Százak maradnának ellátatlanul a MET ellehetetlenülése miatt, hogyha nem lépne közbe a főváros. Ha a közgyűlés megszavazza, akkor a város állja az intézményben dolgozók bérét.

Megmenti a főváros a MET és az Oltalom Karitatív Egyesület szociális intézményeit

Fővárosi Közgyűlés. Kép: MTI/Soós Lajos 

A fővárosi önkormányzat átveszi az Iványi Gábor vezetésével működő Oltalom Egyesület, illetve a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) hajléktalanellátó intézményeinek dolgozóit – írja a Népszava. A lap szerint ezt Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes egy csütörtöki háttérbeszélgetésén jelentette be, de azóta Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon is megerősítette a hírt.

A működés fenntartása szempontjából a közművek biztosításán túl a legfontosabb tényező a dolgozók megtartása, akik augusztus óta az egyébként sem túl magas fizetésük töredékét kapják csak meg.

Az Oltalom és a MET a 260 főt befogadó Dankó utcai éjjeli menedékhely mellett ápolási osztályt, átmeneti szállót, nappali melegedőt, női szállót, és egy családokat fogadó intézményt működtet. Ha az itt ellátott emberek az utcára kerülnének a MET ellehetetlenülése miatt, az túlterhelné a főváros intézményeit, a főváros szerint évtizedes visszalépést okozva a hajléktalanellátásban.

Iványi Gábor szerint a kormány alkotmánysértő módon vette el egyházi státuszukat, és ezzel adósságcsapdába kergette a MET-et.

A MET és intézményei a NAV korábbi közlése szerint 1,5 milliárd forintnyi tartozást halmoztak fel, amiért augusztusban inkasszóval élt az adóhatóság. A NAV azóta a teljes hajléktalanellátásra, oktatásra kapott állami normatívát leemeli a MET számláiról. A MET nemrég alkotmányjogi panaszt is benyújtott a kialakult helyzet miatt, de ezt elutasították.

Az intézkedés várhatóan 70 főt érint és havi több tízmilliós kiadással jár. Az átvett dolgozók munkáltatója a főváros hajléktalanellátó szervezete, a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) lesz. A fentiekről szóló előterjesztésről jövő héten dönt a Fővárosi Közgyűlés.

Forrás: Népszava

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Philip Marlowe: Van magának halvány lila fogalma egyáltalán arról. hogy miről van szó? Hogy kiknek az ellátásáról gondoskodik a MET? Miután a fenemód szociálisan érzékeny kormányunk Szociális törvénybe rögzítette, hogy neki kötelezettsége szociális ellátás terén inkább nincs, mint van. (Lex Megdöglesz)
Úgy mellékesen pont hazánk nagyjai a lelkes státusz keresztények, és tv stáb kíséretével járnak templomba! Éesetleg jön éppen a templomból.!
namihami
@Philip Marlowe: 10.54: Mi köze a fentnevezettek vallásához ennek az intézkedésnek? Arról nem kéne pár sort írnod, amikor a Kmalac kigurul a templomból és slepp utána vonul!?!?!
És ami mindezt még ""humorosabbá"" tudja tenni: a gyerekei keresztelőpapjával csinálja!
Béla333
Őszintén szólva nem tudom, hogy meg kell-e menteni azokat a mazochistákat, (hülyemagyar maffiahívők!) akik a maffiára szavaznak a józan ész ellenében:

"Öt forint sincs már a zsebükben, de továbbra is bíznak Orbán Viktorban"
"Szakácsiban, Gadnán és a többi cserháti faluban a 22-es választásokon is 90% feletti volt Orbán Viktor támogatottsága."
444.hu/2023/10/20/ot-forint-sincs-mar-a-zsebukben-de-tovabbra-is-biznak-orban-viktorban
namihami
Micsoda mázli hogy az MVM, Szerencsejáték és hasonszőrű társaik pénze bezzeg mindig a jó(!!) helyre tudnak kerülni?
Ákos, Rózsi, Gabiművésznő, Ufoattila és társaik sokkal hasznosabban tudják fel- és elhasználni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.