira, de, majd az idő...hogy is mondja a néplélek? Felül a gálya, na de mi van alatta, Viktor? Bizony, víz. Nem tudsz te annyit úszni, hogy partot érj, ez a víz nem az Adria egy méterre a lépcsőktől.
Sakk Matt
És csodálkoznak, hogyha megkérdőjelezik Magyarországon a jogállamiságot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.