Rétvári Bence úgy látja, hogy Brüsszel az illegális migránsok további betelepítéséről hozott döntést, és mivel ennek Magyarország ellenáll, a migrációt támogató döntés visszautasítása újabb ürügy lehet a kifizetések további halasztásához.

Szinte biztos, hogy semmilyen pénzt nem kapunk az EU-tól – Rétvári szerint a migránsok visszautasítása miatt nem fog fizetni Brüsszel

Fotó: MTI/Kovács Attila

Nem a határok megvédéséről, hanem az illegális migránsok további betelepítéséről szól az Európai Unió (EU) héten elfogadott krízisrendelet-tervezete – jelentette ki a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Rétvári Bence kifejtette: bár az uniós belügyminiszterek tanácskozásán szereplő előterjesztést formailag krízisrendeletnek hívják, de valójában ez egy újabb "migránsmágnes", amelyet áterőltettek Brüsszelben.

Az államtitkár felidézte, hogy már a nyár elején a minősített döntéshozatalt megkerülve, megfelelő jogi forma, konszenzusra való törekvés nélkül vitték át az unió tanácsán a migrációs paktumot, ebből pedig eddig egyetlen rész hiányzott: a mostani, úgynevezett krízisrendelet.

Abban az esetben, ha valahol hirtelen egyszerre sok tízezer migráns jelenne meg, Brüsszel joga lesz eldönteni, hogy milyen intézkedést javasol, melyik ország hány migránst vegyen át a krízishelyzetbe került országtól. Ez egy soron kívüli, kötelező kvóta, amelyet egy ad hoc döntés alapján hoznak meg, és semmiféle garanciát nem tartalmaz, nincs meghatározva benne a válsághelyzet, krízishelyzet fogalma, ahogy az sem, hogy milyen arányban osszák szét a migránsokat – kifogásolta. Megjegyezte azt is, hogy a kötelezettség nem váltható át pénzbüntetésre, a kijelölt országoknak ezeket a migránsokat kötelezően át kellene venniük

- mondta Rétvári Bence a kiegészítő döntés tartalmát ismertetve.

Az államtitkár megerősítette, a magyar álláspont továbbra is az, hogy meg kell védeni a külső határokat, és a menedékkérelmi eljárásokat az EU külső határain kívül kell lefolytatni.

"Brüsszel nem a határok megvédéséről, hanem arról hoz döntést, hogy hogyan legalizáljuk a migránsok szétosztását az EU-ban" – fogalmazott. Véleménye szerint az EU azért akarja ilyen rohamléptekben elfogadni ezt a migrációs rendeletet, mert közelednek az uniós parlamenti választások, és attól tartanak, hogy a populisták előretörésével az európai intézményekben már nem lesz ilyen könnyű terep a migráció támogatásához.

Rétvári Bence elmondta:

azok után, hogy már a magyar bírói tanács berendezési tárgyai és informatikai rendszere is szempont lehet Brüsszelben a Magyarországnak járó uniós kifizetések felfüggesztésénél, a migrációt támogató döntés visszautasítása újabb ürügy lehet a kifizetések további halasztásához.

"Mi alaptörvényben is rögzítettük, hogy nem fogunk illegális bevándorlókat brüsszeli döntés alapján befogadni Magyarországra, és ehhez tartani is fogjuk magunkat" – szögezte le az államtitkár a rádióműsorban.

Forrás: MTI

82 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Hülye vagy, Benőke! Vagy csak egyszerűen hazug. Esetleg mindkettő. Azért nem adnak pénzt, mert az eddigieket elloptátok és a többivel is ugyanez történne...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
terlasz
Ha migránsproblémára lenne visszavezethető a támogatásunk tiltása, akkor még prémiumot is kapnátok, mert csőstül hozzátok be a migránsrabszolgákat.
Az a baj, hogy ellopjátok a magyar népnek járó ezermilliárdokat. Mocskos bűnözők!
Aki Én
@Philip Marlowe: @Őrnagy: nem egyszer, hanem számtalanszor elmondták miért tartják vissza JOGOSAN a ,,pénzünket".
Hogy buták vagytok, vagy ócska, hazug propagandisták, az sem változtat ezen. Az ország túlnyomó, nem orbánista többsége ezt érti.
@Őrnagy: Te meg minden nap elmondod ugyan azt a pár buta mondatot Sorosról meg az USAról. Nem unod még???
Még ott megérteném, ahol nem a miniszterelnök a legnagyobb bűnöző.
Halálosan komoly, hogy a magadfajta agyhalottak miatt tart itt ez az ország.
rakitics41
Rétvári most előjátékot játszik, hogy mindenki azt higgye hogy Magyarország nem kap az EU-tól pénzt, egy fillért sem.Azután az EU úgy dönt hogy még is fizet nekünk, és akkor a levertségünkből egyszerre csak feléledünk, és örülünk majd a kevésnek is és elmondhatja Orbán hogy győztünk!Színjáték ez uraim, egy nagy előadás előjátéka!
durbincs
@telegdilaci: @telegdilaci: mert maguk ottan len a bányába mind a z 50IQ-s sekus papák gyerekei ? az agyi migráncsok ?
mint @Aki Én: @terlasz: @izéke: @Qqberci: @Ezodabasz: ?
Yoda69
retvari hazudsz! Az EU azert nem ad penzt, mert korruptak vagytok es ellopjatok.
durbincs
@koszpeko: @koszpeko: @Nanya: @Nanya: mert maga lent a bicegö sánta csiletöcskölö nyanya csödör ? mint a röffencs @teuton: @kereső: @Péter2: @namihami: @csak húgyos...: @Nanya: @jáger laszló: @sgl: @human: @Peller Anikó: @gina: @Eladott Ország: @kula: @simmering73: @izéke:@sgl: @Yoda69: @Aki Én: @kula: @mekkelek: @Giovanni Alba: @Horizont:@Dr. Proktor: @Menőmanó: @pultosjocó: mind @balos: ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.