A magyar kormány térfelén pattog a labda az EU-pénzek ügyében – jelentette ki kedden Johannes Hahn, az Európai Bizottság költségvetési biztosa.

Durva: az uniós pénzek csak ekkor érkezhetnek meg – Mégsem olyan fényes a helyzet

Fotó: 123rf.com

A DK szerint elképzelhető, hogy ha a magyar kormány továbbra is így folytatja a tárgyalásokat, akkor csak 2025 elején érkezhetnek meg az uniós források. A Fidesz EP-képviselője szerint viszont a Bizottság támaszt újabb és újabb feltételeket, ez akadályozza, hogy megérkezzenek az EU-s támogatások és hitelek. Bod Péter Ákos volt jegybankelnök szerint, ha sokáig tart a késlekedés, annak adóemelés lehet a vége

- számol be az Atv.hu.

„Soha nem az volt a cél, hogy megbüntessük Magyarországot, hanem az EU pénzügyi érdekeit akartuk megvédeni a jogállamisági problémákkal szemben” – mondja egy felvételen Johannes Hahn uniós biztos, amit a DK tett közzé.

A költségvetésért felelős EU-biztos azt is elmondta: a labda Magyarország térfelén pattog a források ügyében, illetve cáfolta azokat a sajtóértesüléseket is, melyek szerint 13 milliárd eurót idén feloldhat az Európai Bizottság.

„Elsősorban igazságügyi reform ügyben várnak további válaszokat a magyar kormánytól”

- mondta az ATV híradónak az ülésen részt vevő Rónai Sándor. A DK EP-képviselője szerint a Bizottság azzal elégedetlen, hogy továbbra sem látja garantáltnak az intézményi függetlenséget Magyarországon.

Forrás: Atv.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
qunta
@Peller Anikó: Igazad van. A brüsszelieknél és általában a ny-i politikusoknál hazugabb, aljasabb féreg nemigen van /azért akd pl zselé, kulabá stb/.
Peller Anikó
@Órnagy: Nincs neked valami gyermegbetegséged? Valami visszamaradott fitymaszűkölet vagy gyermekagybénulás. Tik tok, tik tok, lejár az időtok és leesik a kedves propagandista állatok.
Béla333
Ha nem lép be a maffiakormány az Uniós ügyészség szervezetében és arra sincs garancia, hogy a folyamatosan, szisztematikusan ellopott Uniós pénzek ügye Magyarországon korrekten kivizsgálásra kerül, akkor inkább ne is küldjenek semmiféle pénzt!
Béla333
"Az ukrán Telegraf most arról ír, az Európai Bizottság nem kíván kompromisszumot kötni az Ukrajnának nyújtandó támogatás kérdésében. A lap az EUobserver cikkére hivatkozva azt írja, Johannes Hahn, az Európai Bizottság pénzügyi biztosa szerint Budapest nem tudja majd megzsarolni az Európai Uniót.
Hahn megjegyezte, hogy az EB rendelkezik olyan megoldásokkal, amelyekkel Budapest támogatása nélkül is el lehet érni a költségvetés módosításának jóváhagyását.
Találhatunk olyan megoldást, amely csak 26 uniós tagállamot érint. Késedelmek lehetnek, ha különböző intézkedéseket kell hoznunk. De a végén biztos vagyok benne, meggyőződésem, hogy nem fognak megállítani bennünket – jelentette ki.
index.hu/kulfold/2023/11/09/ukrajna-europai-unio-magyarorszag-orban-viktor-europai-bekekeret-haboru-orosz-ukran-konfliktus/

Már megint csak a pofára esés, jönnek a sallerok, meg a kokik?!
Béla333
"“Ezt úgy kell csinálni, hogy az Európai Unió költségvetése a csőd szélén áll. Azt kéri a tagállamoktól, hogy fizessünk be mintegy 100 milliárd eurót, és módosítsuk a hétéves költségvetést. De ahhoz egyhangúság kell. És akkor tartani kell a zsákot, és kész. Ez van. Így. Ez a terv” - vezette le Orbán Viktor, hogyan juthat hozzá Magyarország az EU-s pénzekhez. "
www.atv.hu/belfold/20230725/ez-a-terv-igy-zsakolna-be-orban-viktor-brusszeltol-a-nekunk-jaro-eu-s-penzt

Aljas kis pávatáncosunk a saját lábára lépett...??? Kihagyják minden jóból és már lopni sem lehet...???
Ezodabasz
@Őrnagy: Te szerencsétlen barom! Túl sokat pofázol és nem látszik hogy miért/kiért? Ez a munkád te idióta sorkatona?! Kibasztak a frontra megdögleni? Szarrá égeted magad nem tudom miért, de sejtem kinek az érdekében...
Nem állsz be senkik mőgé??? Akkor ki a fasz mőgé álltál be egy semmi propagandát terjeszteni ? Neked ez sem jó meg az sem...Akkor mi a faszt akarsz sutyerák? Mi a "te" tiszta véleményed??? Ez sem derült ki még te hugyagyú gyagyás! Vállald fel a véleményed/hovatartozásod vagy kussolj!
Vili?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.