Az Európai Bizottság hajlandó feloldani Magyarország számára szükséges uniós források felfüggesztését azzal a feltétellel, hogy az Orbán-kormány támogatást nyújtson Ukrajnának.

Brüsszel hajlandó megegyezni Magyarországgal – egy feltétellel

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke beszédet mond a Belvárosi Polgári Szalon 20 éves jubileumi találkozóján Budapesten 2023. szeptember 22-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az EU 13 milliárd euró zárolt támogatást kíván felszabadítani, és ezt az Ukrajnában nyújtott pénzügyi segítség bebiztosításához kötheti.

Az Európai Bizottság 2020-ban döntött arról, hogy felfüggeszti a 22 milliárd eurós felzárkóztatási támogatás kifizetését Magyarország számára, amíg az ország nem teljesíti a jogállamisági és korrupcióellenes feltételeket.

A privátbankár.hu szerint Magyarország azóta elfogadta az igazságszolgáltatási rendszer reformját, amely önmagában hozzásegítene ahhoz, hogy a zárolt 13 milliárd eurót felszabadítsák.

Az Európai Bizottság azonban továbbra is kérdezősködik és további válaszokat vár a magyar kormánytól az ügyben. Amíg ezek a válaszok nem érkeznek meg, Brüsszel nem hoz újabb álláspontot a források felszabadításával kapcsolatban.

A lehetőség arra utal, hogy az EU hajlandó kompromisszumra jutni Magyarországgal a jogállamisági kérdések terén, ha az Orbán-kormány támogatást nyújt Ukrajnának.

Az Ukrajnának szánt uniós támogatásnak kulcsfontosságú lehetőséget jelenthet az ország számára, és a Brüsszel által hozott döntés lehetőséget teremthet a két fél közötti egyezségre a jogállamiság terén.

Forrás: privatbankar.hu

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

FLETÓ
1. UKRAJNA nem EU tag!
2. UKRAJNA nem NATO tag!
3. Eddig a mi pénzünket küldték ők oda!
4. Itt helyben támogatjuk több mint 5000 ukrán árva gyermek üdültetését, lakhatásást, iskoláztatását!
5. A fenti feltételek bőven kimerítik a kényszerítés jogi kategóriáját:

www.mjsz.uni-miskolc.hu/files/egyeb/mjsz/200901/12_martongeza.pdf

6. Amennyiben a kényszerítés természetes és alkalmazható Brüsszelben, akkor nem kell csodálkozni, ha korrupt társaságnak nevezik az EP-t1999-óta!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
Alaptalan spekuláció!!
Közölték Brüsszelből!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Sakk Matt
"Brüsszeli források szerint alaptalan spekulációk azok a sajtóinformációk, amelyek szerint az Európai Bizottság a magyar kifizetések előrehozásával engedményt tett az Orbán-kormánynak Ukrajna pénzügyi támogatásáért cserébe."

propeller.hu/itthon/3961849-brusszel-alaptalan-spekulacio-magyar-unios-penzek-kozeli-erkezese
simmering73
Minden hiába fidkányok. Hiába fleto nertárs 18 lájkja. Szoptok a kormányotokkal együtt mint a torkosborz. Lófaszt nektek.
Eladott Ország
@FLETÓ: "Ukránok megsegítésére ajánlotta fel pénzjutalmát Krausz Ferenc Nobel-díjas fizikus." A román cigány gecid, és állami szintre emelt bűnszervezete még a magyarok pénzét is ellopta, az országot pedig csődbe juttatta, szétb@szta a jogállamot, leépítette a demokráciát a qrva anyátokba! Szégyen lett magyarnak lenni a világban, te fidesz seggnyaló barom! Ezen gondfolkodj el phaszfej! Hűzzatok el innen a 3,14csába Ázsiába!
Toller Béla
Ezt a hírt Brüszel cáfolta. Ha mégis igaz, gyászkeretben kellene hozni ! Nég mennyit lopjanak el ahhoz, hogy felháborodjon az úri közönség ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok