Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti listavezetője leírta, szerinte milyen hozzáállással és üzenetekkel érhető el ma a kormányváltás Magyarországon – és hogy mik lehetnek a változás gátjai.

Hazugsággal vádolja Donáth Anna Gyurcsányékat

Donáth Anna kiosztotta Gyurcsány Ferencet. Forrás: Youtube

Donáth szerint a választókat nem több száz oldalas programokkal, nem a szakértői kormányzás ígéretével vagy a Fideszéhez hasonló ravaszsággal lehet meghódítani, mára ugyanis a kormánypárt és az ellenzék egyaránt hiteltelenné vált a közvélemény szemében – írja a Magyar Hang.

Nemcsak azt tanulták meg a választók, hogy a politikusok pártfüggetlenül hazudnak, de azt is, hogy a hazugság a politika alapvető természete. (….) megszokták, hogy a politikusok hülyének nézik és átverik őket. Sőt, egyre inkább a hazugság, a valóság tudatos eltorzítása vált politikai ajánlattá. Ezért nincs hitele a változásnak.

A hitelesség kulcsa az „igazság kultúrája” Donáth Anna szerint, vagyis az, hogy nem hallgatunk az ország problémáiról és felelősséget vállalunk a saját tévedéseinkért, elfogadva a kritikát is. A szerző szerint a Momentum képes erre a felelősségvállalásra. Ami ezután következik, azonban tiszta és egyértelmű vádbeszéd a Demokratikus Koalícióval szemben. Donáth szerint a magát megkerülhetetlennek beállító DK nem feltétele, hanem gátja a kormányváltásnak, hiszen hazudnak magukról, eredményeikről és képességeikről – ráadásul nem képesek beismerni a hibáikat.

• Ilyen hazugságnak látja a momentumos képviselő, hogy Dobrev Klára kormányra kerülve növelné a béreket, hiszen a versenyszféra béreit nem az állam emeli meg.

• Hogy a DK szerinte valótlanul beszél 20 ezer aktivistájukról, és félrevezető támogatottsági adatokat közöl, saját házi közvélemény-kutatójára hivatkozva

• De hazugságnak látja azt is, hogy a DK nem beszélt őszintén elnökségi tagjuk, Ráczné Földi Judit offshore ügyleteiről.

Donáth Anna azt is a DK szemére hányja, hogy képtelenek felelősséget vállalni hibáikért – pedig a legnagyobb hibát a párt elnöke, Gyurcsány Ferenc követte el szerinte az ország ellen. „Ez az egyik legfontosabb oka annak is, hogy a DK a legelutasítottabb párt az ellenzéki szavazók körében: elnökük soha nem ismerte el felelősségét a magyar gazdaság csőd közeli helyzetbe sodrásáért. Hazudott a választóknak, államcsőd szélére juttatta az országot, és sosem követte meg ezért a társadalmat.

Gyurcsány nemrég azt nyilatkozta, hogy a 2008-as válságot »a világ okozta«, ő pedig megoldotta. Egyetlen szót nem mondott arról, mekkora felelősség terheli őt személy szerint azért, hogy totálisan elhibázott gazdaságpolitikája miatt a világválság térdre rogyasztotta az ország gazdaságát. Amit korántsem ő oldott meg, hiszen a válság mélypontján lemondott, és válságkezelő kormányra bízta a nehezét” – mutat rá a Momentum politikusa, aki szerint kísérteties hasonlóság látszik az ország mostani és 15 évvel ezelőtti hazudós kormányzása, vezetése között.

Forrás: Magyar Hang
Fotó: Youtube

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Annácska elkezdte megásni a közös ellenzéki összefogás sírját. Úgy látszik a Momentumnak és Annácskának az az érdeke, hogy kis hazánkat a föld-trafik tolvaj ártunk és qurmánunk további hosszú éveken át szabadon kirabolhassa.
Az csak hab a tortán, hogy ő sem jutott túl az általános gyurcsányozáson és vádaskodáson. Beállt a sorba.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csak Norisz és senki más
@justhpeter: Nincs mit! Van aki betéved ide 3-4 havonta, és rögtön fröcsög: @Pálffy: ! Én tisztelem mindenkinek a világnézetét, azonban a szélsőbal és a szélsőjobb között nem látok különbséget!
kulabombaafityiszre
Ez magyar politikusi réteg tiszta balondokháza.
Nem kellene utánozni az orbánt,mert ő ebben a témában verhetetlen,ugyanis tényleg bolond.
lusta
@Eladott Ország: Annácska ma hozta a formáját. Látható volt, hogy ő is, meg Szőllősi Györgyi is szenvedett. Sajnos még most sem tudom mitől lesz több szavazója a Momentumnak (5-7%) és mitől lesz kevesebb szavazója a DK-nak (17-20%)? Szegény Annácska is tud(j)ta, hogy valódi összefogás nélkül itt változás nem lesz. Ennek ellenére mantraként nyomta, hogy 10 ezer ember akarja a momentumos elgondolás megvalósítását. Már máshol is írtam. Meneküljön innen mindenki, amerre lát. @sgl: jól látja. Egy ilyen ellenzék elgondolkodtatóvá teszi az esetleges ellenzéki győzelem esetén az ellenzéki választót a hogyan tovább kérdésében (is).
C_3PO
Annácska nagyon önző! Tehetsége, tudása messze elmarad bármelyik ellenzéki párt vezető politikusáétól! Sosem volt nekem tiszta ez a nő! Ha láthatnánk anamnézist, vagy szakorvosi diagnózist kb. egyenlő lenne a kolostormalacéval!
Eladott Ország
Vásárhelyi Mária: „ Hazugsággal nem lehet legyőzni „ – álítja Donáth Anna. Sajnos dehogynem! Az egész magyar történélem és az elmúlt 33 év is arről tanúskodik, hogy éppen, hogy egy még nagyobb hazugsággal lehet legyőzni egy hazug rendszert...” Egyébként ez az idézet a világ összes választását jellemzi. Ha egy politikust szembesítenénk választás előtti ígéreteivel egy pár év múlva, az ígéretek nagyon kis része valósul meg.
twitter.com/beatasalsa/status/1717640737079128505/photo/1
Donáth Anna nem politikusként gondolkodik. Lehet, ő a családi hátterekre gondolt, vagy őt is Scmidth Mária irányítja? Ezzel a Momentum alatt vágta a fát, és saját maga alatt. Túl fiatal még ő ahhoz, hogy ilyen súlyos véleményt alkosson, legalább is, ne váltogassa! Amíg ez a sárdobálás megy addig itt fidesz kormány lesz. Ez a cociológus’ Donáth Anna is egy félnótás lett.
twitter.com/juteszembe/status/1717524056990245121/photo/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.