A minisztérium állítja, a tanárok 99 százaléka aláírt. Közben a PDSZ kikérte a tankerületi adatokat, ezekből pedig kétségbeejtő kép rajzolódik ki.

Kiderült, legalább 2150 pedagógust üldözött el a státusztrörvény – Feleennyiről beszélt egy hónapja a Belügyminisztérium

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára bölcsődét avat. Illusztráció: MTI/Bruzák Noémi 

Október elején Rétvári Bence, a belügyminisztréium államtitkára azt nyilatkozta, 1205 pedagógus hagyta ott a tanári pályát a státusztrövény bevezetésekor. Mint az RTL Híradó megtudta, az elmúlt hónapban majdnem megduplázódott ez a szám:

Most már tudjuk, hogy 2150-en vannak összesen, akik távoztak a rendszerből

– nyilatkozta Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvivője a Híradónak.

A szakszervezet kikérte a tankerületi központoktól az adatokat (egyedül a Külső-Pesti Tankerülettől nem kapták meg a vonatkozó számsort), így azt is megtudták, honnan mennyi pedagógust üldözött el a kormány az új jogállással. Kiemelik, hogy a Közép-Pesti Tankerületben csak szeptemberben 103 tanár, egész évben pedig 160 iskolai dolgozó. Budapesten szeptember óta 319 pedagógus hagyta ott a tanítást, egész évben pedig 647 iskolai dolgozóval lett szegényebb az oktatási rendszer.

A Belügyminisztérium úgy reagált: a pedagógusok több mint 99 százaléka az új jogviszonyt választotta. A minisztérium állítja, további 863 új pedagógus is a pályára lépett a státusztörvény szerint szerződve.

Forrás: RTL Híradó

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Minek annyi pedagógus? Van rá igény? Lesz megint vidéki tanító,palavessző,palatábla,10éves korig megtanulja leírni a nevét és elolvasni a fidedz logót,hogy tudja hová kell x-elni szavazádkor,majd mehet a gyárba életfogytigra. Aki tanulni akar,kitörni a nyomorból,azt majd a többiek visszahúzzák tíz körömmel. A valódi tanulás kiváltság lesz,csakis a nerencek fattyainak kiváltsága.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Shikari: Őszintén szólva szólva egy ilyen goromba általánosítás esetén nekem sem éppen áldó ima jut eszembe. csak éppen rossz nevelést kaptam, meg a munkám sem engedte meg, hogy azonnal válaszoljak. Vannak esetek is, amikor felesleges is. Szép álmokat, mosolygós reggelt! :-))
percsi
@Csizmás Kond: "@izéke: Szerintem te elhivatott véleménypiszkáló vagy...ma mindenki pénzért dolgozik, minél többért ha teheti...röviden ennyi, és aki nem hiszi az elhivatott hülye."
Ez így igaz, ezért kellene megemelni a tanárok fizetését, ingyen senki nem dolgozik! A tanárok faragnak szakembert a gyerekekből, ha nincsenek, írástudatlan felnőttek lesznek belőle. A tudás-szakértelem a társadalom egyik pillére, nem pedig a lopás! Ha nem lennének elhívatott hülyék, akkor már összeomlott volna ez az ország, bár már nem sok kell ehhez sem.
Magas bért azok kapnak, akik a hazudozáson és közpénz lenyúlásán kívül semmit nem csinálnak, ezek a paraziták, ki kell őket minél hamarabb írtani:
A sok mellébeszélésbe már ők sem tudják miket hordtak össze-vissza az elmúlt években, miattuk előrehaladás helyett hátrafelé halad az ország. És ezért kapják a milliós fizetésüket. Vírus lepte el szegény országunkat :(
Csizmás Kond
@percsi: ...majdnem így van...mertazért illik megemlíteni azt is hogy addig amíg nem folt hangoztatva a tanárhiány, akkor is ők tanítottak, és azok közül került ki a legtöbb hazájátelhagyó külföldi mosogató, vagy karácsonyfakapáló...
Ez az egész migrációsmozgalom nem a tanárok vétke, bár lehet részük benne de leginkább a soros féle mozgalmak, munkaerővándorlás, diplomások átcsalása más országba mert nekik megéri nagyobb fi9zetést adni ha nem kell a taníttatásukat fizetni stb. ezek azok a tényezők amiért felbolydult a világ, nem törődik semmivel csak a saját pillanatnyi jólétével és ha rászólnak akárár a saját anyja is ellenséggé vállik.
Aki Én
@Őrnagyagyás: ,, így Magyarországot képviselő kormány és miniszterelnökkel szembeni uszító, gyalázó, felháborító kultúrálatlan hangnem miatt, amellyel a választó millióit sértik meg és alázzák meg és ezzel a teljes magyarság tudatot, nem az nem zavarja!"

Te valami olyan mérhetetlenül ostoba suttyó vagy, hogy arra nincsenek szavak.
Minden mondatod arról árulkodik, hogy valami ijesztő módon nem érted mi történik körülötted. Ehhez képest meg van akkora pofád, hogy az döbbenet.
Az meg maga a paródia, hogy te beszélsz uszításról, acsarkodásról.
Egyszer olvasd vissza magad, habár lehet, hogy te sem értenéd azt a sok butaságot, amit sajnos bőlére eresztve szarsz ide napi 24 órában.
percsi
@Csizmás Kond: "azok közül került ki a legtöbb hazájátelhagyó külföldi mosogató, vagy karácsonyfakapáló...
...ma mindenki pénzért dolgozik, minél többért ha teheti."

A kurmány szégyene, hogy egy fontos munkakörben dolgozó diplomás idegenben többet keres mosogatóként. A tanár is pénzért dolgozik, nekik nincs ingyen kenyér, mint vitya és társainak! Jogilag nekik sincs ingyen, csak náluk van a széfkulcs és kiveszik!
Ha tisztességesen megfizetnék a tanárokat, nem mennének el!
A kurmány a vétkes, ők irányítanak, gazdálkodnak 2010 óta, nem visszafelé és másra kellene mutogatni, kenni a bűneiket.
Csizmás Kond
@percsi: ...A világonma tisztességesen csak az van megfizetve aki mást fizet...sőt ,ég az is a pénzért sír...szóval ez a vita kezd átmenni propagandába.
Én amikor diák voltam hallgattam a rádióban, hogy amerikában a munkanélküliek tüntetnek mertkevés a pénz amit nekik ad az állam...akkor az úgy 500-600 dollár volt, nálunk átszámolva egy átlagon felüli havibér...és csodálkoztam, hogy hogy a picsába nem tud egy akkora ingyenösszegből megélni valaki, mert nem számoltam az ottani értékekkel...szóval így kell azt valahogy felfogni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.