277 millió forint uniós támogatásból épült volna gombatermesztő üzem a Fejér megyei Csákváron. Az építési napló szerint 2020 novemberében el is kezdődtek a munkálatok, ám működő üzem helyett csak egy félbehagyott csarnok áll a területen.

Brutális mutyi: 185 milliót kapott közpénzből egy KDNP-s képviselő a gombatermesztő üzemére – Két és fél év alatt sem épült fel

Mivel a kiutalt támogatás még a 2014 és 2020 közötti EU-s finanszírozási időszakhoz tartozik, a határidők további módosítására nincs lehetőség: a pénzzel legkésőbb januárig el kell számolni – írja a 24.hu.

A mindmáig meg nem valósult uniós fejlesztésre júliusban Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő hívta fel a figyelmet. Azt írta, a százmilliós nagyságrendű támogatást egy csákvári kereszténydemokrata önkormányzati képviselő, Zolnai Sándor nyerte el, az építkezés azonban három év alatt odáig jutott, hogy felépült az üzemcsarnok szerkezete, oldalfalai, és előkészítették az alapozást. A csarnok azonban szemmel láthatólag igen messze van attól, hogy késznek lehessen nyilvánítani.

A csákvári gombatermesztő üzem építéséről először Tessely Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője számolt be 2020. december 5-én azzal, hogy az építkezés még abban az évben, de legkésőbb 2021 év elején szerkezetkész állapotba kerülhet. Ebben a közleményben a képviselő azt írta, Zolnai Sándor 258 millió forintos támogatásból építheti fel a város határában a gombatermesztő üzemet, a beruházás teljes költsége pedig közel 600 millió forint lesz.

Vagyis összesen eddig 185 millió forintot fizetett ki a magyar állam az azóta is befejezetlen beruházásra.

A nyilvános adatokból megállapítható az is, hogy nála nagyobb támogatást 2020-ban csak két vállalkozó hívott le ugyanilyen célra, noha az államkincstár abban az évben több mint hatvan ilyen pályázatra fizetett ki különböző összegű előleget.

Forrás: 24.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
És ez csak a jéghegy csúcsa, ezért tart itt ez az ország, ahol van. És szerintük itt nincs is semmi látnivaló. de hol a pénz, kérdezi a röfi? És miért alszik az ügyészség, az integritási hatóság a csúti csóka gittegylete?! És ha még a zokniját is lehúzta volna kiderül, hogy igenis működőképes a gombatelep.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nejlontacskó
@ómió: felvázolnád, hogy miképpen mehet csődbe egy, még el sem indított vállalkozás???
ómió
@nejlontacskó: Jön egy covid, jön egy háború és máris egész Európa gazdasága fuldoklik! Fel se tűnt!?
Aki Én
@ómió: ...de a miénk valahogy mindenkiénél jobban fuldoklik. Meg valahogy a mutyik száma is sokszorosa.
Te hova járatod még le magad, bolsiék gyagyás fajkreténje...?
A budapesti csőd Karácsony sara, a kormányközeli meg mindenki másé, csak a kormányé nem.
Nem vagy te egy kicsit agyhalott balfasz, balfasz?
balos
@Aki Én: Ahhoz agy is elkélne,de a génhibája miatt így vették ki a budiból!Már az anyja is tudta,hogy hova való!
nejlontacskó
@ómió: nem tűnt fel, hogy mi már bőven a háború előtt, elkezdtünk fuldokolni?
Ezt azért, nehéz lenne a háborúra fogni!
A Covid után pedig, gyorsan talpra állt a magyar gazdaság!
Nem én mondom, Vitya mondta!
ómió
@nejlontacskó: És egész Európa is már háború előtt kezdett fuldokolni, vagy csak ránk hazudjátok!? A 4 meg 5%-os gazdasági növekekéseink (GDP) meg, akkortájt, ugye, a "kifejezett fuldoklás jelei" voltak!? Az efftársi gyagyaság berkeiben biztos! Csak nem a covid után jött háborút is lehazudtátok már!?
@Aki Én: Nem kéne, esetleg, izmosabb bolsi hazugságokra váltanod, bolsiék elmebajos fajkreténje!? Az eddigiek már túlzottan bűzlenek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.