Ander Balázs (Jobbik) az iskolai lemorzsolódás problémájára hívta fel a figyelmet.

Már csak fáradt sorosozásra futja, amikor a tragikus oktatási- és egészségügyi helyzetről faggatják a kormányt

Szokásos meder: kemény kérdésekre fárasztó hantázás a válasz. Forrás: Pixabay

Szerinte Magyarország sereghajtó az Európai Unióban. Míg Horvátországban 2 százalék, Magyarországon 12 százalék ez az arány, a funkcionális analfabetizmus 40 százalékos. A lemorzsolódó diákoknak igen nehéz dolga lesz a munkaerőpiacon – idézte szavait az MTI.

Javasolta, hogy az általános tudásszint emelésével, nagy hozzáadott értéket teremtő ágazatok preferálásával emeljék fel az országot. Közölte, minőségi közoktatás nélkül nem lesz versenyképes gazdaság. Nem ázsiai migráns munkásokkal kell megoldani a gazdasági kihívásokat – mondta.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára érdemi válasz helyett hisztérikus „elmúltnyolcévezésbe” fogott. Eztán azt állította, hogy a Pisa-mérés szerint tíz év alatt 26-ról 19 százalékra csökkent azok aránya, akiknek az otthonról hozott hátrányok tanulási nehézséget okoznak az iskolában. Hozzátette: a lemorzsolódással veszélyeztetett tanulók aránya 2020/2021-re 7,1 százalékra csökkent.

Orosz Anna (Momentum) a kórházi fertőzések miatt bírálta a kormányt. Hangsúlyozta: a hivatalos adatokhoz képest jóval magasabb lehet a kórházi fertőzések száma, mert az intézmények sokszor nem végzik el a szükséges vizsgálatokat vagy nem jelentik a fertőzéseket a hatóságok felé. Értékelése szerint a helyzeten az ápolók létszámának emelése, kézfertőtlenítők elhelyezése, az egyágyas kórtermek arányának növelése és a transzparencia segítene. Azonban a fideszes kormány ehelyett titkolózik, a civileknek és a sajtónak úgy kell kiperelni a kórházi fertőzésekre vonatkozó adatokat – tette hozzá. Szerinte a kormány "tétlenül nézi, hogy emberek feleslegesen szenvednek, ne adj isten meghalnak a kórházakban", sőt, azokat vádolja rémhírterjesztéssel, akik megpróbálják az igazságra felhívni a figyelmet.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára szerint a momentumos képviselő nem a saját gondolatait olvasta föl, hanem a "Soros-média birodalom" egyik "propagandacikkének" tételmondatait ismertette, azzal a céllal, hogy hátha "tudnak kormánnyal szemben valamiféle ellenzéki aktivitást mutatni".

Komjáthi Imre (MSZP) szerint a fideszes kormány nem készült fel arra, hogy a következő időszakban több százezer külföldi vendégmunkás érkezhet Magyarországra. Nem terveznek azzal, hogy ezeknek az embereknek egészségügyi vagy szociális ellátásra lesz szüksége, hogy lakniuk kell valahol, és hogy kezelni kell majd a munkaügyi, munkavédelmi és üzemegészségügyi kihívásokat is – sorolta.

Szerinte az egészségügyi rendszer már most sem bírja a nyomást, az újonnan érkezők pedig területileg sem fognak arányosan eloszlani, így egyes helyeken extra terhelésre lehet számítani.

Fónagy János az építésügyi tárca államtitkára úgy reagált: éppen azért vonták vissza a saját, vendégmunkásokkal kapcsolatos törvényüket, mert úgy ítélték meg, hogy ezt nem szabad a vendégmunkások szűken vett munkaügyi, foglalkoztatási kérdéseire korlátozni, hanem az egész idegenrendészeti kérdést egyben kell szabályozni.

Forrás: MTI
Fotó: MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A Gyurcsányozásba már a Momentumos Donáth Anna is beleállt. A messiásokkal már Donáth' lehetne rekeszteni! Ennek eredményeként még annyi egyénit sem fog nyerni az ellenzék, mint 2022-ben. “Donáth Anna: Nincs messiás, munka van .” Annácska! Munka van?! Remek! Szóval, nem balettozva kell hányni a rizsát, hanem akkor valami érdemi munkát végre letenni az asztalra! “ Nem elég a jóra vágyni, a jót akarni kell! És nem elég akarni, de tenni-tenni kell!” Vezessük új útra Magyarországot, Donáth Anna
uploads.disquscdn.com/images/60e017c451c3630df6289e9f852004a9d20d384269af092fdcac653095c055bc.jpg?w=800&h=646
“ Nem elég a jóra vágyni, a jót akarni kell!" ( Váci Mihály)
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/343642036_223623500282669_1267664720807475174_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=1FvF0hpqicgAX9sxsfh&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfBuuGLco3O1EhhnrxR90m195jGjsdVBC0mFQcq6KGl7ZA&oe=654E2D0E
Winston Churchill, mondta cca. nyolc évtizede, hogy: “Nem ígérhetek mást, csak vért, erőfeszítést, verítéket és könnyeket”
Engem az érdekelne, hogy hogyan fogunk kormányt váltani 2026-ban. Az minket is Anna! Mesélj, kedves bő élettapasztalattal felvértezett „pelenkás cociológos”. Az ellenzéki oldalon tehetségtelenek és politikai hullák versenyeznek a maradék moslékért. Be jó lenne tudni pl., vajon milyen Magyarországot szeretnének. Eközben kormányoldalon kleptokrata szájnyalogató beteg, frusztrált, és gátlástalan amorális elmebeteg ránt minket a sötétébe. Azt kellene a Momentumnak bizonyítani, hogyan akar kormányt váltani, mit tesz ezért, nem másik ellenzéki pártot kritizálni. Tessék jobbnak lenni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@csak úgy...: Ajánlom figyelmedbe Orwell Állatfarm c. regényét! Napóleon, a disznó, kisajátította a hatalmat, és birkák támogatták leginkább. Minden nap újabb rendeleteket rakott ki az ólajtóra, amire a birkák lelkesen bégettek.
Nanya
@csak úgy...: @lusta: A legnagyobb probléma az ,hogy az ellenzéki pártok egyenként = "pozitív nulla "
Csak mondom : Összefogni az ördöggel is ! NYERNI ! Mert bárki,CSAK EZEK NE !
lusta
@Nanya, @Nessy: Gyakorlatilag nincs olyan fórum, ahol a lengyel példával ne jönnék. A pisiorkik leváltása volt a legfőbb cél, hogy a lengyeleknél is visszaáljon a jogállam. A történet megértéséhez egy kis visszatekintés, hogy a hazai ellenzék egyes erői? is értsék a lényeget. Az egész még 2005-ben kezdődött. A baloldal ellenében a választásokon két erős jobboldali párt küzdött. A Tusk vezette PO is az OberKaczor vezette Pisiorkik. OberKaczor nyert és a korábban olyan isten nincs, hogy én velül koalícióra lépek pártokkal kormányt alakítottak a pisiorkik. Mindenféle jogállamot nélkülöző módszerrel kicsinálták a koalíciós partnereiket, ami 2007-ben előrehozott választáskoat eredményezett, amit Tusk vezette PO nyert és 8 évig volt hatalmon. A baloldal akkor is kőkeményen harcolt a jogállamot jobban tisztelő PO ellen. Nyolc év után a pisiorkik nyertek és ők az eddigi nyolc évük alatt a magyar mintát követve, a budapesti gyors megérkezett Varsóba, volt a mondás, a jogállamiságot csak játékszernek tekintették. Ezeket csak összefogással lehetett elzavarni. Az összefogás nem ideológiai alapon jött létre, hanem a jogállamiság betartásának, visszszerzésének igénye kovácsolta össze a z ellenzéki pártszövetségeket. A három pátszövetség ezt tekintette a legfontosabbnak és nem egymás lejáratásával voltak elfoglalva. A kutyát nem érdekelte a személyes hozzáállás, a múltbeli egyéni, pártszereplés, egyedül a pisiorkik elzavarása volt a cél.
Vissztérek a hazai ugarra. Tetszik, nem tetszik, a DK és Gyurcsány jelenleg a demokratikus ellenzék toronymagas legerősebbje. Nem behódolva, de hozzájuk becsatlakozva, mint a lengyelknél, már most el kell kezdeni az erős együttműködést. Annácska, ha nem akarja az ellenzék erejét leamortizálni, elgondolkodhatna a megnyilvánulásainak lényegén.
Nessy
@lusta: Ez nálunk nem megy!Minden kis pártvezére úgy gondolja, hogy zsebébe a marsallbot, és önállóan akarja magát megméretni. Nem ok nélkül van egy fordulós választás, és az összes töredék szavazatot a fidesz viszi.Plusz a legutóbb is ötszázezer ellenőrizetlen határon túli levélszavazat. Így sikerült nekik elérni az összes szavazat 50%-át, ami a saját, állandóan módosított választási törvényük alapján 2/3 lett. Ezt az inkorrekt kampánnyal fűszerezve, tisztességes úton nem lehet leváltani.
lusta
@Nessy: Szerintem meg le lehet, de valóban az önjelölt Messiásokat ki kell lőni a Holdra. Tetszik, nem tetszik, be kell állni a DK és Gyurcsány mögé. Miután nem vagyok egyik pártnak sem a tagja, sem a szimpatizánsa, hideg kalkuláció és a nemzetközi tapasztalatok vezetik a gondolataimat. Általában erre az a válasz, hogy a választók nem kérnek belőlük. Az egy másik kérdés, hogy senki sem tudja megindokolni a miértet, csak a föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk mantráját ismétlik. Na tehát, a kis pártocskáknak és híveiknek meg kell egyezniük, mert van miről, hogy a jelenlegi pofátlanul uralkodó banda börtönbe száműzées után mit és hogyan valósítanak meg az új együttfogás kormányában. Már most el kell kezdeni ezt a munlát és a választóikban, a híveikben tudatosítani kell, hogy lehet a DK-t és Gyurcsányt útálni, de végül mit is akar a mezei kis párt híve? továbbra is a jelenlegi rezsimbe akar nyűglődni? Azt akarja, hogy a családtagjai a pusztuló nyugaton kerssék a jövőjüket és a helyükre tömegével hozzák a bevándorlókat? Úgy gondolja, hogy a Gyurcsány útálata fontosabb neki, mint, hogy Kína gyarmata legyünk? Ha mindezek után továbbra is fenntartják, hogy ők bizony akkor se, hát gyerekek, innentől kezdve kuss a sorsotok.
Peller Anikó
@lusta: "Annácska, ha nem akarja az ellenzék erejét leamortizálni, elgondolkodhatna a megnyilvánulásainak lényegén."

Annácska, a kurvaanyádat. Ezt már eljátszotta a makizé is, 0%-os eredménnyel. A botka is, 0%-os eredménnyel. Az elempés kisasszony is, 0%-os eredménnyel.

Biztosan volt köztük olyan is aki komolyan gondolta, hogy a 0%-os támogatottságával majd ő veri le a sakktábláról a báncgányt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.