A szegénységben és társadalmi kirekesztettségben élők számának jelentős növekedésére hívta fel a figyelmet az MSZP szerdán.

Korózs Lajos, az ellenzéki párt alelnöke online sajtótájékoztatóján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatait elemezve kifejtette:

mintegy 20 százalékkal nőtt a szegénységben és társadalmi kirekesztettségben élők száma, amely így csaknem eléri a kétmilliót.

Magasabb lett a relatív szegénységi küszöb alatt élők száma, nőtt a gyermekszegénység, dinamikus növekedést mutat az előző év azonos időszakához képest a nyugdíjasok szegénységi rátája és emelkedtek az egyenlőtlenségi mutatók is.

Egyedül a nagyon alacsony munkaintenzitású háztartások száma csökkent – jegyezte meg.

"Nagyon sötét jövő vár a következő hónapokban a magyarokra" – Ez lenne a családbarát kormány? A gyerekeknek már a negyedét fenyegeti szegénység Magyarországon

 A fotó illusztráció. Pixabay cco

Az ellenzéki politikus külön kitért az észak-magyarországi régióra, ahol minden harmadik ember szegénységben él. Az egész országtól leszakadt ez a térség, a szegénységi ráta mintegy 32 százalékos – mutatott rá, hozzátéve:

a romák több mint 60 százaléka szegénységben, közel fele mélyszegénységben él.

A szocialista politikus szólt arról is, hogy a KSH legújabb adatai szerint januártól szeptemberig 9,3 százalékos volt a kiskereskedelmi forgalom csökkenése. Az élelmiszert és vegyes cikkeket árusító üzletekben is kisebb volt a forgalom, és ez igaz a nem élelmiszereket árusító üzletekre, az üzemanyag-kiskereskedelemre egyaránt.

Gyógyszerre és gyógyászati segédeszközökre többet, könyvekre, bútorra, számítástechnikai eszközökre vagy cipőre egyre kevesebbet költenek az emberek az előző év azonos időszakához képest

- közölte Korózs Lajos.

"Nincs ez így jól", a héten ez már a harmadik lesújtó statisztikai adat – összegzett, és úgy fogalmazott: nagyon sötét jövő vár a következő hónapokban a magyarokra.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SÍva
De azért szüljetek sok gyereket a semmire! Azt hiszi a "tisztelt" kormány, hogy levegőből lehet gyereket nevelni? Ez az egyik! A másik viszont az, hogy nem az ország a hibás azért, hogy a "romák" leszakadnak! Nem szabad engedni a gyerekvállalást fiatal korban és tanulásra kell ösztönözni őket és azután munkára. Ne a segélyt várják már állandóan! Ez a pátyolgatás nem vezet jóra! És hová is tünt az a rengeteg pénz ami a felzárkóztatásukra lett a ORÖ-nek meg a hasonló szervezeteknek kiosztva?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SÍva
De azért szüljetek sok gyereket a semmire! Azt hiszi a "tisztelt" kormány, hogy levegőből lehet gyereket nevelni? Ez az egyik! A másik viszont az, hogy nem az ország a hibás azért, hogy a "romák" leszakadnak! Nem szabad engedni a gyerekvállalást fiatal korban és tanulásra kell ösztönözni őket és azután munkára. Ne a segélyt várják már állandóan! Ez a pátyolgatás nem vezet jóra! És hová is tünt az a rengeteg pénz ami a felzárkóztatásukra lett a ORÖ-nek meg a hasonló szervezeteknek kiosztva?
Eladott Ország
@Philip Marlowe: A fidesz lecseréli a lakosságot, a magyarok elmennek nyugatra, helyükre pedig ázsiaiakat telepít be a kormány, mert már nincs aki dolgozzon. Nem kell ide Trianon elég a fidesz, hogy országhatár válasszon el jelentős mennyiségű magyart az anyaországban maradt gyökerektől. Orbán belterjes nemzeti politikája - minden mutató szerint - demográfiai zsákutcába vezetett. Csak a kiccalád’ a lényeg, a többi járulékos veszteség. Ez az ország elesett, és elveszett, és teljesen megértem azokat, akik elhagyják ezt a pöcegödröt, és szegényházat, amivé tették Magyarországot Orbánék! 2016-os statisztika szerint a Magyarországon anyakönyvezett újszülöttek 1/6-a külhonban született, azóta nem nagyon teszik közzé. A kivándorlási hullám csak fokozódni fog, és egyre kevesebben fognak visszatelepülni Magyarországra, ez borítékolható! És ez köszönhető a politikai, társadalmi, és főleg a gazdasági helyzet romlása, és súlyossága miatt! A bérek nálunk a legalacsonyabbak az Unióban ,csak Bulgária van mögöttünk amiből nem lehet eltartani tisztességesen egy családot! És a brutális inflációról még nem is beszéltem ,amiben már tényleg elsők vagyunk az élelmiszer, és a rezsiárak szinte már megfizethetetlenek! És a felcsúti pszichopata lótolvaj diktátor akkumulátorgyárnagyhatalommá akarja tenni az országot, csak ott magyar melosók nemigen fognak dolgozni hugyér-szarér, ezért egy csomó külföldi munkást, főleg Dél-Ázsiából fognak betelepíteni, akik minden ótvar munkát bagóért elvégeznek! Én megértem az el, és kivándorló honfitársaimat, sokan vannak Angliában, Németországban, és Ausztriában, és jól érzik ott magukat, és nem szenvednek semmiben sem hiányt! Pár évvel ezelőtt óriási bukta volt a "gyere haza fiatal" projekt, akik hazajöttek vagy 50-en fél év múlva fejvesztve menekültek vissza oda, ahonnan hazajöttek, mert majdnem éhenhaltak ebből a kurva "magas" magyar fizetésből! Mert Magyarország sajnos nem előre megy hanem csirkefar (HÁTRA)!
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 15:20 ♣ Illiberális fidesz barma: Magyarország népessége a tömeges bevándorlás ellenére gyorsuló ütemben csökken. A politika, különösen orbán és BŰNtársai miatt az utóbbi kb. 20 évben akár 1,5 millió költözött másik országba, mert azt tapasztalják, hogy Orbán hazudik, amikor pl. Istent, hazát, családot emleget.
Magyarország népessége a tömeges bevándorlás ellenére gyorsuló ütemben csökken. A politika, különösen orbán és BŰNtársai miatt az utóbbi kb. 20 évben akár 1,5 millió költözött másik országba, mert azt tapasztalják, hogy Orbán hazudik, amikor pl. Istent, hazát, családot emleget.
twitter.com/tamas_tamas/status/1696858399932141849/photo/1
SÍva
@Horizont: Pedig őket támogatják kedvező kamatozású csokkal! Egyébként azok sem mernek gyereket vállalni akik egy kicsivel is stabilabban állnak mert nem tudják mit hoz a jövő! Elveszíti a munkahelyét és kénytelen felélni a tartalékait és ha ne adj Isten még hitele is van akkor jön a végrehajtó maffia és mehetnek az ócsai lakóparkba gyerekestől! :(
SÍva
@KisTehen: Ez egy jó döntés volt akkor de nem tudni miért nem vált be jobban!
szaboria1
Ahol a sok szegény él ott a környéken munka lehetőség sincs.
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 15:40 ☻ Tájékoztatlak, hogy utoljára kisdobos és úttörő voltam, a KISZ-t már kihagytam az életemből és a jelenlegi pártosodást is. Egyébként nem kell ahhoz baloldalinak lenni, hogy utáld a fideszt! A tények makacs dolgok, a kivándorlás is, és a magyar munkabérek tönkreb@szása , ami dagadt gecinek is érdeke, mivel a maffiaállam a legnagyobb munkáltató utána a kolostodisznó strómanjai! Szarik ő a nép nyomorára! 700 ezerrnél is több magyar él külföldön. A legtöbben, 220 ezren Németországban laknak. 2020 óta egyre többen vándorolnak ki. Igen, az utóbbi 3-4 évben belehúztak, 2020-ban még ez az adat kb félmillió volt az orbánvészkorszak exoduszáról... De már úgy is a magyar történelem legnagyobb exodusza volt! Mára már egymillióra nőtt e szám, és eme, orbánnáci zsarnokság miatt elmenekült magyarok kb fele fiatal. És már nem csak a fiatalok. A "hanyatló" Nyugat egyre vonzóbb a magyarok számára. Elegük van a lépten-nyomon hangoztatott dübörgő "Keletből". Ehhez még hozzá kell számolni azt a tényt hogy kivándorolt pároknak bizony már ott kint született 1-2 gyereke.
twitter.com/Atlatszo/status/1706234762514342137/photo/1
atlatszo.hu/adat/2023/09/25/700-ezernel-is-tobb-magyar-el-kulfoldon-2020-ota-egyre-tobben-vandorolnak-ki
Nessy
@Philip Marlowe: Tudja, fentről , szolgálati autóból, protokoll látogatáson nézve minden nagyon szép, minden nagyon jó! Csak onnan nem látszik a valóság, ami már nem ilyen szép! Szegénységről beszélnek? Ó, ez olyan mulatságos,! Jó szórakozást!
jáger laszló
Felénk már 17 órakör beköszönt a sötétség én másnap reggel 6 óráig tart!!
Erről ennyit!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
telegdilaci
@Horizont:Nem az LMBTQ-törvény védi meg a mély szegénységben élő gyermekeket,hanem a kormánynak áll szenteskedés helyett arra kellene pénzt és energiát fordítani hogy a XXI-századi Magyarországon ne legyen egy éhező Gyermek sem,ENNYI!
gina
@Őrnagy: Te alja szemét nem véletlen ilyen szemetek imádják a zsiros tolvaj cigányt mint te is, van pofád te román cigány

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.