Karikó Katalin kapta az élettani-orvosi Nobelt.

Karikó Katalin az első Nobel-díjas magyar nőMTI/Balogh Zoltán

Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat – tudatta a telex.hu.  

Ezt az mRNS-alapú orvoslás alapjainak megteremtéséért ítélték nekik, mivel ez a koronavírus elleni új típusú védőoltások gyors kifejlesztését és gyakorlati alkalmazását is lehetővé tette.

A nyolcvanas évek óta Amerikában kutató, munkahelyein korábban többször ellehetetlenített, kutatási témájához azonban mindvégig ragaszkodó magyar kutató ezzel hivatalosan is beírta magát a tudománytörténetbe. Karikó Katalin Szent-Györgyi Albert és Kertész Imre után a harmadik, aki magyar állampolgárként kapta meg a világ legrangosabb tudományos díját, egyben ő az első Nobel-díjas magyar nő.

Forrás: telex.hu

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Gratulálok Karikó Katalinnak. És, hogy lehútsem a kedélyeket, ez nem magyar Nobel -dij. Magyar származású az aki kapta, csak éppen Magyarország nem biztositotta neki azt a lehetőséget, hogy itthon hasznositsa a tudását, az eltökéltségét.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tunes1106
@simmering73: Van nálunk bőven , főleg a tv ben szereplők! A pénzért hírnévért bármit brigád !!
Tunes1106
Egy zsidó és egy zsidóbérenc. Karikó Katalin kötelet érdemelne, nem díjat. Plágium miatt is. Az mRNS oltások kutatása ugyanis nem az o érdeme. Robert W. Malone ennek a lehetoségnek az eredeti atyja és elso kutatója. De mivel o felismerte az ebben rejlo veszélyeket, elállt az ötlet forszírozásától azaz az üzleti, technológiai fejlesztéstol. Ebbe szállt bele Karikó. Robert W. Malone az utóbbi években meg lett hurcolva, a Twitterrol ki lett tiltva, a Youtube-on cenzúra alatt volt. És hadd emlékezzek meg egyedül, a nemrég öngyilkosságba kergetett magyar származású fiatal osztrák biológusról, Clemens C. Arvay-ról, aki kezdettol fogva figyelmeztetett az mRNS oltások katasztrofális következményeire. Könyvében, eloadásaiban, riportjaiban a legjobb érvekkel támasztotta alá véleményét: dokumentált tanulmányok sokaságával.
Dr. Proktor
Pontosítok: magyar származású Nobel díjas!
Itthon maradva már csak valamelyik akkugyárban fejleszthetné a lemezek porózusságának a fokozását...
Rockxy
ez egy professzor?
ez egy tudós?
rumble.com/v3mpoe7-hamm-hamm-karik-nygdcslse.html
de minden hiába, az ostobáknak ettől nem jön meg az esze.
volt már itt olyan, aki a videómegosztó oldalakat hibáztatta, mert ő mást hallott a tévében.
Rockxy
@Tunes1106: hagyd, ezek itt vagy fizetett trollok, vagy annyira ostobák, hogy ezt a videót is képesek kamunak minősíteni:
rumble.com/vpn7a3-a-butasg-termszetrajza..html
Tunes1106
@Rockxy: tudod ők csak az mondják Gödèny , nem a videót nèzik imádott megmentőjüktől

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.