Az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) Magyarország kérésére bejelentette, hogy ideiglenesen leveszi a magyar OTP Bankot a háború nemzetközi szponzorainak listájáról. Ezt az UNIAN helyi hírügynökség közölte szombaton.

Magyarország kérésére Ukrajna levette az OTP Bankot a háború szponzorainak listájáról – De csak ideiglenesenPETER NICHOLLS / POOL / AFP

A NAZK honlapján olvasható jelentés szerint a nemzetközi háborús szponzori státuszt ideiglenesen felfüggesztették az OTP Bank, valamint öt görög fuvarozó esetében, amelyeket Ukrajna azzal vádolt, hogy a szankciós árplafon megkerülése érdekében illegálisan szállítottak orosz olajat.

Az ilyen döntést a NAZK képviselői és az említett országok vállalatainak és kormányainak képviselői közötti, az Orosz Föderációval való együttműködés megszüntetéséről folytatott tárgyalások eredményeit követően hozták meg

– számolt be a NAZK.

Az ügynökség megjegyezte, cserébe elvárják Magyarországtól, hogy támogassa az Európai Békekeret (EPF) 500 millió eurós részletének átutalását.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Nyuszika, rajtad vagy a halállistámon.
Levennél?
Le.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.