Rétvári Bence úgy látja, hogy Brüsszel az illegális migránsok további betelepítéséről hozott döntést, és mivel ennek Magyarország ellenáll, a migrációt támogató döntés visszautasítása újabb ürügy lehet a kifizetések további halasztásához.

Szinte biztos, hogy semmilyen pénzt nem kapunk az EU-tól – Rétvári szerint a migránsok visszautasítása miatt nem fog fizetni Brüsszel

Fotó: MTI/Kovács Attila

Nem a határok megvédéséről, hanem az illegális migránsok további betelepítéséről szól az Európai Unió (EU) héten elfogadott krízisrendelet-tervezete – jelentette ki a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Rétvári Bence kifejtette: bár az uniós belügyminiszterek tanácskozásán szereplő előterjesztést formailag krízisrendeletnek hívják, de valójában ez egy újabb "migránsmágnes", amelyet áterőltettek Brüsszelben.

Az államtitkár felidézte, hogy már a nyár elején a minősített döntéshozatalt megkerülve, megfelelő jogi forma, konszenzusra való törekvés nélkül vitték át az unió tanácsán a migrációs paktumot, ebből pedig eddig egyetlen rész hiányzott: a mostani, úgynevezett krízisrendelet.

Abban az esetben, ha valahol hirtelen egyszerre sok tízezer migráns jelenne meg, Brüsszel joga lesz eldönteni, hogy milyen intézkedést javasol, melyik ország hány migránst vegyen át a krízishelyzetbe került országtól. Ez egy soron kívüli, kötelező kvóta, amelyet egy ad hoc döntés alapján hoznak meg, és semmiféle garanciát nem tartalmaz, nincs meghatározva benne a válsághelyzet, krízishelyzet fogalma, ahogy az sem, hogy milyen arányban osszák szét a migránsokat – kifogásolta. Megjegyezte azt is, hogy a kötelezettség nem váltható át pénzbüntetésre, a kijelölt országoknak ezeket a migránsokat kötelezően át kellene venniük

- mondta Rétvári Bence a kiegészítő döntés tartalmát ismertetve.

Az államtitkár megerősítette, a magyar álláspont továbbra is az, hogy meg kell védeni a külső határokat, és a menedékkérelmi eljárásokat az EU külső határain kívül kell lefolytatni.

"Brüsszel nem a határok megvédéséről, hanem arról hoz döntést, hogy hogyan legalizáljuk a migránsok szétosztását az EU-ban" – fogalmazott. Véleménye szerint az EU azért akarja ilyen rohamléptekben elfogadni ezt a migrációs rendeletet, mert közelednek az uniós parlamenti választások, és attól tartanak, hogy a populisták előretörésével az európai intézményekben már nem lesz ilyen könnyű terep a migráció támogatásához.

Rétvári Bence elmondta:

azok után, hogy már a magyar bírói tanács berendezési tárgyai és informatikai rendszere is szempont lehet Brüsszelben a Magyarországnak járó uniós kifizetések felfüggesztésénél, a migrációt támogató döntés visszautasítása újabb ürügy lehet a kifizetések további halasztásához.

"Mi alaptörvényben is rögzítettük, hogy nem fogunk illegális bevándorlókat brüsszeli döntés alapján befogadni Magyarországra, és ehhez tartani is fogjuk magunkat" – szögezte le az államtitkár a rádióműsorban.

Forrás: MTI

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Hülye vagy, Benőke! Vagy csak egyszerűen hazug. Esetleg mindkettő. Azért nem adnak pénzt, mert az eddigieket elloptátok és a többivel is ugyanez történne...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Hülye vagy, Benőke! Vagy csak egyszerűen hazug. Esetleg mindkettő. Azért nem adnak pénzt, mert az eddigieket elloptátok és a többivel is ugyanez történne...
telegdilaci
@Qqberci:Nem kellenek ide migránsok,akiket Brüsszel akar Magyarországra betelepíteni lesz nekünk saját 500-ezer vendégmunkás migránsunk akiket a kormány telepít be az Országba,és még építünk is nekik az EU-pénze nélkül korszerű vendégmunkás szállót ahol ellakhatnak,ezek jó migránsok mivel mi akarjuk hogy ide jöjjenek!
kulabombaafityiszre
Tudod bence néni az olasz kormány,élén a sándor palota barátnőjével,kérte a regísztrálás utáni migráncsok szétosztását.Ami aztat jelenti kedves bence néni,hogy aki megkapja az engedélyt az már nem illegális migráncs,csak a bence néni beteg fejében az.Egyébként meg az uniós pénzekhez ennek semmi köze.Bence néni!A jogállamisági problémák,meg a lopás a fő probléma.
Toller Béla
Mocskolóds ezerrel, a fico nevú balfasz nyer, az USA rezeg, itt meg őrmagyok meg bencék meg orbánok viygorognak...Ez már az apokalipszis ?
Kovács Máté
ja ja basod akor a területis fönök is mellé beszelt folyamatosan eben az ügyben basod
csuztatunk hazudozunk basod regel delben este + mindenkor basod
jesz
Hol van Navracsics, aki követeli a kilépésünket ebből a szarkupacból...
Kevesen tudják, hogy ezek a déli határainkon még csak előedzést tartanak, pár hónap, és teherautókkal eltapossák a kerítést, aztán özönlik az afrikai fekete had. Brüsszel meg röhög a markába. Sokba, nagyon sokba fog nekünk kerülni brüsszel aljassága...pedig az ő gyarmataikról ömlik az éhező had,hogy visszavegye a jussát.
jesz
a hazug, élősködő navracsicsot pedig el kellene zavarni Afrikába, hogy lássa mi vár ránk.
ómió
A brüsszeli rablóbolsik nem fizetnek!? És ez újság!?
dr. prédikátor
RETEKBENCE!!! MEGBASZOD TE A KURVA ANYÁDAT TE BUZI!!!miattatok nem fizet Brüsszel!!! egy hazug mocskos féreg vagy!!!
Peller Anikó
Szinte? Ez hülye. Szinte biztos.

@Rútvári: nem azért

- Jogállam

Nyilván nem érted mi az, mert ott nem lehet lopni. Ezért nem érted.
lusta
@telegdilaci: Ezek a jó migráncsok a szállókban csak megpihennek és a mostani példák is mutatják, hogy ebből a szegénységből ők sem kérnek és nem visszamennek, hanem a schengeni vízum birtokában követik a magyar menekülteket.
vacsi
"a kötelezettség nem váltható át pénzbüntetésre, a kijelölt országoknak ezeket a migránsokat kötelezően át kellene venniük" - no, és ha mégsem nem veszik át?!
Eladott Ország
@Maccska: ma, 09:12 ♦ A többi tagállamnak miért nem kell "beállni a sorba" cicus?! Mert mindenki hülye, csak a fidesz a helikopter?!
izéke
@Őrnagy: hülyegyerek,utánanéztél ennek a hirszerzőtisztnek? Sok sok évvel ezelőtt (20-30) volt tiszt. Aztán lebukott,hogy chatszobákban mutogatta magát kislányoknak,majd beállt orosz propagandistának,azóta putyint szajkózza és rá tud hivatkozni a putyini és az orbánista sajtó,hogy már az amerikaiak is azt mondják...a kurva anyád te idióta moszkovita fideszribanc!
Csizmás Kond
Ez nem európai unió hanem európai diktatúra.
Sámannus
Szóval ti ezt osztjátok szét a pedagógusoknak, ami a költségvetésbe befolyik azt büntetlenül szétlopjátok.
izéke
@Őrnagy: Angolról fordítva-William Scott Ritter Jr. amerikai író, nemzetközi kapcsolatok elemzője, az Egyesült Államok tengerészgyalogságának volt hírszerző tisztje, az Egyesült Nemzetek Különleges Bizottságának fegyverzetfelügyelője és elítélt szexuális bűnelkövető. Ritter junior katonai elemzőként szolgált a Sivatagi vihar hadművelet alatt. Wikipedia (angol)
Eredeti leírás megtekintése
William Scott Ritter Jr. is an American author, international relations analyst, former United States Marine Corps intelligence officer, former United Nations Special Commission weapons inspector, and a convicted sex offender. Ritter served as a junior military analyst during Operation Desert Storm.
Béla333
Figyelem hülyemagyar maffiahívők! Itt az újabb valami, amit mondogatni kell!
Nem azért nincs pénz, mert a maffia képtelen megállni, hogy azt ne lopja el, hanem a migránsok, Soros, Brüsszel, ellenzék, Gyurcsány külön, az USA és az Ukránok miatt!
Értve vagyok?
kulabombaafityiszre
@Őrnagy: ma, 09:12
Lopnak?Igen
Lebontották a joggállamiságot?Igen
Szóval húzhatsz a picsába.
kulabombaafityiszre
@Őrnagy: ma, 09:12
Esetleg valami cáfolat?Ja,az nincs.
Szóval csak egy fidernyák vau,vauzásának veszem.?)))
justhpeter
Retek Bence felmondta a leckét. Mostantól ülve várhatja a bizonyítványt, a bukás biztos.
Sakk Matt
Nem kéne szélnek ereszteni a már fülön csípett embercsempészeket!
jáger laszló
R.B.téved
Kapjuk mi csak más valutában!!
lyen-ben!!
Ilyenben!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Péter2
Mihelyt teljesítitek a vállalásaitokat amit elfogadtatok, azonnal jön a pénz ., és ehhez a migráns mantrának semmi köze , köze viszont van a jogállamiság visszaállítása , sajtó szabadság , és egyéb dolgok , de ti ezt jobban tudjátok, mert addig semmilyen pénz nem lesz ! Sőt nemsokára sok sok milliárd eurótól el is estek , ha nem rendezitek a 17 pontban általatok vállalt dolgokat .
Menőmanó
@Őrnagy: Őrnagy efftárs, az országnak adnának, de a fidesznek ellopás céljából már nem.
Meg kell oldani a lopásgátlást. Ha mégis lopnak, akkor a büntethetőséget.
Gecisztánban egyik sem működik. Ezért pénz sem jön. Ennyike.
izéke
@Péter2: látod amit én írtam az amerikai hírszerzőjükről,arra nem is reagál ez a faszorrú őrszar,csak szajkózza a hülyeségét. Ha lebuknak úgy tesznek mintha semmi sem történt volna és elfordítják a fejüket
Menőmanó
@Őrnagy: Attól, hogy te hazudozásnak hazudod, még ez az igazság húgyagyú gyagyás.
Péter2
@Őrnagy: Itt van te idióta , ha tudsz olvasni a saját kormányod emberei nyilatkozták ! Mert ti szándékosan hazug emberek vagytok pontosabban a magyarság legalja ,mint a cigány gazdátok , mert a cigány hazudik így talált meg benneteket is !
gina
Mit hazudsz te tetü??? csak az ellopott milliárdokért nincs Money amit elloptatok retkes bünözök
Péter2
@Őrnagy: Itt van te idióta , ha tudsz olvasni a saját kormányod emberei nyilatkozták ! Mert ti szándékosan hazug emberek vagytok pontosabban a magyarság legalja ,mint a cigány gazdátok , mert a cigány hazudik így talált meg benneteket is ! index.hu/gazdasag/2022/10/14/brusszel-kondicionalitasi-eljaras-hatarido-korrupcio-varga-judit-facebook/
Péter2
@izéke: Ezek mentálisan beteg emberek , nem egy szakpszichológus megmondta , hogy ezeket semmilyen ész érvel nem lehet meggyőzni , még saját maguknak is hazudnak , hogy a beteges víziójukat amit beléjük agitálnak propagálnak a fidesz propagandaosztályáról azt bármi áron is igazolni erősíteni kell , feladták a saját énjeiket mert már nem gondolkodnak az IQ-0 szintű , ezekkel nincs mit kezdeni , életembe nem találkoztam ennyi hülye emberekkel , jól elintézte őket a fidesz szellemileg , orbán is egy buta tudatlan csökevény , de a hívei még attól is sokkal lejjebb vannak .
simmering73
Sok vaj van a ti fületek mögött ezért nem jön a pénz. Remélem nem is fog jönni addig, amíg el nem takarodtok.
Béla333
A hülyemagyar maffiahívők még most is azon ábrándoznak, hogy nemsokára széthullik az Unió, hanyatlik a Nyugat, rothadó kapitalizmus stb, stb.
Mint az ötvenes években, akkor is ezzel hazudták tele az emberek fejét...
Nem tanulnak ezek semmiből, most is csak ezt tudják kitalálni...
Ostoba barmok!
jáger laszló
Az ideológiailag túlképzett magyar katona keményen kiállt a a sajátságos elvei mellett amelyet mindenki elutasít! 1edül aszkéta módon csak ő vállalja
Hát ez már több mint szerelem!! Ez már az őrület határát súrolja!!!??
csak ennyi
barátilag
J,L.
Ezodabasz
@Őrnagy: A migrációhoz ennek semmi köze! Az egy teljesen más kérdés és más az oka.
jáger laszló
Hát van aki a Sorosnál is többre vitte azt gondolja ,ezért próbálja alázni az isten adta!! No de kicsoda ő!!??
1 olyan baka akit senki nem ismer ,semmii értéket nem hozott létre ez idáig!
Minden tudása mások alázásában merül ki!!
Ez minden tudása!
csak ennyi
barátilag
J,L,
kulabombaafityiszre
@Őrnagy: ma, 11:45
Akkor te is beléptél tizedes a propi díszhülyék sorába.
Megszólításod:szeva diszhülye tizedes.
kulabombaafityiszre
@Őrnagy: ma, 09:10
Szeva díszhülye tizedes.
Azért ne örüljél,mert ha a muszka győz ide bevonul akkor lesz muszka gyereked is,nemcsak arab.
Ezodabasz
@Philip Marlowe: ma, 09:03 Ami jár az jár. Ez igaz, de nem azért hogy ellopják ugye?
Ezodabasz
@Csizmás Kond: Látod milyen okos vagy! Tudsz te valamit:) A migránsok nem véletlenül és kalandvágyból indulnak el.
Ennek megvan a maga oka és évszázados előzményei. Magyarországnak nem hinném hogy sok köze van ehhez. Az fogadja és ossza szét a migránsokat akik miatt ebbe a helyzetbe kerültek! A jóléti államok, gyarmatosítók, fegyveres békefenntartók...stb. Ők osszák szét azokat akiktől elvették mindenüket és abból élnek luxuséletet! Ebben az egy dologban igaza van 0rbánunknak, de miért nem tudja/akarja ezt keményen kimondani? Magyarországnak nincsenek leigázott kizsákmányolt gyarmatai! Visszakövetelik ezek az emberek amit elvettek tőlük! Nem ide akarnak jönni szerencsére, mert innen inkább aki tud menekül, de ez nem a migránsok miatt van...
Ezodabasz
@Őrnagy: Mesélj a migránskérdés okairól és a megoldásról!
jáger laszló
R.B. kishitű vagy realista!!??
Majd kiderül!
csak ennyi
barátilag
J.L.
izéke
@Őrnagy: " Az orosz propagandistákat külföldiek is segítik. A Fox News amerikai tévétársaságtól dicstelen módon távozó – leginkább kirúgott – sztárműsorvezető, Tucker Carlson most az orosz állami tévében kapott műsort. Ez egyelőre nem jelent új interjúkat és elemzéseket, az első adásban az igazság bajnokaként lefestett Carlson korábbi fellépéseiből vágtak össze egy műsorra valót. Említést érdemel még az Oroszországban élő amerikai Scott Ritter egykori hírszerző és ENSZ-fegyverellenőr, aki amellett, hogy Telegram-csatornáján megosztja az orosz propaganda szinte minden anyagát, szakmányban adja az interjúkat Ukrajna végéről és Zelenszkij állítólagos mesés vagyonáról. "
terlasz
Ha migránsproblémára lenne visszavezethető a támogatásunk tiltása, akkor még prémiumot is kapnátok, mert csőstül hozzátok be a migránsrabszolgákat.
Az a baj, hogy ellopjátok a magyar népnek járó ezermilliárdokat. Mocskos bűnözők!
Aki Én
@Philip Marlowe: @Őrnagy: nem egyszer, hanem számtalanszor elmondták miért tartják vissza JOGOSAN a ,,pénzünket".
Hogy buták vagytok, vagy ócska, hazug propagandisták, az sem változtat ezen. Az ország túlnyomó, nem orbánista többsége ezt érti.
@Őrnagy: Te meg minden nap elmondod ugyan azt a pár buta mondatot Sorosról meg az USAról. Nem unod még???
Még ott megérteném, ahol nem a miniszterelnök a legnagyobb bűnöző.
Halálosan komoly, hogy a magadfajta agyhalottak miatt tart itt ez az ország.
rakitics41
Rétvári most előjátékot játszik, hogy mindenki azt higgye hogy Magyarország nem kap az EU-tól pénzt, egy fillért sem.Azután az EU úgy dönt hogy még is fizet nekünk, és akkor a levertségünkből egyszerre csak feléledünk, és örülünk majd a kevésnek is és elmondhatja Orbán hogy győztünk!Színjáték ez uraim, egy nagy előadás előjátéka!
Yoda69
retvari hazudsz! Az EU azert nem ad penzt, mert korruptak vagytok es ellopjatok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.