L. Simon László 2010-től fideszes országgyűlési képviselő, az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának elnöke, 2011 októberétől a Nemzeti Kulturális Alap Bizottságának elnöke, 2012. június 18-tól 2013. február 27-ig a kultúráért felelős államtitkár. A 2016-os Befolyás-barométer szerint ő Magyarország 32. legbefolyásosabb személye. 

Durvul a belharc a Fideszben, vasököllel csapott le a párt: Menesztették L. Simon Lászlót – Csák János nem tűrte, hogy szembeszálljanak vele

2017 óta a Mezőgazdasági Bizottság alelnöke, 2021. július 31-étől a Magyar Nemzeti Múzeum igazgatója volt egészen mostanáig.

Csák János miniszter mint a munkáltatói jogkör gyakorlója a mai napon átadta L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója munkaviszonyának megszüntető okiratát

– áll a tárca közleményében.

A miniszter indokolásában kifejtette, hogy a főigazgató, mivel az intézménytől elvárható jogkövetést elmulasztotta, azt érdemben felhívásra sem teljesítette, olyan magatartást tanúsított, amely a munkaviszonya fenntartását ellehetetlenítette.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium elismeri L. Simon László korábbi érdemeit a kulturális területen végzett tevékenysége során

– zárul a közlemény.

Áll a bál a World Press Photo kiállítás egyik sorozata miatt, amin az LMBTQ-közösséghez tartozó emberek láthatók. A múzeum kirakta a 18+-os táblát, a minisztérium szerint azonban L. Simon nem volt jogkövető érdemi felhívás után sem. A miniszter emiatt döntött a kirúgása mellett.

Forrás: MTI, HVG

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csak Norisz és senki más
Majd L. Simon Elvtár - érdemei elismerése végett - feljebb bukott!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sakk Matt
@kulabombaafityiszre: Ez így van. Ha nem igazolod, hogy nyugdíjas vagy, nem utazhatsz ingyen. A 18 év alattiak hasonlóképpen..igazolniuk kell az ingyenes utazáshoz a fővárosban hogy mennyi idősek.
Nem az ember követeli meg az okmány bemutatását, hanem a jogszabály vagy rendelet. A pénztáros/buszvezető/dohányboltos csak végrehajta. A különbség, hogy az alany részéről ez megtagadható - persue ekkor nincsen kedvezmény.
Sakk Matt
@Nessy: Az még a NER előtti, besúgástól nem rettegő idősuakban volt.
Én továbbra is azt mondom, hogy művészeti szempontokra kellett volna elsimonnak hivatkoznia.
Sakk Matt
@kulabombaafityiszre: Egyébként az ellenőrzés szempontjából lényegtelen, hogy kedvezményről vagy korhatáros tiltásról van szó. Az eljárás ugyanaz. (...moziban hogyan ellenőrzik a korhatáros filmeknél a bejutást?)
De - hasogassuk azt a szőrt ;) - ha még egyszer megfordítjuk, akkor a 18 éven felülieknek kedveznek a fiatalkorúakkal szemben, tehát egy kedvezményre jogosít a korhatár igazolása :)
kulabombaafityiszre
@Sakk Matt: ma, 10:09
Erre már feleskeges bármit írnom.:)
Ezodabasz
@Philip Marlowe: november 6., 14:33 Te egy büdös gyökér vagy! Elnézést mindenkitől a durva szavakért de ez a szemét napifilipke ezt érdemli!..:(Jaa és Nem szégyeled magad te rohadt állat!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.