Most, hogy a magyar külügy elérte a célját, hirtelen még többet akar.

Lekerült az OTP az ukrán feketelistáról – Szijjártónak ez sem elég, most már többet akar a kormány

Kép: MTI/Kovács Attila 

Jó irányba tett lépés, hogy Ukrajna levette az OTP-t a háború nemzetközi szponzorainak listájáról, de a kormány biztosítékokat szeretne arra, hogy a jövőben nem kerül vissza a jegyzékbe a pénzintézet, ezért Budapestre hívta az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) képviselőit

– jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten.

A magyar és az ukrán oldal közötti vita ebben az ügyben azzal kezdődött, hogy Kijev – arra hivatkozva, hogy az OTP-nek továbbra is több millió oroszországi ügyfele van, és hogy elismerte az önjelölt luhanszki, illetve donyecki „népköztársaságokat” – feltette a pénzintézetet a háború nemzetközi finanszírozóinak szégyenlistájára – idézi fel a hvg.hu. Válaszul a magyar állam bejelentette: ha Ukrajna nem veszi le az OTP-t a listáról, akadályozzák a hozzáférését az Európai Békekeretből lehívható 500 millió euróhoz.

Változás a hétvégén állt be a helyzetben, amikor az ukránok bejelentették, hogy felfüggesztették az OTP státuszát a listán. A magyar külügynek ez kevés volt. Ezt követően érkezett az ukrán döntés, hogy akkor leveszik a listáról az OTP-t. Úgy tűnik, Szijjártóéknak már ez sem elég jó.

Mint a közleményben fogalmaz a miniszter, mielőbb tárgyalni szeretnének az ukrán korrupcióellenes ügynökség delegációjával:

Ha ott megnyugtató megállapodás születik, akkor majd természetesen mérlegelni kell, hogy ez milyen lépéseket indokol a mi részünkről.

Forrás: hvg.hu, MTI

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
"Ha ott megnyugtató megállapodás születik, akkor majd természetesen mérlegelni kell, hogy ez milyen lépéseket indokol a mi részünkről."
Miért emlékeztet ez engem a svédekkel játszott aljas trükközésre?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Péter2
@Shikari: Ha a nemzet annyira fontos nektek ,. akkor semmilyen háborúban nem szabad részt vennetek, és olyan országoktól is el kell 110%-ban zárkóznotok akik háborúznak , mert ti a háborúkban mindig alul maradtatok , és területeteket vesztettetek , a történelmetekből kiderül , így adódóan vigyáznotok kel mert a végén még a hazátokat is elvesztitek ! Hogy szuvenír legyen Magyarország, oda fel kell nőnötök először is be kell tartani az emberi jogokat , utána a jogállamot kell visszaállítanotok , hogy a magyar törvények minden Magyarországon élő állampolgárra egyforma mértékbe érvényesüljön , a sajtószabadság , stb tudjátok nagyon jól , de a függetlenedéshez kell a gazdasági függetlenedés is , tehát a majdnem 0 szintű magyar gazdaságból kellene megteremteni a betevőtöket , és nem utolsó sorban kilépnetek az unióból , tényleg miért nem teszitek ? Én szívesen rá szavaznák , csak hát a magyar emberek többsége jobban bízik az uniós intézményekbe , mint a kormányotokba , így nem nem tudtok ez ügybe se csinálni semmit . Az általad leírt államforma amit szeretnétek , az vagy a nácizmus , vagy a kommunizmusnak felelne meg , csak a zászlón múlna,, hogy melyik , mert az olyan rendszer amiben most éltek az autokrata, az meg ezek rendszerek " előszobája "
Shikari
@Péter2: Olvasva a beírásod, neked közöd nincs a magyarokhoz! Miért szólsz bele a dolgainkba?
Ha mi nácizmust, rasszizmust, stb. szeretnénk, az a mi dolgunk! A magyar egy fehér nemzet, ha ez nem tetszik, ne gyere ide.
Nem te, vagy a magadfajták mondják meg, kit szeressünk, mit ünnepeljünk, hogy gondolkodjuk!
Ezt eldöntjük mi és ha nem tetszik, így jártál!
Péter2
@Shikari: De bizony a magunkfajták mondják meg , mert mi vagyunk darabszám többségben , mert az ország nagy többsége mind a 3 lehetőséget a nácizmust a kommunizmust és az autóliter berendezkedést messzemenően elutasítja , de egész Európában és a tengeren túlun is , mert mi vagyunk a nagy többség világviszonylatban is , mert ha nem így volna , ti már magatokat is kiirtottátok volna , történelem során még nem is volt annyira régen mikor a magyar a magyart irtotta .
Shikari
@Péter2: Nem vetted észre, hogy a többség döntött? Orbán a következő választást is nyeri. Mondjuk Toroczkainak drukkolok jobban, de a libsiknél bárki jobb.
Ezek a tények, barátom és ti egy hangos minoritás vagytok csak.
Álmodozz csak többségről! :-)
Péter2
@Shikari: Hiába nyertek , az már tisztán látszik , hogy a 2/3 az úszott , remélem addig nyertek , még bele nem buktok totálisan , mert ami sz@rt teremtettetek az elmúlt 13 év alatt nehogy más fulladjon bele ,mert ennek 100% ez lesz a vége , a kárt amit idáig okoztatok ez a nép évtizedeken keresztül nyögni fogja , a rendszeretek sem Magyarországon , sem az Unióban és azon kívüli fejlett , világgazdaságot meghatározó országokban labdába sem rúghat , már csak az a kérdés , meddig tűri a nép a politikátok káros, főleg anyagi károkat termelő mindennapokat azért elkezdődött valami az országba és az azt mutatja , hogy elég jól csökken a népszerűségetek annak ellenére , hogy nyomatjátok a hazug sikerpropagandát , csak tudod ezzel az a baj , hogy egy ideig beveszik az emberek , aztán kezdik érezni , hogy nekik meg nincsen siker , jobb lét ! Zárásként remélem megnyeritek a következő választást 2/3 nélkül , mert titeket nem leváltani kell , hanem hagyni kell bele belebukni a saját hozzá nem értésetekbe az meg egyeneset a fidesz örök parkolópályára kerülése lesz . Azt majd utána egy szakértői kormány , aki majd elkezdi a hátrahagyott romok eltakarítását , pl az államadósság növekedésének megállítását , a forint vásárlóértékének növelését , Európa legmagasabb adójának letörését , infláció mérséklését , stb ami nektek 13 nem megy !
csak úgy....
@Péter2: kár belé a jó és az okos szavakból ,@Shikari: butább mint egy teknövájó cigány aki fakanalakat is csinál !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.