Szijjártó Péter hajnalban jelentkezett be a repülőtérről, és máris Minszkbe utazott, majd Grúzia, végül Belgium felé veszi az irányt ma. 

Szijjártó hajnalban élőben bejelentette és azonnal gépre szállt – Az egész napot meghatározza

Fotó: Facebook/szijjarto.peter.official

Hamarosan indulunk Minszkbe, ahol az eurázsiai konferencián a béke ügyének fontosságáról fogunk beszélni, majd ezt követően délután Georgiában mára Kelet-Nyugat együttműködés és az enerigabiztonság kérdése lesz napirenden, este pedig a magyarok egy jelentős részének figyelme Belgium felé, Genk felé fog fordulni, ahol a Ferencváros a soron következő Európa Konferencia-liga meccsét fogja játszani

- részletezte Szijjártó Péter.

Öt magyar konzul is jelen lesz a Ferencváros-Genk futballmeccs helyszínén csütörtökön Belgiumban, akik szükség esetén segítséget nyújthatnak majd a magyar szurkolóknak – jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a mérkőzés reggelén Budapesten.

A tárcavezető azt közölte, mielőtt útnak indult volna Minszkbe, hogy a labdarúgó Konferencia-liga esti csoportmeccsén 530 magyar drukkerre számítanak a szervezők, akik közül 190-en bérelt repülőgéppel érkeznek, míg a többiek egyénileg oldják meg a kijutást.

"Egy konzul kollégám már a Liege-i repülőtéren fogja várni a magyar szurkolókat. Négy konzul kollégám pedig a stadionban fog szolgálatot teljesíteni"

– tudatta.

Szijjártó Péter tájékoztatása szerint, ha bármilyen ügyes-bajos dolguk van, vagy segítségre szorulnak a szurkolók, akkor a diplomatákat a +32 490 01 42 87-es ügyeleti telefonszámon lehet elérni.

A miniszter aláhúzta: a vendégszurkolók a stadion melletti vendégparkolóban kell, hogy gyülekezzenek, ahol majd a vouchereikért cserébe megkapják a mérkőzésre szóló jegyeket.

"Reméljük, az egyetlen bosszúság a mérkőzés kapcsán az marad, hogy a csapatot szállító repülőgép tegnap később indult és később is érkezett, de reméljük, hogy ezentúl már csak jó hírekről tudunk beszámolni" – fogalmazott.

"Az odautazóknak biztonságos megérkezést és jó szurkolást kívánok!" – jelentette ki.

Forrás: MTI

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Minszk mint Fehéroroszország...
Ez sem ért meg semmit...vagy nem is akar... megtiltotta neki a Lavor az értelmet...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Mert EZEKRE a ""szurkolókra"" egyébként is célszerű nagyon(!!!) vigyázni! A legtöbbje már 2006-ban is bizonyító obsitos! És azóta is csak tovább hülyültek!
telegdilaci
@Béla333:Ezek a drukkerek azzal a Magán géppel repkednek amelyikkel Orbán és Szijjártó is szokott,közpénzből,miért nem mennek menetrend szerinti járattal,már átragadt rájuk a nagyzási hóbort?
telegdilaci
@Béla333:Remélem nem úgy fogtok táncolni ahogy Minszk fütyül,azért jó lesz vigyázni a Szuverenitásunkra,ne hagyjunk a szorításuknak!
rakitics41
Juj!Most mi lesz Vele?Hogy száll le ha egész nap itt repked felettünk, lesz ereje leszállni?Hogy ez az ember mennyit dolgozik, egész nap csak repked!Lehet hogy már a földön nem is érzi jól magát, mert ő a tiszta magaslati levegőhöz szokott, itt a földön nálunk meg csak az aksi gyárak agyon szennyezik a levegőt!Mi után ennek a helyzetnek az előidézésében jelentős szerepe van és volt, lehet hogy előre edzett repülni?
gina
A buzi békegalamb ,, ezzel a nyomorék fejjel ??? hahahahahhahah
bence
@kereső: ! Pedig Putyin ezt csinálja Ukrajnával ! Hogy ennek is minden a pofájához fér mint orbánnak !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.