Az LMP az Alkotmánybírósághoz fordul a „Club Aliga” kapcsán.

Az Alkotmánybíróság elé viszik a Club Aliga-ügyetLMP/Facebook

Az Alkotmánybírósághoz fordul az LMP, mert elfogadhatatlannak tartja a legújabb kormányrendelet-módosítást, amely az aligai magaspartot is érinti – közölte Szendefy Mária, a párt országos elnökségének tagja szombati online sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus azt mondta, kikerült egy kormányrendelet-módosítás a nemzetgazdaságilag kiemelt beruházásokról, ennek értelmében az aligai magaspartra már nemcsak szállodát, de lakópartot is lehet építeni.

Kiemelte, hogy a beruházás szerintük veszélyeztetné a magaspart geológiai egységét, továbbá a módosítás ellentétes az eredeti 2006-os rendelkezéssel, az egészséges környezethez való joggal és a jogállamiság alapelvével is.

Szólt arról is, hogy a kikötőnél elbontották a köztulajdonban lévő földszárat, és az új felépítmény magántulajdonba kerül, a környező utakat már korábban kivették a közhasználatból.

Szendefy Mária közölte:

egyértelmű, hogy a módosítással elsődlegesen a befektető érdeke érvényesül a társadalmi érdekekkel szemben, ezért az LMP – Magyarország Zöld Pártja az Alkotmánybírósághoz fordul, normakontrollt kezdeményez a kormányrendelet megtámadására.

Hozzátette, egy ilyen beadványhoz 50 képviselő aláírása szükséges; bíznak abban, hogy az ellenzéki pártok kivétel nélkül támogatni fogják beadványukat, mert "a magánérdek nem előzheti a közérdeket".

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

NKF
Hagyjuk már ezt a nokedli pártot,na meg a többit is!
Végük van mint a botnak!
justhpeter
@NKF: Ahogy a fideSS-kdnp-nek is a ti hazátokkal együtt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.