A Magyar Honvédség csádi katonai szerepvállalásáról és a veszélyhelyzet meghosszabbításáról is dönthet az Országgyűlés hétfőn, e heti négynapos ülésének első napján.

Orbénk ma döntenek arról, hogy katonai kontingenst küldjünk-e Csádba

A parlamenti honlapon olvasható napirendi javaslat szerint az ülés 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.

A határozathozatalokat követően bizottsági jelentések vitái lesznek. A Magyar Honvédség csádi katonai szerepvállalásáról szóló országgyűlési határozati javaslat alapján a magyar katonák 2025. december 31-ig a Csádi Köztársaság területén egy, legfeljebb 200 fős, a szükséges technikai eszközökkel, fegyverzettel, felszereléssel ellátott katonai kontingensben vehetnek részt egyebek mellett tanácsadási, támogatási és harctéri mentorálási feladatok ellátása érdekében. A veszélyhelyzet 2024. május 23-ig történő meghosszabbítását tartalmazza a szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, illetve humanitárius katasztrófa magyarországi következményeinek elhárításáról és kezeléséről szóló törvény módosítása. A viták után mindkét előterjesztésről zárószavazás lesz, továbbá dönthetnek a Magyarország és Ruanda közötti légi közlekedési megállapodás kihirdetéséről.

Mintegy három órán keresztül azonnali kérdések, interpellációk, majd kérdések is elhangzanak a parlamentben.

A képviselők elkezdik a magyar építészetről szóló törvényjavaslat vitáját. A Lázár János építési és közlekedési miniszter által jegyzett, több mint 280 paragrafusból álló előterjesztés az indoklás szerint átlátható és egységes szabályozást hoz létre. Az új kódex egyik jelentős újítása, hogy rögzíti az építészeti alapelveket, amelyeket a tervek készítése, azok engedélyeztetése, sőt az egész építési folyamat során figyelembe kell venni.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
Én tudom hogy kit kellene küldeni a Csádba!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Giovanni Alba
@Horizont: ma, 08:00
Módosítási javaslat, "Csak a hülyék nem látják" helyett "Ezt egy hülye is tudja".
Ismerős lesz a szöveg, talán így a célcsoport is fel tudja fogni.
csak úgy....
a ..csádba a helyetek,te megalomániás fantaszta !
Eladott Ország
Háborúba nem küldünk se katonát se fegyvert. Igaz? Hazug szarházik. Komolyan úgy viselkedünk, mintha bármiben is nagyhatalom lennénk. Ott vannak a Norvégok: A világ egyik legnagyobb olajmezején ülnek, 1.4 trillió (!) dolláros állami befektetési alapon, és mégis saját magukba fektetnek. Meg demokráciákba. Már ahol lehet. De ne menjünk még ennyire sem messzire: A világ legélhetőbb városa és országa itt a nyugati szomszédunkban. Ők nem küldenek 200 katonát Csádba, nem huzogatják kommunista diktátorok fitymáját, nem szállnak szembe szövetségeseikkel és hitelezőikkel, és működik. Nem csinálnak hülyét magukból, segget a szájukból, nem ideológiai alapon állnak bele ügyekbe hanem józan ész alapon, kompromisszumkészséggel. És működik. Mi meg utol akarjuk érni őket. Csak homlokegyenest a másik irányba indultunk el. Így Romániát sem érjük utol 100 év múlva se. Ha nincs közünk az Ukrajnai háborúhoz, akkor mi a pénisz közünk van Csádhoz? Ez a képregény több mint 80 éves, és mégsem kell semmit megváltoztatnod rajta. Ma éppolyan aktuális, mint a rajzolás napján. ( háború, egészségügyi ellátás, tudományok, oktatás, művészetek)
uploads.disquscdn.com/images/93e5610c6dba964d368ae05034eaa68aff0265a8d1c93a892d59bc57162ccdda.jpg
Eladott Ország
Gálvölgyi-Kern Gyorsreagálású hadtest. Miután kurvára nincs kéznél semmilyen ellenség, ezért csinál egy szalmabáb céltáblát, és a saját hadseregével szemben indít hős csatát ez az operetthuszár. Ez ugyanolyan paranoiás idióta, mint a gazdája a zsírsertés. Mi fax az hogy békekatona? - Dagadék szövege biztos. Minél több a gyakorló elmebeteg a kormányban és az államapparátusban, annál hamarabb lesz vége ennek a rémálomnak. Már várom mi lesz az Orbán Gazsiból. - Tenger nélküli ellentengernagy.
youtu.be/AqZ2e8jbZkU
Lesz majd haderő fejlesztés is. Szittyák sorakozó! Képzeld majd el Böröndi képét, amikor a magyar csodakatonákat nem tudják kimenekíteni Afganisztánból, ugyanis a nemkormánygép grippen kísérettel ment Mauritiusra, mert Orbán kreol konyhára vágyott. A magyar hadsereg olyan, mint a fanször: a területet lefedi, de a behatolástól nem véd meg.
cdn.myshoptet.com/usr/www.sportfit.hu/user/shop/big/37062_csuzli-acecamp-sling-shot.jpg?62e243b6
lampa laz
0rbán, én is tudnék 1 kontingens küldeni 3,14Csádba.
izéke
Orbán,szájer menjen a pi...ros a paradicsom,nem sárga...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.