A szegénységben és társadalmi kirekesztettségben élők számának jelentős növekedésére hívta fel a figyelmet az MSZP szerdán.

Korózs Lajos, az ellenzéki párt alelnöke online sajtótájékoztatóján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatait elemezve kifejtette:

mintegy 20 százalékkal nőtt a szegénységben és társadalmi kirekesztettségben élők száma, amely így csaknem eléri a kétmilliót.

Magasabb lett a relatív szegénységi küszöb alatt élők száma, nőtt a gyermekszegénység, dinamikus növekedést mutat az előző év azonos időszakához képest a nyugdíjasok szegénységi rátája és emelkedtek az egyenlőtlenségi mutatók is.

Egyedül a nagyon alacsony munkaintenzitású háztartások száma csökkent – jegyezte meg.

"Nagyon sötét jövő vár a következő hónapokban a magyarokra" – Ez lenne a családbarát kormány? A gyerekeknek már a negyedét fenyegeti szegénység Magyarországon

 A fotó illusztráció. Pixabay cco

Az ellenzéki politikus külön kitért az észak-magyarországi régióra, ahol minden harmadik ember szegénységben él. Az egész országtól leszakadt ez a térség, a szegénységi ráta mintegy 32 százalékos – mutatott rá, hozzátéve:

a romák több mint 60 százaléka szegénységben, közel fele mélyszegénységben él.

A szocialista politikus szólt arról is, hogy a KSH legújabb adatai szerint januártól szeptemberig 9,3 százalékos volt a kiskereskedelmi forgalom csökkenése. Az élelmiszert és vegyes cikkeket árusító üzletekben is kisebb volt a forgalom, és ez igaz a nem élelmiszereket árusító üzletekre, az üzemanyag-kiskereskedelemre egyaránt.

Gyógyszerre és gyógyászati segédeszközökre többet, könyvekre, bútorra, számítástechnikai eszközökre vagy cipőre egyre kevesebbet költenek az emberek az előző év azonos időszakához képest

- közölte Korózs Lajos.

"Nincs ez így jól", a héten ez már a harmadik lesújtó statisztikai adat – összegzett, és úgy fogalmazott: nagyon sötét jövő vár a következő hónapokban a magyarokra.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SÍva
De azért szüljetek sok gyereket a semmire! Azt hiszi a "tisztelt" kormány, hogy levegőből lehet gyereket nevelni? Ez az egyik! A másik viszont az, hogy nem az ország a hibás azért, hogy a "romák" leszakadnak! Nem szabad engedni a gyerekvállalást fiatal korban és tanulásra kell ösztönözni őket és azután munkára. Ne a segélyt várják már állandóan! Ez a pátyolgatás nem vezet jóra! És hová is tünt az a rengeteg pénz ami a felzárkóztatásukra lett a ORÖ-nek meg a hasonló szervezeteknek kiosztva?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
Ahol a sok szegény él ott a környéken munka lehetőség sincs.
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 15:40 ☻ Tájékoztatlak, hogy utoljára kisdobos és úttörő voltam, a KISZ-t már kihagytam az életemből és a jelenlegi pártosodást is. Egyébként nem kell ahhoz baloldalinak lenni, hogy utáld a fideszt! A tények makacs dolgok, a kivándorlás is, és a magyar munkabérek tönkreb@szása , ami dagadt gecinek is érdeke, mivel a maffiaállam a legnagyobb munkáltató utána a kolostodisznó strómanjai! Szarik ő a nép nyomorára! 700 ezerrnél is több magyar él külföldön. A legtöbben, 220 ezren Németországban laknak. 2020 óta egyre többen vándorolnak ki. Igen, az utóbbi 3-4 évben belehúztak, 2020-ban még ez az adat kb félmillió volt az orbánvészkorszak exoduszáról... De már úgy is a magyar történelem legnagyobb exodusza volt! Mára már egymillióra nőtt e szám, és eme, orbánnáci zsarnokság miatt elmenekült magyarok kb fele fiatal. És már nem csak a fiatalok. A "hanyatló" Nyugat egyre vonzóbb a magyarok számára. Elegük van a lépten-nyomon hangoztatott dübörgő "Keletből". Ehhez még hozzá kell számolni azt a tényt hogy kivándorolt pároknak bizony már ott kint született 1-2 gyereke.
twitter.com/Atlatszo/status/1706234762514342137/photo/1
atlatszo.hu/adat/2023/09/25/700-ezernel-is-tobb-magyar-el-kulfoldon-2020-ota-egyre-tobben-vandorolnak-ki
Nessy
@Philip Marlowe: Tudja, fentről , szolgálati autóból, protokoll látogatáson nézve minden nagyon szép, minden nagyon jó! Csak onnan nem látszik a valóság, ami már nem ilyen szép! Szegénységről beszélnek? Ó, ez olyan mulatságos,! Jó szórakozást!
jáger laszló
Felénk már 17 órakör beköszönt a sötétség én másnap reggel 6 óráig tart!!
Erről ennyit!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
telegdilaci
@Horizont:Nem az LMBTQ-törvény védi meg a mély szegénységben élő gyermekeket,hanem a kormánynak áll szenteskedés helyett arra kellene pénzt és energiát fordítani hogy a XXI-századi Magyarországon ne legyen egy éhező Gyermek sem,ENNYI!
gina
@Őrnagy: Te alja szemét nem véletlen ilyen szemetek imádják a zsiros tolvaj cigányt mint te is, van pofád te román cigány

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.