Nemrég Parragh is hasonló hangnemben kritizálta a jegybankelnököt – most itt a reakció.

Matolcsyék durván beszóltak Parragh Lászlónak: „Nonszensz és értelmezhetetlen” dolgokat mond az MKIK-elnök

Matolcsy György jegybankelnök. Kép: MTI/Hegedüs Róbert 

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) sajnálattal veszi tudomásul, hogy Parragh László immáron sokadik éve támadja a jegybank politikáját, ráadásul ezt a kellő szakmai tudás hiányában és minden előzetes tájékozódás mellőzésével teszi

– ezzel a felütéssel kezdődik az MNB szerdai, Parragh László „jegybankellenes kirohanásaira” válaszoló közleménye. A szöveg hasonló hangmeben folytatódik:

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke már számtalan alkalommal tett felelőtlen, szakmailag hibás kijelentéseket a magyar gazdaság jelenéről és a jegybank tevékenységéről. Ezek a nyilatkozatok kizárólag arra voltak jók, hogy növeljék a piaci bizonytalanságot és félretájékoztassák az embereket

– írják, részletekbe menően kiigazítva az MKIK-elnök „nonszensz és értelmezhetetlen mondásait”. Így például szóba kerül, hogy – mint fogalmaznak – a jegybank nem azért nem mehet csődbe, mert mögötte ott áll a költségvetés, hanem azért, mert a jegybank a hazai fizetőeszköz kibocsátója, így értelemszerűen forintban korlátlanul fizetőképes. De vitatják azt, a Parraghnak tulajdonított állítást is, hogy nem vették észre időben a koronavírus-járvány után a közelgő inflációs veszélyt.

Parragh nemrég a Világgazdaság konferenciáján kritizálta keményen Matolcsy György a jegybankelnököt, mivel szerinte ők az MKIK-nél előre látták az inflációt, de az MNB-nél nem ismerték azt fel – erről itt írtunk bővebben.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Néro2
De legalább szép a karórája Kuszaszemnek meg az a-Lapítványai.
Egy fityma tolvaj fajta ezek mindketten hülyézzék csak egymást nyugodtan.
kereső
Nem mintha matolcsy jobban értené ezeket a dolgokat- az "unortodox " gazdaság-és pénzügy politika magyar atyja.
Hej!, amikor a bagoly mondja a verébnek, "te nagyszemű"!
Menőmanó
Egymás tudtával és segedelmével kifosztották az országot, és most, hogy elapadtak a pénzcsapok, a fotelforradalom gyermekei kezdik felfalni egymást. Hajrá, mindent bele rohadékok! Legyen vége minél előbb.
kereső
@Menőmanó: "fotelforradalom"="fülkeforradalom 2010"
Menőmanó
@kereső: Valóban, köszi a helyesbítést, fogalmam sincs mért írtam fotelt

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.