Katonai tiszteletadással fogadták Orbán Viktor miniszterelnököt Georgia (Grúzia) fővárosa, Tbiliszi repülőterén, ezzel megkezdődött háromnapos hivatalos látogatása a kaukázusi országban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Megkezdődött Orbán Viktor hivatalos látogatása Georgiában
Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) a savnabadai monostorban tett látogatásán Tbilisziben 2023. október 10-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó kedden délután felkeresték a savnabadai monostort, amely Georgia egyik autentikus keresztény épületegyüttese.

Az istentiszteletet követően követően Irakli Garibasvili georgiai miniszterelnök és felesége társaságában informális vacsorán vettek részt

- mondta Havasi Bertalan, hozzátéve:

Orbán Viktor tbiliszi programja szerdán és csütörtökön a magyar és a georgiai kormány együttes ülésének eseményeivel folytatódik.

Megkezdődött Orbán Viktor hivatalos látogatása Georgiában
Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a savnabadai monostorban tett látogatásán Tbilisziben 2023. október 10-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Irjunk már Gruziát, mert még néhány primitiv azt hiszi , hogy orbán az usa-ba vitte a kormányt közös kormányülésre.
jáger laszló
Fantaxtikus eredmények nem várhatók erről a közös kormányüléstől ,de 1nek L megy
Csókoltatom a grúzokat!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
Nekem semmi bajom Grúziával, DE Georgia/Grúzia határai sem ismertek jelen helyzet szerint, hiszen az ország 20%-a 2008 óta orosz megszállás alatt van, és vannak rendezetlen területei. Vagy ez csak az ukránok eu-s tagságánál szempont?
Juhász István
Várom a következő hireket : a magyar Kurmány ennyi, és ennyi adófizetői forinttal TÁMOGATJA Grúziát, pardon Georgiát. Mert ahová elmegy látogatóba, mindég a gazdag MAGYARORSZÁG segitségét is felajánlja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.