Nem kis pénz.

13 milliárd forintot kaphat az FTC az állami MVM szponzorációs szerződése miatt

Fotó: Róka László/MTVA

A hirdetések után a sportköltéseket vizsgálta meg az rtl.hu: az állami vállalat ugyanis 2021-ben és 2022-ben nagyjából 2,8 milliárd forintot fordított erre a célra.

Több mint 130 sporttámogatásról szóló szerződést írt alá 2021-ben és 2022-ben a Magyar Villamos Művek (MVM), ezek összértéke csaknem 2,8 milliárd forint volt

– derült ki az rtl.hu birtokába került dokumentumokból.

Ehhez az összeghez azonban még hozzájön az MVM Dome szponzorációjára szánt összeg: az erről szóló szerződés szerint a cég 10 év alatt összesen akár 34 millió eurót, azaz 13 milliárd forintot is fizethet a Ferencvárosi Torna Clubnak.

A lap emlékeztet rá, hogy az úgynevezett tao-rendszer lényege, hogy a cégek a társasági adójuk (tao) egy részét nem fizetik be a költségvetésbe, hanem azt például egy sportklubnak vagy egyesületnek ajánlják fel. (A támogatható látvány-csapatsportok közé a labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, a vízilabda, a jégkorong és a röplabda tartozik.)

Azért számít mégis közpénznek, mert ha nem a sportra menne el ez az összeg, akkor a költségvetés bevételei között jelenne meg. Az idei keret összesen 125 milliárd forint, de a rendszer kezdete óta több mint 1000 milliárd forintot fordítottak így a sportra.

A szerződések közül az összeget tekintve kiemelkednek az FTC nevét viselő szervezetekkel kötött szerződések.

A korábbi támogatás összege ismert volt, azonban az nem, hogy

a 2022-es szerződés alapján ez az összeg legalább öt évig minden évben jár, és a megállapodás meghosszabbítható akár újabb 5 évvel, egészen 2032-ig.

Ez azt jelenti, hogy tíz év alatt akár 34 millió eurót, azaz csaknem 13 milliárd forintot kaphat majd a Ferencvárosi Torna Club (FTC) az állami vállalattól.

Forrás: rtl.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
A magyar állam 14 milliárd forinttal tartozik a MET-nek, Iványi Gábor egyházának.

A magyar állam nem a törvényi előirásoknak megfelelően korrigálja a nyugdijakat, amelyek igy nem hogy megőriznék a nyugdijak vásárló értékét, hanem csökkenést idéznek elő.
lampa laz
@kereső: @kereső: Ilyenkor szoktam magamban üvölteni.
SÍva
Az MVM-nek csökkentenie kellene az energia árakat és nem botlábú egyéneket támogatni (és a támogatások pedig szépen visszafolynak a zsebekbe mint láthattuk!)
human
Nem a villamos hálózatot kellene fejleszteni inkább?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.