Egy uniós projektnek köszönhetően megújult a kórházak betegellátást segítő eszközparkja és az Európai Regionális Fejlesztési Alap 15,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásából a szakdolgozók képzése is megvalósult – közölte az Országos Kórházi Főigazgatóság szerdán az MTI-vel.

Orbán foggal körömmel küzd az EU ellen, ami most adott 15 milliárd forintot a magyar kórházaknak

A közleményben azt írták, a fejlesztés során 24 ezer ápolási eszközt – többi között multifunkcionális intenzív ágyakat, korszerű betegágyakat, felfekvést megelőző matracokat, gördíthető infúziós állványokat, éjjeliszekrényeket – szereztek be a főigazgatóság irányítása alá tartozó 66 intézmény 78 telephelyén, valamint a Debreceni Egyetemen, a Szegedi és a Pécsi Tudományegyetemen. Az eszközpark megőrzésére, nyomon követésére informatikai fejlesztés jött létre – tették hozzá.

Közölték azt is, hogy a projekt alapján 5500 ember továbbképzése is megvalósult az újonnan beszerzett eszközök eredményes alkalmazásáért, a biztonságos és szakszerű betegmozgatás elsajátításáért és az "azonos esélyegyenlőséget biztosító" betegellátásért.

A projekt stratégiai célja volt az egészségügyi ellátásnál az ápolás hatékonyságának növelése, az ápolási idő lerövidítése, az ápolás színvonalának, valamint az ahhoz való hozzáférésnek és az egészségügyi szakdolgozók munkakörülményeinek javítása

- írták.

Megemlítették, hogy a projekt 2017 februári indulásakor az Európai Regionális Fejlesztési Alap által biztosított támogatási keretösszeg bruttó 8 milliárd forint volt, ez a megvalósítás végére bruttó 15,319 milliárd forintra emelkedett.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
@KisTehen: Ideje lenne már lefeküdnöd. Eleget zsibbasztottad itt az emberek agyát a faszságaiddal.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
@KisTehen: Ideje lenne már lefeküdnöd. Eleget zsibbasztottad itt az emberek agyát a faszságaiddal.
bence
Ezeknek nem adni kell , hanem az utolsó fillért is elvenni tőlük amit tőlünk loptak !
Nyírfa
Szemét EU, már megint pénzt ad. Mit képzel magáról?
csak úgy....
@Maccska: a ti választékosnak szánt proli butaságaitoknál nincs fájdalmasabb! -persze benneteket bunkó parasztokat, 0rbán csak így tud szeretni és elfogadni! :)
rakitics41
@Maccska: Ugyan mond már meg hogy melyik EU-ba léptünk be.Úgy gondolod, hogy a belépésünk óta minden változatlan maradt és ugyan úgy kell működni egy szervezetnek mint tíz, tizenöt évvel ezelőtt?Nem hallottál még arról hogy minden fejlődik, még az EU is különösen akkor ha a vezetése , ha tagországok vezetői változnak és változnak a körülmények amelyek mellett kell a szervezetnek működnie.Tudnod kellene azt is hogy az EU adminisztrációja nem hoz döntéseket, határozatokat, az adminisztráció a szervezet működését biztosítja, s ez ellen nem küzdeni kell , hanem segíteni a működésben és a döntéseket nem kritizálni kell különösen ha azt mi is megszavaztuk, hanem elfogadni kellene és végrehajtani.
jáger laszló
Csepp a tengerben
Fogyóeszköz amely 10 éven belül L avul!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
gina
hiszi Isten, undoritóbb féreg sosem volt ebben az országban..
Yoda69
Ez a penz se fog eljutni a korhazakhoz, viszont nem lepodnek meg ha szuletne egy ujabb NER-es yacht.
Aki Én
@Őrnagyagyás: ...hogy te milyen buta ember vagy...,
elképesztő.
kereső
Nos, kőagyúaknak és egyéb elfajzottaknak itt egy kis ismertető az Eu döntéshozatali, jogszabályalkotási rendszeréről.
Ebből világosan kitűnik, hogy orbán ténylegesen az eu ellen küzd, amely nem "Brüsszel", hanem a 27 tagállam összessége.
"Brüsszel=Európai Bizottság" az Eu végrehajtó szervezete- a döntéshozatal, a jogszabály alkotás az ET=Európai Tanács, és az EP =Európai Parlament kezében van. Kiabáltok itt "Brüsszel" ellen orbánnal és toporzékkal az élen, holott a másik 26 tagállam ellen kellene toporzékolni. www.studocu.com/hu/document/pannon-egyetem/europai-unios-ismeretek/az-europai-unio-donteshozatali-rendszere/68126040

Ja, az Erasmus döntést is a 27 tagállam Tanácsa hozta meg.
Yoda69
@Maccska: Ha nem tettszik az EUS miert nem koltozol el a ruszkikhoz? Sok gondod megoldodna egybol, szabadon elhetnel.
rakitics41
@Maccska: Hol van itt Európai Egyesült Államok?Arról ami nincs miért kell vitázni.A megoldás az lenne, ha arról beszélnénk ami van, de arról sokkal többet, és olyan módon, hogy annak értelme is legyen
rakitics41
@Maccska: A megjegyzésed Orbánnak szólt ugye, mert korábban ő egy libsi volt.Fő libsi volt és nem csak itthon, hanem Európában!Ennyire nem kellene összekeverned embereket!De ha a libsi szó egy kedves megszólítás, akkor csak libsiz nyugodtan, örülök, hogy így megszelídültél, igyekszel alkalmazkodni az emberekhez.
kereső
Nincs orbánnak baja, az Eu-val. Egyetlen dologgal van baja, nem ő ül a "döntéshozói" székben. Ez ugyanaz mint Magyarországon. A Kádár rendszerrel is az volt a baja csak, hogy nem ő ült a "kádári" székben. Azt mára létrehozta- van ő, mint teljhatalommal biró egyszemélyi uralkodó, és van egy belső fideSS kör- a "politikai bizottság" , és van állampárt.
A többi intézmény, mindezt elfedni szolgáló fügefalevél szerepét tölti be.
A különbség csupán annyi, amig az "átkos" a széles néptömegeket kiszolgáló diktatúra volt, addig az orbáni csak egy szúk kör javára szolgáló diktatúra.
bence
@Őrnagy: Náladnál nagyobb ökröt nem hordott még föld a hátán ! Miről ugatsz te barom ?! Ki az apád f...a mondta , hogy azoknak add oda ? Nem veszed magadtól észre , hogy hány szerencsétlen éhező , nélkülöző van ebben az országban akikre ellehetne költeni ezt a temérdek pénzt ? Annál nagyobb terrorakciót mint a kormányod csinál nap mint nap , hogy csak a betevő falatodra keresel , napról napra élsz ennél nagyobbal sehol nem találkozol Európában ! A betegagyú vezéred első dolga az volt , hogy egymás ellen uszította egy hazán belül az embereket ! Az nem terror , te gyagyás amikor az emberek egymás ellen fordulnak ?! Ember lett embernek a farkasa a ti eszmétek miatt ! te húgyagyú gyagyás , remélem nem gondolod , hogy a hozzád hasonló fidesznyik patkányok lesznek azok akik a paradicsomba kerülnek ? Elmebeteg egy társulat vagytok ti valamennyien , hogy szakadnátok meg !
namihami
""Nem az ajándékpénz ellen van kifogásom, hanem az nem tetszik, de az viszont nagyon (és harcolunk ellene foggal-körömmel), hogy nem egyenesen az én zsebembe tették! Majd én elosztottam volna---a családtagjaim között! Mert Anikóm gondoskodott a gyerekvállalásról! ""Sok gyerek---nagy költség"" ! És így nagyon nehéz őket a sajátlábra állítani!""---Orbán Viktor.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.