Jelenleg is zajlik a hivatalos szervek szemléje Esztergomban, ahol egy körözés alatt álló férfi – az elsődleges információk alapján – szándékosan gázrobbanást idézett elő egy bűnügyi akció során – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szerda éjjel az MTI-vel. A robbanásban a TEK egyik munkatársa, valamint az elkövető is meghalt. Ez volt az első eset, hogy a TEK egyik tagja életét vesztette egy bevetésen.

Az Esztergom külterületén történt intézkedés során a közlemény szerint egy rendőr elhunyt, többen pedig megsérültek.

A robbanás következtében a Terrorelhárítás Központ (TEK) egyik munkatársa vesztette életét, több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben, "civil személy nincs a sérültek között".

Az elkövető az elsődleges adatok szerint szintén meghalt a robbanásban

- közölték.

Az ügyészség azt írta, az eddig beszerzett adatok szerint szerdán a TEK műveleti egysége egy előre egyeztetett bűnügyi feladat végrehajtására vonult ki egy esztergomi címre, majd 19 óra körül behatoltak az épületbe, mert a körözés alatt álló férfi nem volt együttműködő, és a vele folytatott tárgyalás sem vezetett eredményre. A férfi az elsődleges adatok alapján ekkor szándékosan gázrobbanást idézett elő.

Esztergomi robbantás: rengeteg adóssága volt a robbantónak, a túsztárgyaló pszichológus 4 órán keresztül tárgyalt vele

Rendőrök egy robbantás helyszínén Esztergom külterületén 2023. szeptember 20-án. Az M1 értesülése szerint egy rendőr meghalt, miközben intézkedtek egy családi háznál, ahol a fenyegető – az eddigi információk szerint – felrobbantott egy ismeretlen tárgyat. A robbantás során 6-7 ember sérült meg súlyosan. Az M1 tudósítója úgy értesült, hogy a robbantásban maga a robbantó is meghalt. MTI/Koszticsák Szilárd

A nyomozó ügyészség több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indított nyomozást az ügyben, az eljárási cselekmények jelenleg is folyamatban vannak. A Központi Nyomozó Főügyészség ügyészeinek és a TEK főigazgatójának jelenlétében, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bevonásával szemle zajlik a helyszínen, ahol a rendelkezésre álló információk alapján megállapítható, hogy nem történt rendőri mulasztás az ügyben.

A Központi Nyomozó Főügyészség a bűncselekmény mielőbbi teljes körű kivizsgálása érdekében haladéktalanul hajtja végre a szükséges eljárási cselekményeket – írták.

Hozzátették: az ügyről részletesebb tájékoztatást az elsődleges nyomozati cselekmények elvégzését követően, várhatóan pénteken adnak, "addig a sajtó és a közvélemény türelmét" kérik.

Adósságai voltak a robbantónak

Meg nem erősített információk szerint kocsiját is lefoglalták. Emiatt haragudott a rendőrökre, többször fenyegette őket és az ügyészeket is: azt képzelte, ők hagyták ellopni a kocsiját. 

A helyszínen nyilatkozó környékbeliek, illetve a robbantó ismerősei is agresszív „őrültként” jellemezték a férfit, vélhetően ezért küldték a terrorelhárítókat tárgyalni. 

A rendőri egységek és a túsztárgyaló pszichológus 4 és fél órán keresztül tárgyaltak vele.

Végül a férfi csapdába csalta a rendőröket, az előre benzinnel fellocsolt lakást felgyújtotta, és amikor a TEK-esek bementek, megnyitotta a gázpalacko(ka)t.

Az Index munkatársa a helyszínről azt jelentette, hogy az elkövető egy gázpalackot robbantott fel. A robbanásban a ház is kigyulladt. A tüzet gyorsan sikerült eloltani.

Forrás: MTI, Index

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
vajon hány millió magyar nyomorog kilátástalan helyzetben, miközben a fidesz ganajok boldogan élnek közpénzböl és a többi lopott holmiból?
Uniós pénzből felújított házban él Orbán államtitkára
propeller.hu/itthon/3958467-unios-penzbol-felujitott-hazban-el-orban-allamtitkara
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
vajon hány millió magyar nyomorog kilátástalan helyzetben, miközben a fidesz ganajok boldogan élnek közpénzböl és a többi lopott holmiból?
Uniós pénzből felújított házban él Orbán államtitkára
propeller.hu/itthon/3958467-unios-penzbol-felujitott-hazban-el-orban-allamtitkara
csak úgy....
@Shikari: a tanulság belöled, te nem ember, te csak egy rakás szar!
fideszék megnyomorítják,kilátástalan nincstellené teszik a magyarokat!
ezek minden csak nem nemzetiek!
twisted metal
Esztergomi robbantás: a túsztárgyaló pszichológus 4 órán keresztül tárgyalt vele - de elbaszta!
Ismered a tüzet tűzzel oltás fogalmát? Nos, ez embereknél is működik! Egy gyakorló szociopatát is be kellett volna vonniuk a műveletbe!
Ezt nem ismerte fel a TEJ, meg a pribékek, meg az antiszociális (csal, lop, hazudik, félrekúr, stb.) pszichológus elvtárs!
jáger laszló
Itt a TEK nagyot hibázott!!
Nem behatolni kellett volna a házba,hanem kifüstölni a terroristát!!
Remélem tanultak az esetből!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
izéke
A végrehajtókkal is ezt kellene tenni mikor mennek a rendőrökkel foglalni. Két gázpalack,mert a vezetékest tudják zárni,behívni egy utolsó kávéra a ganékat aztán...
csak úgy....
@KisTehen: boci,te mindenhez kibaxxottu hülye?
boci,te egy szervilis elmebeteg!
Péter2
@izéke: Pont ezt akartam írni , akinek már nincs vesztenivalója , a végrehajtók meg meg is érdemelnék !
Péter2
Mikor már a nincstelenség elér egy szintet , akkor már áldozatok is lesznek . Magyarország 2023
csak úgy....
@KisTehen: Kiket fenyegethet a megőrülés?
Figyelmeztető jelek

Az első szimptómákat gyakran nehezen lehet észrevenni, így előfordulhat, hogy a betegnek sem tűnik fel, hogy baj van, nemhogy a környezetének. Az alábbi kezdeti tüneteket azonban leginkább az érintett észlelheti magán:

Nem tud koncentrálni vagy tisztán gondolkodni.
Gyanakszik a körülötte lévő emberekre.
Olyan dolgokat lát vagy hall, amit a környezetében más nem.
Eltávolodik szeretteitől és egyre több időt tölt egyedül.
Furcsa, új hiedelmei lesznek, amiknek a hamisságáról senki sem tudja meggyőzni.
Abbahagyja a tisztálkodást, az önmagáról való gondoskodást.
csak úgy....
@KisTehen: boci,te már nem veszed észre magadon a jeleket,hogy megörültél!
csak úgy....
@KisTehen: boci,te egy súlyos agykárosult!
hányadik éve is annak,hogy te itt ész nélkül a fideszt véded? -látod, te ebbe a sziszifuszi melóba zavarodtál bele! :) ami szerinted faxa azt miért kell védeni?
-ebben nincs semmi logika! :)
Yeromos
A jól képzett TEK-esek megint a helyzet magaslatán álltak, ezek is csak a diákokat tudják verni, komolyabb feladatnál rögöt leszerepelnek, és az életével fizetett szerencsétlen. Talán rendesen ki kellene képezno őket nem csak diák verésre.
szegfue
Igy utólag és kivülállóként baromi okos vagyok én is... ráadásul nem is ismerem a történet pontos körülményeit. De azért azt nem értem, hogy ez az ember EGYEDÜL mégis mivel "csalta csapdába" a rendőröket?! Hiszen több rendőr volt jelen és egyiknek sem jutott eszébe, vagy esetleg nem érezte, hogy valami nem stimmel, esetleg csapda?! Mi lehetett a véleménye a pszichológusnak a több, mint 4 órás "tárgyalás" után? Egyébként szörnyü az is, hogy valaki ide jut, meg az is, hogy nemcsak magát ölte meg, hanem egy munkáját végző rendőrt is.(
Lepényleső
Tragédia. Soha még erre nem volt példa,hogy a tek.- nek lett volna valós dolga,- pedig létezik már tizenéve,- cirka?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.