A beszédben hangsúlyozta: legfontosabb, hogy örömmel végezzük a munkánkat.

Karikó Katalin felszólalt, miután megkapta a Nobel-díjat – A fiataloknak is üzentMTI/Rosta Tibor

Ahogy mi is megírtuk, hétfőn bejelentették: Karikó Katalin Drew Weissmannal megosztva kapta meg az idei orvosi-élettani Nobel-díjat az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseikért.

A biokémikus újságíróknak és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) vezetőinek a bejelentést követően azt mondta,

a fiatal diákoknak azt üzeni, fontos, hogy megőrizzék a fizikális és mentális egészségüket, tanulják meg a stresszt kezelni.

Az SZTE kutatóprofesszora azt tanácsolta a fiataloknak, élvezzék azt a munkát, amit végeznek, mert ha így tesznek, egyre jobbak lesznek benne. A stressz kutatójaként ismertté vált Selye Jánost idézve hangsúlyozta, arra kell koncentrálni, amin tudunk változtatni.

Karikó Katalin kérdésre válaszolva visszaemlékezett arra, hogy édesanyja minden évben meghallgatta, kinek ítélték oda a Nobel-díjat, bízva benne, egyszer a nevét olvassák be.

Pedig előfordult olyan időszak, amikor sem állása, sem csoportja nem volt, csak szorgoskodott a laborban.

Szabó Gábor akadémikus, az SZTE korábbi rektora úgy fogalmazott, az idén Nobel-díjjal elismert kutatás társadalmi hatásai jóval erősebbek, mint a korábbi években díjazottaké.

A fizikus professzor – aki Karikó Katalinnal egy időben végzett az SZTE elődjén, a József Attila Tudományegyetemen – úgy vélte: láthatóan a kutatónő személye is lenyűgözte a Nobel-díj bizottságot. Tudományos eredményei mellett elképesztő kitartásáért különdíjat érdemelne, hiszen az mRNS-hez kapcsolódó első kísérleteit a Szegedi Biológiai Kutatóközpontban végezte, majd ezt a munkát folytatta az Egyesül Államokban, ám néhány év múltán kutatásai támogatását megszüntették.

Karikó Katalin olyan kutató, akit példaképül lehet állítani a fiatalok elé

– hangsúlyozta az akadémikus.

Az első magyar nőnek, aki Nobel-díjat nyert, számtalan nemzetközi tekintély gratulált, itthon mások mellett Orbán Viktor és Novák Katalin is kifejezte gratulációját.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@pultosjocó: Emlékszem mikor terjedni kezdett Európában a járvány Orbán Viktor a rádióban nem szégyelte azt mondani ,hogy a magyaroknak nem kell aggódnia, mert minket elkerül a járvány. Arra hivatkozott, hogy a magyarok immunrendszere erősebb mint a többi nemzeté.
Orbán akkor is megbukott, mint jóstehettség. Erre az emberre bízni egy országot egyenlő az öngyilkossággal.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pultosjocó
" Az első magyar nőnek, aki Nobel-díjat nyert, számtalan nemzetközi tekintély gratulált, itthon mások mellett Orbán Viktor és Novák Katalin is kifejezte gratulációját. " ...ez biztos sokat emel a kovid hisztis besúgó tekintélyén...nemhiába, a pánikot megrendelők kitüntették...
human
@pultosjocó: Emlékszem mikor terjedni kezdett Európában a járvány Orbán Viktor a rádióban nem szégyelte azt mondani ,hogy a magyaroknak nem kell aggódnia, mert minket elkerül a járvány. Arra hivatkozott, hogy a magyarok immunrendszere erősebb mint a többi nemzeté.
Orbán akkor is megbukott, mint jóstehettség. Erre az emberre bízni egy országot egyenlő az öngyilkossággal.
Sakk Matt
A "kisújszállási asszonyság", mondta a dagi.
Sakk Matt
@Pegero: Ő Karikó Katalinnak mevezi, nem kisújszállási asszonyságnak, mint O1G!
division
@pultosjocó: Gondolom nem sok közöd lehet a biológiához, de remélhetőleg csak virtuálisan hangoztatod a hülyeségeidet. Ebben a körben (ha egy körnek vesszük a 2019-től máig zajló covid-felfordulást) sacc/kb 10-20millió ember köszönheti neki az életét.
Éppen itt volt az ideje, hogy megkapja a Nobel-díjat. Te milyen díjjal büszkélkedhetsz, nem baj ha megkérdezem? Nagyon emlékeztetsz itt egy vírustagadóra, akit nem látok újabban egy covid hírnél sem. Te vagy az, csak megint más néven? Nem kizárt.
pultosjocó
@division: miről hablatyolsz...?...semmi bizonyíték nincs arra, hogy a kamu oltás bármiben is segített volna, ellenkezőjére sokkal több...
division
@pultosjocó: Jól van, nem követem el még egyszer azt a hibát, hogy leálljak erről veled vitatkozni, elég volt annak idején. Még szerencse hogy időm se lenne rá. A lényeg, hogy a vírus szelídebb lett szerencsére az olyan embereknek köszönhetően többek között mint Karikó, más meg nem számít, bár a long covid komoly veszélyt jelent, de már az ezért felelős géneket is úgy néz ki amerikai kutatók megtalálták, így ezen a téren is komoly előrelépés várható. Ennyivel be is fejezhetjük, mert nem vagyok kíváncsi már az antivaxerek linkjeire az oltások terén.
Sámannus
@human: Ráadásul a járvány idején a maszk viselését kifejezetten tiltották. Például a nagy szaros pofájú báyer zsóti kompániában a véradókkal terjesztették fertőt.
pultosjocó
@division: no...divi...nem győzködlek...kuruc.info/r/9/265100/ olvasd el, alá van támasztva minden, várom a tényszerű cáfolatot..!...ismétlem, tényszerű ,adatolt cáfolat, nem a lázálmaid...
division
@pultosjocó: kuruc.info...Pali, te semmit nem változtál, a "hiteles" hírforrásaid is megállják ugyanúgy a helyüket:-))
Sakk Matt
@Pegero: Sosem iszom alkoholt. Te buzi vagy.
pultosjocó
@division: nem látom hogy cáfolnál...tények vannak leírva / mindegy hogy hol /...lehet bemutatni a bizonyítékot,hogy nem igaz...mondtam neked, adatoljál, ne terelj...te vagy oda a tényekért, hát lássuk, melyik sor nem igaz a cikkben leírtakból..?
division
@pultosjocó: Aki nem oltatta be magát, az nem oltatta, a saját döntése volt. Aki belehalt a betegségbe, az legfeljebb megjárta. Nincs itt semmi különös megmagyarázni való.
pultosjocó
@division: terelsz, a cikk nem erről szólt...hanem a mozgatóiról a műpániknak...ja és az oltások után az oltottak aránya volt magasabb az elhunytak között, ami jól mutatta ,hogy a vakcina minimum semmit nem ér, inkább káros..!...tehát a kérdés, mi nem igaz a cikkben..?
division
@pultosjocó: "ja és az oltások után az oltottak aránya volt magasabb az elhunytak között" Látom még mindig tolod ezt a légből kapott marhaságot. Ne haragudj, de nincs kedvem már ezen a szinten erről beszélgetni.
pultosjocó
@division: kerülöd a választ...a cikkben leírtakra reagálj, az a tárgya az eszmecserénknek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.