Rétvári Bence úgy látja, hogy Brüsszel az illegális migránsok további betelepítéséről hozott döntést, és mivel ennek Magyarország ellenáll, a migrációt támogató döntés visszautasítása újabb ürügy lehet a kifizetések további halasztásához.

Szinte biztos, hogy semmilyen pénzt nem kapunk az EU-tól – Rétvári szerint a migránsok visszautasítása miatt nem fog fizetni Brüsszel

Fotó: MTI/Kovács Attila

Nem a határok megvédéséről, hanem az illegális migránsok további betelepítéséről szól az Európai Unió (EU) héten elfogadott krízisrendelet-tervezete – jelentette ki a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Rétvári Bence kifejtette: bár az uniós belügyminiszterek tanácskozásán szereplő előterjesztést formailag krízisrendeletnek hívják, de valójában ez egy újabb "migránsmágnes", amelyet áterőltettek Brüsszelben.

Az államtitkár felidézte, hogy már a nyár elején a minősített döntéshozatalt megkerülve, megfelelő jogi forma, konszenzusra való törekvés nélkül vitték át az unió tanácsán a migrációs paktumot, ebből pedig eddig egyetlen rész hiányzott: a mostani, úgynevezett krízisrendelet.

Abban az esetben, ha valahol hirtelen egyszerre sok tízezer migráns jelenne meg, Brüsszel joga lesz eldönteni, hogy milyen intézkedést javasol, melyik ország hány migránst vegyen át a krízishelyzetbe került országtól. Ez egy soron kívüli, kötelező kvóta, amelyet egy ad hoc döntés alapján hoznak meg, és semmiféle garanciát nem tartalmaz, nincs meghatározva benne a válsághelyzet, krízishelyzet fogalma, ahogy az sem, hogy milyen arányban osszák szét a migránsokat – kifogásolta. Megjegyezte azt is, hogy a kötelezettség nem váltható át pénzbüntetésre, a kijelölt országoknak ezeket a migránsokat kötelezően át kellene venniük

- mondta Rétvári Bence a kiegészítő döntés tartalmát ismertetve.

Az államtitkár megerősítette, a magyar álláspont továbbra is az, hogy meg kell védeni a külső határokat, és a menedékkérelmi eljárásokat az EU külső határain kívül kell lefolytatni.

"Brüsszel nem a határok megvédéséről, hanem arról hoz döntést, hogy hogyan legalizáljuk a migránsok szétosztását az EU-ban" – fogalmazott. Véleménye szerint az EU azért akarja ilyen rohamléptekben elfogadni ezt a migrációs rendeletet, mert közelednek az uniós parlamenti választások, és attól tartanak, hogy a populisták előretörésével az európai intézményekben már nem lesz ilyen könnyű terep a migráció támogatásához.

Rétvári Bence elmondta:

azok után, hogy már a magyar bírói tanács berendezési tárgyai és informatikai rendszere is szempont lehet Brüsszelben a Magyarországnak járó uniós kifizetések felfüggesztésénél, a migrációt támogató döntés visszautasítása újabb ürügy lehet a kifizetések további halasztásához.

"Mi alaptörvényben is rögzítettük, hogy nem fogunk illegális bevándorlókat brüsszeli döntés alapján befogadni Magyarországra, és ehhez tartani is fogjuk magunkat" – szögezte le az államtitkár a rádióműsorban.

Forrás: MTI

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Hülye vagy, Benőke! Vagy csak egyszerűen hazug. Esetleg mindkettő. Azért nem adnak pénzt, mert az eddigieket elloptátok és a többivel is ugyanez történne...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
R.B. kishitű vagy realista!!??
Majd kiderül!
csak ennyi
barátilag
J.L.
izéke
@Őrnagy: " Az orosz propagandistákat külföldiek is segítik. A Fox News amerikai tévétársaságtól dicstelen módon távozó – leginkább kirúgott – sztárműsorvezető, Tucker Carlson most az orosz állami tévében kapott műsort. Ez egyelőre nem jelent új interjúkat és elemzéseket, az első adásban az igazság bajnokaként lefestett Carlson korábbi fellépéseiből vágtak össze egy műsorra valót. Említést érdemel még az Oroszországban élő amerikai Scott Ritter egykori hírszerző és ENSZ-fegyverellenőr, aki amellett, hogy Telegram-csatornáján megosztja az orosz propaganda szinte minden anyagát, szakmányban adja az interjúkat Ukrajna végéről és Zelenszkij állítólagos mesés vagyonáról. "
terlasz
Ha migránsproblémára lenne visszavezethető a támogatásunk tiltása, akkor még prémiumot is kapnátok, mert csőstül hozzátok be a migránsrabszolgákat.
Az a baj, hogy ellopjátok a magyar népnek járó ezermilliárdokat. Mocskos bűnözők!
Aki Én
@Philip Marlowe: @Őrnagy: nem egyszer, hanem számtalanszor elmondták miért tartják vissza JOGOSAN a ,,pénzünket".
Hogy buták vagytok, vagy ócska, hazug propagandisták, az sem változtat ezen. Az ország túlnyomó, nem orbánista többsége ezt érti.
@Őrnagy: Te meg minden nap elmondod ugyan azt a pár buta mondatot Sorosról meg az USAról. Nem unod még???
Még ott megérteném, ahol nem a miniszterelnök a legnagyobb bűnöző.
Halálosan komoly, hogy a magadfajta agyhalottak miatt tart itt ez az ország.
rakitics41
Rétvári most előjátékot játszik, hogy mindenki azt higgye hogy Magyarország nem kap az EU-tól pénzt, egy fillért sem.Azután az EU úgy dönt hogy még is fizet nekünk, és akkor a levertségünkből egyszerre csak feléledünk, és örülünk majd a kevésnek is és elmondhatja Orbán hogy győztünk!Színjáték ez uraim, egy nagy előadás előjátéka!
Yoda69
retvari hazudsz! Az EU azert nem ad penzt, mert korruptak vagytok es ellopjatok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.