Az Országos Kórházi Főigazgatóság közleményében elmondták, mire költötték a támogatást – hozta le az MTI.

Több milliárddal támogatta az EU a magyar kórházakat

Fotó: Az Észak-budai Szent János Centrumkórház főbejárati épülete a főváros XII. kerületében a Diós árok utcánál. Az egészségügyi intézményt eredetileg 1898-ban alapították. MTVA/Bizományosi: Róka László

Az Európai Unió (EU) jelentős összeggel segítette a magyar kórházakat, amelyek az egészségügyi szolgáltatások javítására és a betegellátás minőségének növelésére használták fel a pénzt.

Az EU által nyújtott támogatás több milliárd forintot tett ki, és ennek eredményeként több fontos fejlesztés valósult meg.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával 24 ezer ápolási eszközt szerzett be. Ezek között megtalálhatók multifunkcionális intenzív ágyak, modern betegágyak, felfekvést megelőző matracok, gördíthető infúziós állványok és éjjeliszekrények.

Az EU támogatásának egy másik fontos eleme a szakdolgozók képzése volt.

Ennek keretében 5500 ember képzése zajlott le, amely a frissen beszerzett eszközök hatékony használatára, a betegmozgatás biztonságosságára, valamint az egyenlő betegellátás biztosítására összpontosult.

Az MTI-ben megjelent közlemény szerint a projekt stratégiai célja az egészségügyi ellátás hatékonyságának növelése volt. Ennek részeként csökkentették az ápolási időt, növelték az ápolás minőségét, és javították az egészségügyi szakdolgozók munkakörülményeit. 

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

libellle
Pontosan, annyi szepséghibával, hogy a milliardok a vizilonál és pereputtjánal kötött ki
szaboria1
Nagyon félre vezető szaga van ennek az Országos Kórházi főigazgatósági közleménynek.
libellle
Pontosan, annyi szepséghibával, hogy a milliardok a vizilonál és pereputtjánal kötött ki
ómió
És ez hány évvel ezelőtt volt, efftársak!? Merthogy a korruptbolsi brüsszeliták már évek óta ellopnak minden magyar pénzt!
Lepényleső
...hasztalan,- mert a pénz eltűnt számolatlan?
Qqberci
@ómió: Mit szívsz? Jó erős anyag lehet... Tompi adta?...
ómió
@Qqberci: Mi van, bolsiék gyagyása!? Annyi pénzt elloptak már tőlünk a korruptbolsi brüsszeli efftársaitok, hogy "eltévedtél az útvesztőjükben"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.