Idén már közel félmillió forintba kerül egy koporsós temetés Magyarországon.

Öt év alatt 40 százalékkal drágult a temetés Magyarországon

Akinek nincs pénze, az az önkormányzattól kérhet segítséget, ilyenkor a település meghitelezi a temetés árát, amit a hagyatékból kell rendezni.

Öt év alatt 40 százalékkal drágult a temetés

– mondta az RTL Híradónak a Temetkezési Szolgáltatók Szakegyesületének elnöke. A drágulás a koporsós és urnás temetésekre is érvényes.

A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke szerint ehhez annyi segítségre van szükségük a kormánytól, hogy hagyjanak pénzt a települések kasszájában.

A KSH adatai szerint egy átlagos hamvasztásos temetés 350 ezer, egy koporsós pedig 400-450 ezer forintba kerül. Ezt pedig egyre többen nehezen tudják kifizetni.

Forrás: HVG

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ESCOBAR
Koporsós? Nem, maga a koporsó annyi! 400 felett van!
simmering73
Közel félmillió? Talán az urnás temetésre gondolt a cikk írója.
ómió
Pont azt ne szankcionáltátok volna fel, efftársak!?
kereső
Nem gond, de legalább a túró rudi ÁFA-ja csökken.
Sakk Matt
@kereső: Örkény fentről kerek szemmel, leesett állal bámul...
ómió
@fideszes gyökér: Bőven több, mint elég itt nekem, hogy tele vagytok bolsi szarkupacokkal! Elásni is lehetetlen mennyiségben!
ómió
@fideszes gyökér: Mi van, bolsiék szarkupaca!? Felriadtál ott az elmeosztályon!? A magadfajta tetvesbolsi fekáltrágyákat már nyugton se hagyják!? Már a bárcáskurva anyád se engedi neked, hogy megdugd!?
ómió
@fideszes gyökér: Mi van, bolsiék aberrált szarkupaca!? Se a szopnivaló efftársaddal, se a bárcáskurva anyáddal nem jött létre az újabb "de facto konszenzusod"!? Nincs rá módod ott az elmeosztályon, kimenőt meg nem kapsz, mert még a saját tetvesbolsi szarkupac efftársaid felismerésére se vagy képes!?
csak úgy....
@ómió: belöled mindíg ugyan az a proletár,efftársi -bolsi fos szöveg folyik amit még munkásör korodban sajátítottál el? te anyád szégyene!
ómió
@csak úgy...: Ennyire bemagoltad a tetvesbolsi munkásőr efftársaidat, köztük nevelkedtél, hogy még csatlakoztál is közéjük, hogy mindezt már csak másokra hazudni vagy képes!? Anyád dicsőségére már másra se vagy képes!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.