A DK elnöke szerint a kormány máshogy viselkedik most, mint amikor az ukrán háborúról van szó.

Gyurcsány az izraeli harcokról: Orbánék most nem követelik az azonnali béketárgyalásokat

Gyurcsány Ferenc. Kép: MTI/Hegedüs Róbert 

Minden jóérzésű ember az áldozat, Izrael és a megsérült, a megölt emberek pártján áll. Mi is

írja Gyurcsány Ferenc vasárnapi Facebook-posztjában. A politikus ezután elismeri, hogy a magyar kormány, élén a kormányfővel, terrorista támadásnak minősítette a Hamász akcióját, elítélte azt, és kiállt Izrael mellett. Majd rámutat, hogy az ukrán háborút máshogy kezelik:

Ugyanakkor a magyar kormány most nem követelte az azonnali béketárgyalásokat, az ellenségeskedés befejezését, a harcok felfüggesztését. Gondolom nem fogja megkérdőjelezni Izrael jogát az önvédelemhez és az arányos válaszcsapáshoz. Nem fogja Izraelt és támogatóit (köztük magát a magyar kormányt) háborúpártinak nevezni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Most m it vagytok kiakadva? Igazat irt? Igen. Sokunk fejében megfordult már tegnap, hogy Ukrajna esetében m iért nem itélte el, itéli el a magyar kormány az oroszok terrortámadásait a civilek ellen. Miféle kettős mérce ez?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bence
@jesz: ! A többször bukott orbán nem érte be egy sima szarkeveréssel , ő a világ szarkeverője címre pályázott amit simán meg is nyert !
kereső
@Őrnagy: Javaslom egyébként térjünk vissza a cikk eredeti "problémájához".

Talán még annyit, hogy az odesszai 46 halottról nem derül ki , hogy milyen nemzetiségúek voltak.
kereső
@Őrnagy: A magyar euronews.com
"Mint arról a Media1 tavaly decemberben már beszámolt, tulajdonost vált az Euronews, és egy portugál befektetési cég, az Alpac Capital vásárolja meg a televíziós vállalat részvényeinek 88 százalékát. Az Alpac ügyvezető igazgatója az a Pedro Vargas David, aki korábban közös befektetési céget alapított a magyar állami Exim Bankkal, továbbá érdekelt a Jászai Gellért (Mészáros Lőrinc egykori üzlettársa) nevével fémjelzett, a távközlési piacon egyre intenzívebben terjeszkedő 4iG cégben is. Megírtuk azt is, hogy az Euronewst felvásárló Alpac vezetője, Pedro Vargas David édesapja, Mário David jobboldali politikus, Orbán Viktor tanácsadója.

Közzétettük azt is, hogy Michael Peters, a hírcsatorna a tulajdonosváltással összefüggésben leköszönő vezérigazgatója, aki a jövőben csak az igazgatóság elnökeként folytatja, azt állította: minden garanciája megvan a szerkesztőség függetlenségének azután is, hogy lezárul a tulajdonosváltás, de idéztük Urbán Ágnest, a Corvinus Egyetem docensét, a Mérték Médiaelemző Műhely alapítóját is, aki ezt meglehetősen másképp látja, és aggodalmát fejezte ki: azt mondta, „álfüggetlen” médiummá válhat az Euronews. Urbán Ágnes nemrég a Media1 podcastjában is beszélt erről."
kereső
@Őrnagy: Az oroszbarát tömeg a Szakszervezetek épületébe menekül

"Amikor az aktivisták felgyújtották a sátrakat és a színpadot, Olekszij Alba, az Odessza megye tanácsának tagja felszólította a tábor oroszbarátait, hogy meneküljenek a közeli Szakszervezeti épületbe.

Az ukránbarátok kövekkel és Molotov-koktélokkal támadták meg az épületet, míg az AntiMaidan hívei Molotov-koktélokat dobáltak a tetőről.

Az aktivisták által kifelé dobott több palack benzines bomba betörte a bejáratot, valamint a második és negyedik emelet ablakait, ahol a tűz gyorsan továbbterjedt.

Az égő épületben emberek rekedtek . Nyolc közülük meghalt, miután kiugrottak a felső emeletekről, miközben megpróbáltak elmenekülni a tűz elől. Csak füstbelélegzés következtében több mint 20 ember halt meg.

Ugyanakkor az ukránbarát aktivisták több tucat embert mentettek ki a második és harmadik emeleti szobákból.

A tűzoltók lassan reagálnak

A tűzoltók egy órával a tűz keletkezése után érkeztek meg.

Az épületben több mint 100 ember a tetőre menekült a biztonságba. A tűz eloltása után kiérkező rendőrök kivitték és elfogták őket. Néhány futballszurkoló megpróbálta megtámadni őket, de az ukránbarát önvédelem tagjai ismét visszatartották őket.

1918 óta a legvéresebb nap Odesszában

A május 2-i események voltak a legvéresebb polgári konfliktusok Odesszában a bolsevik forradalmat megelőző 1918-as zsidók elleni razziák és utcai harcok óta.

A halálos áldozatok száma jelenleg 46. "
kereső
@Őrnagy: Összevetve a két cikket, még az sem teljesen egyértelmű, hogy ki is gyujtotta fel valójában a szakszervezeti székházat- hiszen mindkét fél "molotov koktélt" dobált. A bent lévők kifelé-ill. a kapuba, gondolom, megakadályozandó, hogy az ukrán barátok bejussanak. Ezek után azt állitani, hogy az "ukránok" voltak, akik szándékosan megégették az "oroszokat"- holott nem egyértelmű a halottak nemzetisége sem, igen erős csúsztatás.
Ráadásul az általad berakott cikkből sok-sok minden kimaradt az előzményekből- vagy rossz az orosz forditás- ami már magából a szövegből is kiderült. Kissé zagyvára sikerült.

Na, de térjünk vissza az eredeti problémához: az az ország, az a népc soport amelyik egy másik nép kiirtására törekszik, az terrorista- ezt , pedig maga putyin elvtárs is megerősitette nem egyszer, hogy a 2022.febr. 24-én megindult különleges hadművelet célja: az ukrán nép megsemmisitése, az ukrán állam eltörlése.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.