Berend T. Iván, az MTA korábbi elnöke a Die Presse felületén adta ki értekezését Az árulás „békés” politikája címen.

Most egy világhírű akadémikus támadja Orbánt – Ha igaz, nagyon veszélyes, amit a miniszterelnök csinál

Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt szólal fel az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján, 2023. szeptember 25-én – Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A nyugatifeny.hu szemléje szerint Berend T. Iván Kossuth-díjas történész az online felületen megjelent cikkben Orbán nemzetközi politikáját, azon belül elsősorban az ukrajnai háborúhoz való hozzáállását, kritizálja. Ebben idézi Orbán egy korábbi beszédét, amiben hangsúlyozta:

Magyarország a béketáborhoz tartozik, ezért továbbra is azonnali tűzszünetre és a béketárgyalások megkezdésére szólít fel.

Ez szerinte azért nagyon visszás, mert ez a „megbékélési politika” az 1930-as éveket idézi, amikor Hitler már a világháború kirobbantására készült, míg a világ többi része a béketárgyalások fontosságát hangsúlyozta. 

Emlékeztet arra is, hogy ma már csak Putyin szövetségesei hangsúlyozzák a békenarratívát, köztük Orbán Viktor és Donald Trump is. Ne feledjük, hogy Orbán korábban azt nyilatkozta: Trump „24 órán belül véget vetne a háborúnak, ha újra megválasztanák elnöknek”.

Azt is aggasztónak találja, hogy a magyar miniszterelnök folyton az Ukrajnának küldött fegyverszállítmányok megtagadását propagálja.

A szakértő szerint ugyanis ha így tennének, azzal gyakorlatilag szabad utat engednének a putyini agressziónak, és Oroszország azonnal elfoglalná Ukrajna teljes területét. Ezzel kapcsolatban hangsúlyozza: a nyugati államok jól tudják, hogy nem tudnak eredményeket elérni azzal, hogy egy olyan agresszornak, mint Putyin, engedményeket adnak. Csak és kizárólag a vereség vethet véget a háborúnak.

Forrás: nyugatifeny.hu

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pultosjocó
egy füst alatt putylerral, leszámolhatnak a mi cigónkkal is...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Őrnagy
@kereső: Tévedsz gyagyás! Nekem Orbán is teljességgel hiteltelen, ahogy Gyurcsány és a tömeggyilkos Apró Antal káderunokája is! Ő is az MSZMP erre a feladatra kinevelt egyik első számú kádere "megfelelő" pártállású és beosztású MSZMP elkötelezett kádere, akire és a számára Kijelölt feleségére személyesen Horváth István belügyminiszter felügyelt, hogy kettejük '80-as években végzett "ellenzéki" felforgató tevékenyég esetén egyrészt nem bántsák tettlegesen, másrészt azonnak kiengedjék a rendőrségről, akik "tévedésből" letartóztatták.
Őrnagy
@kereső: Kis hiba miatt pontosítok:

Tévedsz húgyagyú gyagyás! Nekem Orbán is teljességgel hiteltelen, ahogy Gyurcsány és a tömeggyilkos Apró Antal káderunokája is! Ő is az MSZMP erre a feladatra kinevelt egyik első számú kádere "megfelelő" pártállású és beosztású MSZMP elkötelezett káder szülőkkel, akire és a számára Kijelölt feleségére személyesen Horváth István belügyminiszter felügyelt, hogy kettejük '80-as években végzett "ellenzéki" felforgató tevékenyég esetén egyrészt nem bántsák tettlegesen, másrészt azonnak kiengedjék a rendőrségről, akik "tévedésből" letartóztatták.
durbincs
@koszpeko: @koszpeko: @Nanya: @Nanya: mert maga lent a bicegö sánta csiletöcskölö nyanya csödör ? mint a röffencs @teuton: @kereső: @Péter2: @namihami: @csak húgyos...: @Nanya: @jáger laszló: @sgl: @human: @Peller Anikó: @gina: @Eladott Ország: @kula: @simmering73: @izéke:@sgl: @Yoda69: @Aki Én: @kula: @mekkelek: @Giovanni Alba: @Horizont:@Dr. Proktor: @Menőmanó: @pultosjocó: mind @balos: ?
telegdilaci
@Őrnagy:Ez egy akkora baromság az unokát gyalázni a nagyapja miatt mit tehet az unoka hogy milyen bünöket követett el a Nagyapja!
durbincs
@telegdilaci: @telegdilaci: mert maguk ottan len a bányába mind a z 50IQ-s sekus papák gyerekei ?
NKF
Maradjunk annyiban,hogy a nyugatifény.hu elmehet a bús picsába!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.