Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti listavezetője leírta, szerinte milyen hozzáállással és üzenetekkel érhető el ma a kormányváltás Magyarországon – és hogy mik lehetnek a változás gátjai.

Hazugsággal vádolja Donáth Anna Gyurcsányékat

Donáth Anna kiosztotta Gyurcsány Ferencet. Forrás: Youtube

Donáth szerint a választókat nem több száz oldalas programokkal, nem a szakértői kormányzás ígéretével vagy a Fideszéhez hasonló ravaszsággal lehet meghódítani, mára ugyanis a kormánypárt és az ellenzék egyaránt hiteltelenné vált a közvélemény szemében – írja a Magyar Hang.

Nemcsak azt tanulták meg a választók, hogy a politikusok pártfüggetlenül hazudnak, de azt is, hogy a hazugság a politika alapvető természete. (….) megszokták, hogy a politikusok hülyének nézik és átverik őket. Sőt, egyre inkább a hazugság, a valóság tudatos eltorzítása vált politikai ajánlattá. Ezért nincs hitele a változásnak.

A hitelesség kulcsa az „igazság kultúrája” Donáth Anna szerint, vagyis az, hogy nem hallgatunk az ország problémáiról és felelősséget vállalunk a saját tévedéseinkért, elfogadva a kritikát is. A szerző szerint a Momentum képes erre a felelősségvállalásra. Ami ezután következik, azonban tiszta és egyértelmű vádbeszéd a Demokratikus Koalícióval szemben. Donáth szerint a magát megkerülhetetlennek beállító DK nem feltétele, hanem gátja a kormányváltásnak, hiszen hazudnak magukról, eredményeikről és képességeikről – ráadásul nem képesek beismerni a hibáikat.

• Ilyen hazugságnak látja a momentumos képviselő, hogy Dobrev Klára kormányra kerülve növelné a béreket, hiszen a versenyszféra béreit nem az állam emeli meg.

• Hogy a DK szerinte valótlanul beszél 20 ezer aktivistájukról, és félrevezető támogatottsági adatokat közöl, saját házi közvélemény-kutatójára hivatkozva

• De hazugságnak látja azt is, hogy a DK nem beszélt őszintén elnökségi tagjuk, Ráczné Földi Judit offshore ügyleteiről.

Donáth Anna azt is a DK szemére hányja, hogy képtelenek felelősséget vállalni hibáikért – pedig a legnagyobb hibát a párt elnöke, Gyurcsány Ferenc követte el szerinte az ország ellen. „Ez az egyik legfontosabb oka annak is, hogy a DK a legelutasítottabb párt az ellenzéki szavazók körében: elnökük soha nem ismerte el felelősségét a magyar gazdaság csőd közeli helyzetbe sodrásáért. Hazudott a választóknak, államcsőd szélére juttatta az országot, és sosem követte meg ezért a társadalmat.

Gyurcsány nemrég azt nyilatkozta, hogy a 2008-as válságot »a világ okozta«, ő pedig megoldotta. Egyetlen szót nem mondott arról, mekkora felelősség terheli őt személy szerint azért, hogy totálisan elhibázott gazdaságpolitikája miatt a világválság térdre rogyasztotta az ország gazdaságát. Amit korántsem ő oldott meg, hiszen a válság mélypontján lemondott, és válságkezelő kormányra bízta a nehezét” – mutat rá a Momentum politikusa, aki szerint kísérteties hasonlóság látszik az ország mostani és 15 évvel ezelőtti hazudós kormányzása, vezetése között.

Forrás: Magyar Hang
Fotó: Youtube

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Annácska elkezdte megásni a közös ellenzéki összefogás sírját. Úgy látszik a Momentumnak és Annácskának az az érdeke, hogy kis hazánkat a föld-trafik tolvaj ártunk és qurmánunk további hosszú éveken át szabadon kirabolhassa.
Az csak hab a tortán, hogy ő sem jutott túl az általános gyurcsányozáson és vádaskodáson. Beállt a sorba.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lusta
Annácska elkezdte megásni a közös ellenzéki összefogás sírját. Úgy látszik a Momentumnak és Annácskának az az érdeke, hogy kis hazánkat a föld-trafik tolvaj ártunk és qurmánunk további hosszú éveken át szabadon kirabolhassa.
Az csak hab a tortán, hogy ő sem jutott túl az általános gyurcsányozáson és vádaskodáson. Beállt a sorba.
namihami
Annuska csak felismerte azt, hogy ahhoz hogy a pártja 1-2%-ra egyáltalán oda(!!)figyeljenek, ahhoz nagyot kell mondani!
Szegény apukája, vajon mennyit csuklik ilyenkor, amikor a kislánya újabb és újabb ""bölcseleteibe"" kénytelen belebotlani?
justhpeter
@lusta: @namihami: Anna csak nem szeretne egy árnyékkormány uralta kampányben résztvenni. Az árnyékkormány maradjon az árnyákszékén.
namihami
@justhpeter: 16.04: Vagy húzodjon a maga 1%-val az árnyékba és hülyeségeket szajkózva gyengítse az ellenzéket! Mert, ugyebár, több út létezik!
Ez a lömöpö ugyanarra jó, mint a többi ""ellenzéki kispárt"", amelyikekkel csak annyi a Fidesz célja, hogy vigyen el annyi voksot, amennyit tud! Mert ezek a nyilatkozatok azt a célt szolgálják! Kerüljön bármennyi KÖZpénzbe!
lusta
@namihami: Ennyi év után sem vették észre, hogy egymás ekézése pont a bebetonoztt hatalom továbbélését szolgálja. A lengyelektől még véletlenül sem akarnak tanulni. Igaz kissé más a választási törvény, ezért a Sejm meghódítására nem volt meg a kényszeregyüttműködés. Ennek ellenére nem egymás lejáratásával foglalkoztak a kampány során. A Senat egy más téma. Ugyanis itt a kőkemény együttműködés vezethet csak a győzelemre és ez így is történt. Itt egymandátumos körzetek vannak és az összefogásnak köszönhetően a 100 tagú Szenátusba csak 34 pisiorki jutott be. Szenátusi Paktum címmel nyert az ellenzék. Lehet? Lehet, de nem Annácskával.
jáger laszló
Annácska ezért kár volt
Ez nem növelte a politikai presztízsedet mint inkább rombolta
Nehéz lesz a renomét helyrehozni és + magyarázni,hogy te az összefogás pártján állsz!
csak ennyi
barátilag
J.L.
namihami
@lusta: 16.29: Igen, erre gondoltam! Plusz arra, hogy ezek a kis ""ellenzéki"" pártocskák mind a fideszzsoldból élnek és csak a vokselvonás a feladatuk!
nemkati
@sgl: Melyik ellenzéknél? Ahány ellenzéki párt, annyi féle. Soha nem fognak összefogni, senki senkivel. Marad a Fidesz. Hacsak a Fidesz nem nyírja ki saját magát. Dolgozik rajta, de még nem eléggé.
NKF
Mi az,hogy ellenzék? Azt sem tudom mennyi ellenzéki szarpárt van? Minden hülye bukott fasz
új pártot alapít!
lusta
@namihami: És perszee megy ezerrel a gyurcsányozás. Tegnap beszélgettem az egyik jobboldali beállítottságú barátommal. Azt mondja ő is, hogy ezt a föld-trafik tolvaj bandát el kell zavarni, de Gyurcsány a kerékkötő. Megkérdeztem, mivel tudja indokolni? Hát, mert Gyurcsány. Mondjál indokot érvet, azon kívül, hogy már lassan 20 éve ekézik, de egy konkrétumot nem tudnak mondani. Neki sem, de Annácskának sem sikerült. Az egy dolog, miniszterelnökként mit művelt az ellenzék, de mit művelt az SZDSZ ls az MSZP? Ők voltak a belső kerékkötők. Az is külön történet, hogy Gyurcsány minden héten előjött egy újabb és újabb ötlettel, mert azt mindenki látta, hogy változás kell. Hibájának rovom fel, egyiket sem vitte konzekvensen végig, vagy az akadékoskodót nem rúgta ki. A párt megkötötte a kezét, ezért is hagyta ott őket. Mit látunk? Az MSZP mélyrepülésben van azóta is és a DK a nulláról indulva, hatalmas ellenszélben az ellenzék legnagyobb pártja lett. Ezt nevezik teljesítménynek. Az összes ellenzéki pártgyakorlatilag semmi újat nem tud felmutatni. Részterületeken igenis nagyon jók, de be kellene látniuk, hogy ez nagyon kevés a kormányváltáshoz. 5% LEGFELJEBB A KÜSZÖB MEGUGRÁSÁHOZ ELÉG, DE NEM A KORMÁNYVÁLTÁSHOZ. Amíg ezt nem hajlandóak tudomásul venni, itt változás nem lesz.
namihami
@lusta: 17.20: Arról már nem is szólva, hogy néhány nagyeszű kitalálta, hogy küldjék el a Gyurcsányt! Azt a Gyurcsányt, aki pénzt gründolt, energiát feccölt bele a SAJÁT pártjába! Nélküle úgy esne szét, mint a Fidesz az Orbán nélkül!
A Gyurcsány igazi hibája (nem bűne, hibája---ami több) az volt, hogy a bizonyított tv-székház után nem kezdett alapos rendrakásba! Nem küldte börtönbe azokat a fideszes potentátokat, akik igazolhatóan irányították (telefonos felvétel van róla) a lázadást, a székház, az autók és a környezet rombolását! Ha akkor a sarkára áll és ezeket beutalja néhány évre a megőrzőbe, akkor se körülsz@ros, se városi törés-zúzással elegy menetelés, se tankelkötés és hasonlók nem lettek volna! Most is ez a véleményem, miként az is, hogy abba az astoriás csürhébe élessel kellett volna lőni! Ha '56 forradalomnak van kimondva, akkor ez ellenforradalom volt! Egy demokratikusan választott vezetés elleni próbafelkelésnek!
Sajnos a ""nemzeti béke"" hamis jelszava mögött betettek neki és jött az Orbáni akna és elkezdődött a ""gyurcsányozás"", vegyítve egy kis komcsizással, némi ""téeszcsézéssel"" ! A hazai Vidék Magyarságnak (ma is a fő szavazóréteg, a ""nyolcosztályosértelmiséggel egyetemben"") pedig több se kellett és még hajlamos ma is befogadni némi naionalista és soviniszta orbániádiát! Ami persze csak a felmelegítése a ""nagymagyarországozásnak"" és társainak!
Ennyit dióhéjban, így is elég hosszú! Pedig lenne még...
kereső
..Miben gátolja DK a momentumot, az mszp-t, az lmp-t, a pm-et ...etc, hogy "hitelesen" politizáljanak? Mégis is mi a fenét csinál Gyurcsány a létezésén kivül, ami ezt akadályozza? Tényleg, GYF csak a hibás, mert a momentum nem tud embereket megszólitani? Hiszen jobboldali konzervativ liberális párt- azoknak a hitehagyott fideszeseknek ideális pártválasztás - ezek szerint csak az lenne. Na de miért nem? Gyurcsány miatt- aki soha a büdös életben nem hirdetett jobboldali politikát, és mérsékelten liberális ?? Vagy a jobboldali zöld LMP??
Tényleg elgondolkodtató, hogy a saját kudarcaiknak is okát GYF-ben látják, és nem abban a politikai stilusban amit vsinálnak. A momentum kim ondottan a városi fiatal értelmiséget kivánta és kivánja megszólitani-

Na, de ne is menjünk ebbe bele- olyan messze állnak a magyar ellenzék pártjai attól, hogy egy közös cél érdekében megpróbaljanak egy tartós együttműködést, mint ide lacháza. A lengyelek meg tudták csinálni, mert volt egy közös cél, amelynek érdekében együtt dolgoztak- pedig bizonyára ott sem" szeretik" egymást, de a párt érdekeken felül tudtak emelkedni az ország érdekében. Itt nem. Na, ezért van velük tele a hócipőm.
kereső
"Most telefonált be remegő hangon Donáth Anna Bolgár György műsorába.
- ha sokan mondanak valamit, az igaz lesz
- el kell olvasni a teljes cikket, mert úgy tűnik, nem érti senki, mit akart mondani
- ő csak a szavazók kérésének ("támadásának") tett eleget, arra a kérdésre válaszolva, hogyan lesz itt kormányváltás [érdekes, én is úgy hallottam, hogy ezt párton belül kérték tőle... nem baj, a hazugok takarodjanak!... oké, Anna! ;)]
- bírni kell a kritikát [mondja küszködve, hogy ne csapjon át zokogásba]
- csak a Momentum biztosíthatja, hogy ne legyen 2/3-ad
- az, hogy korábban még jó volt nekik az összefogásban a DK, az még akkor volt, de közben rájöttek, hogy előbb a többi pártot kell eltakarítani a kormányváltáshoz
- de most a szabad városok megvédése a cél, nem a kormányváltás
- "nem elég megfogni a másik kezét, ha az üres", egyet is kell gondolni
- de tudja, hogy a választási törvény együttműködésre ösztönzi őket [de összefogni csak a velük hasonszőrüeknek szabad, azzal az extra feltétellel, hogy ne veszélyeztesse az ő jelöltjeiket]
- ő már a választás éjszakáján is vállalta a felelősséget
- ha csak 1 induló lesz, elbukunk
- a Momentumon nem fog múlni, hogy 1 induló legyen
- akkor is keressünk kompromisszumot, ha fundamentáis kérdésekben nem értünk egyet
- a Momentum jelenti az erkölcsi fölényt
- nem mondják, hogy a DK ne lenne politikailag értelmezhetetlen erő, de azáltal nem jutunk előrébb, hogy a törzs ellenzéki szavazókat átcsoportosítjuk
- "a legkisebb kutya a legnagyobbak között" már nem kell a szavazóknak [gondolom, itt nem a MKKP-re gondolt, hanem arra, amikor civil szervezetből "szerethető underdog" párttá váltak]
- Bolgár mondja, hogy a közvéleménykutatások szerint azért a DK lenyomja a Momentumot, Donáth elkezd a Fideszről és Mi Hazánkról beszélni, majd azt mondja, hogy nekik ezekkel van dolguk
- azt az igazságot mondják ki, amire a választók vágynak... [attól még, hogy azt akarod hallani, nem lesz igaz]
- Bolgár kérdezi, mit vár ettől a...
TASzSz
Háááááááááááát! Ha ezt a MAGYAR HANG írta, akkor...
Pálffy
@justhpeter: Te meg húzzál Orbán ánuszába vissza!
Pálffy
@jáger laszló: Falra hányt borsó! Ennek a lökött tyúknak méglököttebb pártjának hiába beszélünk!
Csak Norisz és senki más
@Pálffy: Bocs, hogy zavarok! Te ismered @justhpeter: -t ???
Eladott Ország
Annácska drága! Azt már látjuk, hogy a fidesznek nincs látható ellenzéke, de hogy te legyél az ellenzék ellenzéke az már annyira szánalmas és nevetséges. Ha kormányváltást akartok akkor álljatok be a DK mögé és párhuzamosan növeljétek a szavazó bázisotokat . A Momentumnak jelenleg korai még a hatalomról álmodozni az majd a kormányváltást követően jöhet. Annak, hogy a Momentum nem tud 5% fölé jönni annak nem Gyurcsány az oka, vagy a DK, hanem a Donáth Annák az okai, van még kérdés? Mit akar ez a párt, nevezetesen Momentum, amelyik önállóan lehet, hogy még a parlamentbe sem fog 2026-ban bejutni, ha így folytatják.
Csak Norisz és senki más
@justhpeter: Nincs mit! Van aki betéved ide 3-4 havonta, és rögtön fröcsög: @Pálffy: ! Én tisztelem mindenkinek a világnézetét, azonban a szélsőbal és a szélsőjobb között nem látok különbséget!
kulabombaafityiszre
Ez magyar politikusi réteg tiszta balondokháza.
Nem kellene utánozni az orbánt,mert ő ebben a témában verhetetlen,ugyanis tényleg bolond.
lusta
@Eladott Ország: Annácska ma hozta a formáját. Látható volt, hogy ő is, meg Szőllősi Györgyi is szenvedett. Sajnos még most sem tudom mitől lesz több szavazója a Momentumnak (5-7%) és mitől lesz kevesebb szavazója a DK-nak (17-20%)? Szegény Annácska is tud(j)ta, hogy valódi összefogás nélkül itt változás nem lesz. Ennek ellenére mantraként nyomta, hogy 10 ezer ember akarja a momentumos elgondolás megvalósítását. Már máshol is írtam. Meneküljön innen mindenki, amerre lát. @sgl: jól látja. Egy ilyen ellenzék elgondolkodtatóvá teszi az esetleges ellenzéki győzelem esetén az ellenzéki választót a hogyan tovább kérdésében (is).
C_3PO
Annácska nagyon önző! Tehetsége, tudása messze elmarad bármelyik ellenzéki párt vezető politikusáétól! Sosem volt nekem tiszta ez a nő! Ha láthatnánk anamnézist, vagy szakorvosi diagnózist kb. egyenlő lenne a kolostormalacéval!
Eladott Ország
Vásárhelyi Mária: „ Hazugsággal nem lehet legyőzni „ – álítja Donáth Anna. Sajnos dehogynem! Az egész magyar történélem és az elmúlt 33 év is arről tanúskodik, hogy éppen, hogy egy még nagyobb hazugsággal lehet legyőzni egy hazug rendszert...” Egyébként ez az idézet a világ összes választását jellemzi. Ha egy politikust szembesítenénk választás előtti ígéreteivel egy pár év múlva, az ígéretek nagyon kis része valósul meg.
twitter.com/beatasalsa/status/1717640737079128505/photo/1
Donáth Anna nem politikusként gondolkodik. Lehet, ő a családi hátterekre gondolt, vagy őt is Scmidth Mária irányítja? Ezzel a Momentum alatt vágta a fát, és saját maga alatt. Túl fiatal még ő ahhoz, hogy ilyen súlyos véleményt alkosson, legalább is, ne váltogassa! Amíg ez a sárdobálás megy addig itt fidesz kormány lesz. Ez a cociológus’ Donáth Anna is egy félnótás lett.
twitter.com/juteszembe/status/1717524056990245121/photo/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.