Az emberek államában sosem fordulna elő, hogy egy közintézmény vezetője a reálbér-növekedés ellen érveljen – írja közleményében a DK.

DK: Ha az Orbán-kormánynak fontosak lennének a magyar emberek, akkor nem az árakat emelnék

Tovább folytatódik a 11 hónapja tartó sorozat, júliusban ismét csökkent a magyarországi fizetések reálértéke, derült ki a KSH friss adataiból. Eközben Windisch László, az Állami Számvevőszék elnöke arról beszélt, hogy a magas reálbér-növekedés hosszútávon nem fenntartható.

Az Árnyékkormány szerint, ha az Orbán-kormánynak fontosak lennének a magyar emberek, akkor nem az árakat, hanem a fizetéseket és a nyugdíjakat emelnék.

A párt szerint ezért van szüksége Magyarországnak szociáldemokrata fordulatra:

enélkül csak tovább száguld az orbáni infláció, csökken a bérek értéke és nő a szakadék gazdagok és szegények között.

Az emberek államában elképzelhetetlen lenne, hogy egy közintézmény vezetője arról beszéljen, hogy nem szabad emelni a fizetéseket.

A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány éppen erre a szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Mindenható vállalati profit helyett európai béreket és nyugdíjakat, magánkórházak és magániskolák helyett erős állami egészségügyet és oktatást, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk.

Forrás: MTI-OS

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sakk Matt
Kurva prüsszel direkt felnyomta a magyar ÁFA-t 27%-ra és nem engedi csökkenteni! Ilyenek ezek!
justhpeter
Zavarban vagyok. Nem tudom, hogy nekem most a fideSSes vagy a dk-s demagógiára kellene szavaznom. Ez ideig azt gondoltam, hogy egyik tennivalónak sincs pártverziója. Jó vagy rossz lehet egy megoldás - ha ideológiamentes. Ilyen megoldást még véletlenül sem ismer a magyar parlamentben egyik oldal sem.
Néro2
A Nemzethy Matyar emberek számomra sem fontosak.
A várbeli desznyónak is csak négy évente fontos a hordája.
Aki Én
@Őrnagy: @Philip Marlowe: egészen döbbenetes, hogy mennyire buták vagytok...
ómió
A bolsi rablóbanda már azt se tudja, kik emelik az árakat!? Vagy így "efftársi" hazudni!?
kakukkmadár
@ómió: jó fiatal lehetsz, de ettől még hülye. a "bolsi rablóbanda" húzta fel azt a kétmillió panelt, amiben valószínűleg te is héderelsz, ugyanez a rablóbanda építette az iskolák, óvodák ezreit, és ők küldték fillérekért nyaralni a Balatonra a melósok százezreit, és a nyaraló esztergályos mobilnyomkodás helyett Shakespeare-t olvasgatott a könnyedén kifizethető siófoki nagystrandon...eközben pedig világhírű volt a magyar egészségügy, oktatás és kultúra. Persze aki az orbáni szarban nőtt fel, annak nagy győzelem ha aznap még nem emelték a zacskós kakaó árát...kibas..ott ostobák vagytok!
ómió
@kakukkmadár: Ó, igen, "felhúzta", hogy majd miután összeomoljék a bolsi rablóbandád "magasabbrendű társadalma", itt hagyjon nekünk 6000 milliárdnyi államadósságot és 50 év gazdasági, életszínvonalbeli lemaradottságot a "rothadó kapitalizmus" mögött! Mert, ugye, azelőtt mind az iskolák, mind az óvodák "ismeretlen objektumok" voltak! Így hazudjátok!? A bolsi rablóbandád hatalomra csörtetéséhez ("kékcédulás választások") meg a nép totál kifosztása - mindenkitől azt raboltak el, amije volt - "teremtette meg" az itt dicsőített "filléres nyaraltatásaitokhoz" szükséges balatoni "kecókat" is! És ebben tényleg "világhírűek" voltatok, ahogy a tetvesbolsi hazudozásaitokban és a bolsi nyomorotok hátrahagyásában is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.