Tavaly télen félmilliárdba került kifűteni az építményt, ami azért kell, hogy az ne omoljon össze. Erre idén már nincsen pénze a fővárosnak.

Ez lehet a Biodóm vége? – Nincs pénz a fűtésre, összeomolhat a milliárdokat elnyelő szerkezet

Kép: Fővárosi Állat- és Növénykert

Hiába kezdődött el a fűtési szezon, az évek óta félkészen álló Biodóm temperálását nem kezdték el és ezen a télen nem is fűtik majd. A Fővárosi Önkormányzat mostantól nem fizeti a Biodóm számláit

– válaszolta a a Népszava kérdésére Bősz Anett. A kultúráért felelős főpolgármester-helyettes szerint a városvezetés többször elmondta, hogy a kormány által egyre szorosabbra húzott pénzügyi satuban nem tudja fedezni a félkész létesítmény fenntartási költségeit. Ez megpecsételi az építmény sorsát, mivel ha nem temperálják az épületet, akkor a tetőszerkezet tetején lévő, kívülről is látható háromszögek egyszerűen összeesnek.

Bősz szerint eddig halogatták ezt a végső lépést, de most már nincs hová hátrálni: a Fővárosi Állat és Növénykert (FÁNK) összesítése szerint csak 2022 novembere és 2023 májusa között több mint félmilliárd forintot emésztett fel a Biodóm csökkentett üzemmódú fenntartása.

A Biodóm befejezéséhez a főpolgármester-helyettes szerint nagyságrendileg 60 milliárd forintra lenne szükség. A lapnak nyilatkozva azt is kiemelte:

A három ember közül, aki annak idején döntött a Biodómról, már csak egy maradt a posztján: a miniszterelnök.

Persányi Miklós már nem az Állatkert igazgatója és Tarlós István sem főpolgármester többé.

Az eredeti tervek közül a visszaemlékezések szerint Orbán Viktor miniszterelnök választotta ki a legnagyobbat – állítja a lap. A nemzetgazdasági szempontból kiemelt projektre eredetileg 15,7 milliárd forintot szántak, de nagyon hamar 60 milliárd fölé ugrott az ára. Eredetileg 2017-re tervezték befejezni, végül addig el sem kezdődött az építkezés.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Alá kell ültetni TaplóPistát meg a Vikkancsot...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
"2018-ban Európa legjobb szabadidős épületének választották " - ezek szerint már rég elkészült!
Qqberci
@Maccska: Cicuka! A négyes metró befejezését Vikkancs állíttatta le, a Nemzeti Sziház építését úgyszintén. A metró-pert, a metróépítés első leállítását a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda intézte, Trógercsányi meg is kapta érte a jutalmát...
izéke
@Maccska: van még abból amit szívsz? Honnan szerzed az anyagot? Ütős lehet,talán kolumbiai?
izéke
@Yoda69: nem kell lebontani,széthullik magától,pláne ha mészáros cége csinálta. Csak az állatokat kell kihajtani alóla. A maccskák,kistehenek és egyéb pöcsömöccsék mehetnek a helyükre és jöhet az omlás!
vitriol
A kormány az utóbbi időben nem képes megfelelni feladatainak, kormányzás imitálására bevezette a "rendeleti kormányzást", és ezzel párhuzamosan semmilyen kötelezettségének nem tesz eleget. Már mindenki a kormánynak hitelez /kórházi beszállítók, önkormányzatok, nyugdíjasok, tanárok/, az emberek szűkölködnek az elvonások miatt, orbán meg a bandájával utazgat és éli világát. A biodóm az utolsó csepp a pohárban. A fővárosnak annyi köze sincs hozzá, mint a mészáros andikájához. Álljon ki tarlós "díszpolgár" értelmi szerző és vállalja a felelősséget lázárral és a többiekkel együtt!
kulabombaafityiszre
@Maccska: ma, 13:33
Tudjuk a bandátok soha semmiben nem hibás,állítjátok a hülyék magabiztosságval.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok