Hét percen át foglalkozott a Tények Plusz a „magyar innovációval”, aminek Dzsudzsák az arca.

Milliós bírságot ért a TV2-nek, hogy Dzsudzsák Balázzsal reklámoztak egy italport a híradóban

Kép: TV2

3,9 millió forintos bírságot szabott ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a TV2 és a tenyek.hu médiaszolgáltatójára burkolt kereskedelmi közlemény sugárzása miatt – közölte az NMHH kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel. A hivatalos közlemény így szól:

Állampolgári bejelentés nyomán indított hatósági eljárást a médiatanács a Tények Plusz június 12-én 18 óra 45 perckor a TV2-n sugárzott adása, valamint az ugyanezen a napon közzétett, a tenyek.hu streamingszolgáltatáson elérhető Tények Plusz és Magyar innovációval regenerálódik című műsorszámok kapcsán. A műsorban egy étrend-kiegészítőkből álló termékcsalád jótékony hatásairól, valamint egy magánrendelő szolgáltatásairól esett szó egy közismert sportoló történetén keresztül. A műsorban bemutatott termékek és orvosi kezelések ismertetése kereskedelmi célokat szolgált, azaz reklámokra jellemző módon a magánrendelő szolgáltatásainak igénybevételét és a termékcsaládba tartozó étrend-kiegészítők megvásárlását szorgalmazta.

Ez alapján könnyű megtalálni, mit kifogásoltak. A nagyjából hét perces riport arról szólt, hogy Dzsudzsák hogyan épült fel varázslatos sebességgel egy kozmetikumként is használható étrendkiegészítőnek köszönhetően.

Fotó: TV2

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Úgy kell az állampolgári bejelentőnek, miért néz ilyen mocsok csatornát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.