Az uniós tárgyalások miatt késlekedik a Fidesz putyinista mintára kiagyalt szuverenitásvédelmi törvényjavaslatának parlamenti benyújtásával.Míg az uniótól koldul, nem meri beterjeszteni orosz mintára kiagyalt törvényét a Fidesz

Kocsis Máté putyinista törvényt készül fabrikálni. Forrás: Youtube

A tervezet független sajtót zaklató része egyelőre nem hangsúlyos, de ez nem zárja ki, hogy a végleges változatba ne kerülhetnének bele erős kitételek.

Az október 23-án Görögországban, Bayer Zsolttal nyaralgató, de a közösségi oldalán budapesti megemlékezésről készült fotót villantó Kocsis Máté frakcióvezető szeptemberben jelentette be, hogy a kormány úgynevezett szuverenitásvédelmi törvénycsomagot nyújtana be azon politikusok, pártok, civil szervezetek és médiaszolgáltatók ellen, amik külföldi finanszírozásból is szereznek támogatást. Ennek részeként új állami szervet hoznának létre, a gránitszilárdságú, tizenvalahanyadszor módosított Alaptörvényük mellett a büntető törvénykönyvet is módosítanák.

A szuverenitásvédelmi törvény lényegében a külföldi támogatás elfogadásának tilalma – írja a hvg.

A parlamentnek alárendelt szerv vezetőit az államfő nevezné ki, és Állami Számvevőszékhez hasonlóan szankcionálnák a választásokon jelöltet állító pártokat, támogató civil szervezeteket, veszélyt jelentő sajtótermékeket, és időnként a nyilvánosság előtt számolnának be az adatgyűjtésükről. A fideszes kormány először 2014-ben ugrott neki a „külföldről támogatott” magyar civil szférának az Ökotárs-ügyben, – a vegzálásoknak, házkutatásoknak, lejárató kampányoknak nem lett eredménye, végül semmilyen etikátlanságra, törvénytelenségre nem derült fény –

néhány évvel később pedig megszületett, majd kimúlt-átalakult a civiltörvény, ami garantálta a magyar civil szféra máig tartó démonizálását – írja a 444.

Eleve jó kérdés, hogy mit kell és mit lehet szuverenitáson érteni egy olyan országban, ami maga mondott le a jogai egy részéről az EU- és a NATO-csatlakozással. De ennél gyakorlatiasabb problémákkal is szembe kellett nézni a paragrafusok megszövegezésénél: például azzal, hogy a külföldi pénzek esetében hol van az az értékhatár, amit meghaladó összeg elfogadása már kimeríti a „hazaárulás” fogalmát.

A Stop Soros jogszabály az adóévi 7,2 millió forintot meghaladó külföldi juttatásban részesült szervezeteket bélyegezte meg „külföldről finanszírozott szervezet” címkével, és kötelezte őket, hogy ezt tüntessék fel minden nyilvános megjelenésüknél, kiadványokban, szereplésekkor az adományozóik nevével együtt.

Forrás: hvg, 444
Fotó: Youtube

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az Orbán rezsim a Kádár rendszert másolja a közmédia uralásával, az oktatás központosításával, az önkormányzati jogok kiüresítésével stb. A cél feltehetőleg az, hogy a kormány bírálatát valamely jogi formula szerint hazaárulásnak lehessen minősíteni. Magyarország volt a KGST legvidámabb barakja, most az EU legszomorúbbja , legszegényebb, legnyomorultabbja lesz. Az orosz igazságügyi minisztérium ismertette azokat a kritériumokat, amelyek alapján hazai újságírókat, civileket „külföldi ügynöknek” lehet nyilvánítani. Valami ilyesmire számíthatunk nálunk is. Kocsis Máté: "Támadás alatt állunk" Az agyad, az. Már az ábécé meg az egyjegyű szorzótábla óta túlterheléses támadás alatt áll. Kocsis szerint a javaslat célja, hogy „megnehezítsék azoknak a dolgát, akik külföldön dollárért árulják hazánkat. Ex MIÉP-es demokrata " Csokis’ Máté akik rubelért árulják a hazát azoknak mi jár?! Orbán: „Mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk.” ( Orbán, 2018. 09.11. Strasbourg)
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/300970980_3214766555451623_2107305230516274593_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=hSGFknMbt0AAX-SiJkf&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfBnCKUZ_8q9x8fmeHSRrCUmv6LhBdBMdKFpVmbX2KI-DQ&oe=655065F8
A geci román cigány az évszázad legnagyobb hazudozója! Orbán és a becsület nem születtek egy napon. A becsületről fogalma sincs, a " hazát" meg már rég sikerült padlóra tennie. Ne azt nézzétek amit mond...
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/269803825_1250866548726583_4291711148161287537_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=ddeBwDH09JIAX_JAg5U&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfACvk7sC4qMoF0aCxOMa_y17_doMQcOZVzLgMeCeO_bBw&oe=6550CFE1
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
Csak az nem jön át, aki nem akar – a határkerítésbe vágott kapukon ki-be járnak az embercsempészek
www.youtube.com/watch?v=-seQA-Nlg0o
justhpeter
A söpredék érzi a vesztét. Ám odáig még nem jutott el, hogy feladja, pedig ha leviszi a gödör aljára az országot mindnyájan vesztünk. Nekünk nem lesz felfelé, nekik meg nem lesz kegyelem.
Aki Én
@Philip Marlowe: @Pegero: Két buta kretén, ti miért nem a saját családotoknak hazudoztok folyton, miért nem ott keveritek a szart?
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 13: 00 Az EU nem a'la carte, ahol tetszés szerint választunk az étlapról, hanem vannak jogok és kötelezettségek is mint bármely klubban, amit Orbán és kleptokrata bűnszervezete nem hajlandó tudomásul venni, az asztal közepére szarik, a terítőt meg szalvétának használja. Az EU 27 tagálamból áll, amely érdek és értékszövetség is. Érdekes mindenki hülye csak a fidesz a helikopter. Minden EU tagállam megkapta az EU forrásokat, kivéve Orbanisztánt.' ("Eldőlt, hogy Lengyelország a teljes előirányzott összeget, azaz mind a 35,4 milliárd eurót megkapja. Ebből 23,9 milliárd euró vissza nem térítendő támogatás és 11,5 milliárd euró kölcsön"). A cigány geci, pedig csődbe viszi és eladósítja az országot Kína felé, pedig tanulságul szolgálna Montenegró és Sri Lanka, néhány afrikai ország esete...
mfor.hu/cikkek/makro/kina-hitel-fudan-egyetem-budapest-belgrad-vasutvonal-adossag-adossagcsapda-adossagspiral.html
Peller Anikó
@Tehén: Úgy érted nektek jár ugye? Te tényleg egy buta seggfejű tahó vagy.

Nemhogy nektek nem jár, hanem magyarországnak sem jár ha nem teljesülnek a jogállamiság feltételei. Az pedig nem teljesülhet, mert akkor bukna az a buktatahó csirkefogó lopó meszetek is. Nem jár automatikusan te nyomorult marha.

@másik barom: Nem.
Aki Én
@Philip Marlowe: nem az a kérdés, hogy jár-e.
Az a kérdés, hogy ellopja-e a gazdád.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.