Egyetlen grafikon megmutatja azt is, hogy mennyire nem tud takarékosabban működni az állam, és azt is, hogy mennyire nem tanul ebből a kormány. Az állam magán spórol, magán fog spórolni, elkezd magán spórolni és így tovább, és így tovább. Ha annyi húszezresünk lenne, ahányszor a politikusok erről beszéltek az elmúlt harminc évben, valószínűleg kacagva rántanánk ki a kátyúból a megfeneklett magyar költségvetést, és maradna még reptérre, de akár kiskunsági űrkikötő-építésre is. Csak a saját archívumunkba belepillantva egy júliusi Gulyás Gergelyt találtam, aki a kormányinfón a reptérvásárlás apropóján mondta azt, hogy megszorítások nem lesznek, az állam magán spórol (hogy ha nem is lesznek, de lettek, arról itt írtam bővebben). Hogy mekkora kamu a magán spóroló állam szövege, azt egyetlen grafikon pontosan megmutatja. Ahogy azt is, hogy a kormánypolitikusok semmit sem tanulnak ebből.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Ma már senki sem tudja megmondani hány államtitkár, hány helyettes államtitkár, hány miniszterelnöki biztos, hány miniszteri biztos és hány istentudja kicsoda nem kevés pénzért élősködik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.