Egészen forró lehet a talaj Nagy István agrárminiszter lába alatt. Könnyen lehet, hogy hamarosan egy 2,2 milliárdos hűtlen kezelés főszereplőjévé válhat – ha nem az már most is – írja Hadházy Ákos.

Az agrárminiszter 2,2 milliárdos hűtlen kezelés főszereplőjévé válhat

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Polt Péter nekem írt válasza szerint ugyanis pénzmosás gyanúja miatt is nyomozás zajlik Nagy János helyettes államtitkár ügyében. Azt eddig is tudtuk, hogy egy primitív csalással 2,2 milliárdot lapátolhattak ki a minisztérium egy éppen megszűnő cégéből (két ügyvédi irodát bíztak meg olyan tanulmányok írásával, amelyekre semmi szükség nem volt és nem is készültek el). Azt is tudtuk, hogy ez az ügy már bíróság előtt van. Azt azonban csak most derült ki, hogy ebben az ügyben PÉNZMOSÁS miatt is elkülönítettek egy nyomozást, ami még zajlik

- számol be közösségi oldalán Hadházy Ákos.

Hogy mi lehet ez a pénzmosás, arról nagyon súlyos információt kapott az ellenzéki képviselő:

Nagy János ugyanis a miniszter svájci számlájára utalhatta a pénzt, vagy annak egy részét. Ezért kerestem meg a főügyészt, és így derült ki az az eddig titkolt körülmény, hogy Nagy János eddig ismert perei mellett egy harmadik ügyben is nyomoznak.

Polt válaszában az is lényeges, amit írt és az is amire NEM válaszolt. A kérdésem ugyanis így szólt: „Felmerült-e olyan adat a nyomozás során, hogy egy korábbi, hivatali visszaéléssel és hűtlen kezeléssel vádolt helyettes államtitkár a jogtalanul megszerzett pénz egy részét külföldi bankszámlára utalva vagy más módon FELETTESÉNEK JUTTATTA?“ – kérdezte Hadházy.

Erre a kérdésre jött a válasz, hogy pénzmosás ügyében is nyomoznak, ennek egy primitív formája lehet a svájci bankszámlára utalás. Polt azonban emellett NEM CÁFOLTA a kérdésemben szereplő állítást, miszerint a pénz Nagy János feletteséhez, azaz a miniszter (vagy persze, elvileg szóba jöhet még más államtitkár, vagy a miniszterelnök is) külföldi számlájára kerülhetett – számol be a képviselő.

Egy közvetett bizonyíték is van arra, hogy nagyon magasra vezethetnek a szálak, ez pedig a nyomozás szétszakítása. Míg a hűtlen kezelés ügyében már a bíróság előtt van a történet, a pénzmosás vádja még sehol sem tart, mert azt elkülönítették az alap ügytől. Ilyet Polték akkor szoktak csinálni, ha egy menthetetlen ügyből ki kell menekíteni valamilyen még nagyobb kutyát – vázolja Hadházy.

Csak a kavarodás elkerülése érdekébe: ez a Nagy János nem az a Nagy János, akiről tegnap írtam meg, hogy gyermekpornográfia miatt letartóztatták. De mindkettő főnöke ugyanaz a Nagy István. Akinek ebben az ügyben sokkal nagyobb szerepe lehet, mint abban – zárta beszámolóját a politikus.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
nagyot lopott a nagy de nem baj, majd a süsü propis fideszgárda ,harsány lipsizések közepette megvédi a becstelenek becsületét! :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
nagyot lopott a nagy de nem baj, majd a süsü propis fideszgárda ,harsány lipsizések közepette megvédi a becstelenek becsületét! :)
Nyírfa
Csencselésben, szajrézásban mindig nagyot megy ez a nép. Magyar, ne lopj! - ilyet olvasni más országban, mindeközben hallgatni az uniós vezetők véleményét a tolvajkormányról ...mi a szégyen, ha nem ez?
NKF
Kurvára unom ezt a köcsog Szarházyt!
colibri
Oszt, még ezek követelik maguknak a tiszteletet...hát... a büdös életben nem kaphatják meg. Tartalmazzon bármit a svédek tv-ben vetített filmje (nem láttam), az olyan igaz látatlanban, mint az a temérdek bűn, amit a fidess felhalmozott, már tizen éve!
Nyírfa
Az EU vezetőinek a helyében Magyarországnak már csak akkor utalnék pénzt, ha első lépésben csatlakozna a kormány az EU ügyészségéhez. De ez csak az első lépés.
Tegnap elhűltem, amikor azt olvastam, hogy a kiegészítő költségvetés elleni magyar vétó elkerülése érdekében az EB tárgyalna a források egy részének a folyósításáról. Aztán jött a cáfolat, hogy ennek a fele sem igaz, sőt!
Jó lenne tudni az igazat. Mert az a gondolat, hogy az unió életben tartaná a közösség első, nyíltan fasiszta államát, végtelenül kiábrándító, de nemcsak erkölcsileg: emlékeztetne arra, hogyan vált a XX.századi Európa a sötétség kontinensévé.
Toller Béla
MIndenki tudhatta, hogy ez a fazon egy bűnöző. Szerény képességű, de bűnöző ! Tenyeres-talpas, bajusza alatt gpgösen mosolygó, a lényegeet soha meg nem értő, aljas bűnöző. Most, hogy meglehetősen lebukott, még mindig mentegetik, hiszen ez a rezsim csak okosabb bűnözőkből áll, nem kisebbekből ! Ideje menniük innen, az egész bandának !
jáger laszló
Nem féltem én a Pistát,majd kivágja magát annak rendje módja szerint!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Néro2
Úgy repkednek Trágyisztánban a milliárdok minden nap fityma tolvajok körül ahogy egy kleptokráciában dukál.
De hát És és ? és mint tudható a Gyúúúúcsény még többet lopna tehát jó van ez így ! Naugye.:)
Hiába no agyhalálra nincs orvosság.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.